Toont alle 14 resultaten

Medische stoelen

Soms is het nodig dat stoelen in de gezondheidszorg aan heel specifieke eisen voldoen. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt zich niet goed lopend kan verplaatsen of wanneer sprake is van een aandoening dat het buigen van een been onprettig of onmogelijk maakt. Ook een werkzaamheid als bloed afnemen vraagt om heel specifiek meubilair. Om in deze…

Lees verder

Medische stoelen

Soms is het nodig dat stoelen in de gezondheidszorg aan heel specifieke eisen voldoen. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt zich niet goed lopend kan verplaatsen of wanneer sprake is van een aandoening dat het buigen van een been onprettig of onmogelijk maakt. Ook een werkzaamheid als bloed afnemen vraagt om heel specifiek meubilair. Om in deze situaties een oplossing te bieden, hebben wij verschillende soorten ergonomische, medische stoelen in ons assortiment. Dit betreft artrodesestoelen, trippelstoelen, trippelstoel-artrodesestoel combinaties en verschillende soorten bloedafnamestoelen.

Ben je niet op zoek naar een medische patiënten stoel, maar naar een zitoplossing voor jou als behandelaar? Klik dan hier!

Wat is een medische stoel?

Een medische stoel is een stoel die speciaal is ontworpen voor het gebruik door patiënten. Deze stoelen voorzien in een behoefte, waar standaard (bureau)stoelen niet in voorzien. Medische stoelen kunnen in allerlei sectoren worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, woongroepen en in de thuissituatie.

Hoewel wij trippelstoelen en artrodesestoelen standaard leveren met een textiele bekleding, zijn alle medische stoelen te voorzien van een bekleding gemaakt van Stamskin kunstleer. Stamskin kan namelijk makkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek, is waterbestendig en is bestand tegen bloed, urine en schimmel. Bij de bloedafnamestoelen is het zelfs mogelijk om te kiezen voor een bekleding van PUxx. PUxx is zelfs bestand is tegen verschillende soorten desinfectiemiddelen en chemicaliën, ook op basis van chloor, alcohol en ammoniak. Op die manier kan hygiënische situatie worden gecreëerd. Wel zo belangrijk in de gezondheidszorg.

Welke medische stoelen zijn er?

Wij hebben drie verschillende medische patiënten stoelen in ons assortiment, te noemen artrodesestoelen, trippelstoelen en bloedafnamestoelen. Onderstaand meer informatie per variant. Naast deze medische stoelen hebben we ook beensteunen in ons assortiment.

Artrodesestoelen

Artrodesestoelen zijn stoelen waarbij de voorkant van de zitting in hoek kan worden versteld. Hierbij kan de linkerkant van de zitting los worden versteld van de rechterkant van de zitting. Je kunt zo de zitting aan de ene kant bijvoorbeeld horizontaal laten, en aan de andere kant schuin laten aflopen. Zo voorkom je dat de zitting in een been drukt, wanneer iemand bijvoorbeeld kampt met een stijf been, een prothese of een andere aandoening waarbij druk in het been voorkomen moet worden. Artrodesestoelen zijn verkrijgbaar met een bureaustoel-onderstel en een trippelonderstel.

Klik hier voor meer informatie en het overzicht van al onze artrodesestoelen.

Trippelstoelen

Trippelstoelen zijn gemaakt om je binnenshuis zittend te verplaatsen. Dat is bijvoorbeeld een uitkomst wanneer het onveilig, te belastend of te vermoeiend is om je lopend te verplaatsen. Het voordeel van een trippelstoel boven een rolstoel is dat je toch nog zelf actief blijft door het trippelen. Je zit niet helemaal passief in de stoel. Trippelstoelen zijn verkrijgbaar met een gewone of met een artrodesezitting. We hebben trippelstoelen met een draagkracht tot 150 kg.

Lees hier meer informatie over onze trippelstoelen en bekijk onze varianten

Bloedafnamestoelen

Soms is een compacte bloedafnamestoel gewenst. In andere situaties is het juist een bloedafnamestoel nodig waar de patiënt ook op kan liggen. We hebben allerlei bloedafnamestoelen in ons assortiment, zodat de stoel precies kan worden afgestemd op de behoefte. Deze stoelen zijn in ieder geval allemaal in hoogte te verstellen en voorzien van speciale bloedprik-armleggers. Zo kun je als behandelaar op een ergonomisch verantwoorde manier bloed afnemen bij de patiënt. Onze bloedprikstoelen zijn ook te voorzien van allerlei opties en toevoegingen, die het gebruik nog prettiger maken.

Klik hier voor meer informatie en alle varianten bloedafnamestoelen in ons assortiment.

Beensteunen

Soms is het nodig om een been hoog te houden of te ondersteunen. In die situaties kan een beensteun een uitkomst bieden. Onze beensteunen zijn in hoogte en hoek verstelbaar en worden standaard voorzien van een hygiënische bekleding uit kunstleer. We hebben beensteunen geschikt voor één been en beensteunen om twee benen tegelijk op te plaatsen.

Hier lees je meer informatie over onze beensteunen incl. alle varianten.