Höganäs staat bekend om het feit dat er sprake is van maatwerk. Iedereen is uniek: daar speelt Hoganas op in. Gezien men tegenwoordig een groot deel van de dag zittend doorbrengt is het belangrijk dat je bureaustoel goed op je lichaam aansluit.

Maatwerkbureaustoelen

Je kunt Höganäs-bureaustoel geheel naar eigen wens en behoefte samenstellen. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van accessoires (zoals armleggers of een neksteun), maar ook door te kiezen voor een geheel andere rugleuning of een XL-zitting. Zo kun je een bureaustoel creëren die helemaal bij jou en je werksituatie past. Hoganas heeft verschillende basismodellen die voldoen aan bepaalde kenmerken, zoals een bepaalde hoogte rugleuning of een bepaalde soort zitting. Vanuit deze basismodellen kunnen de bureaustoelen indien gewenst verder worden uitgebreid of aangepast.

De keuze is reuze, maar wij helpen je graag!

Het lastig is om een bureaustoel zodanig te creëren dat deze geheel past bij je lichaam, je wensen en eisen. Daarom vinden wij het bij Ergonomiespecialist onverstandig om zelf zomaar online een ergonomische bureaustoel zoals een Höganäs aan te schaffen, waarbij je veel mogelijkheden hebt qua opties en accessoires.

De bureaustoelen in onze webshop zijn Höganäs stoelen in de ‘basis’ variant, oftewel: stofgroep 1, kleur zwart, zonder toegevoegde opties en accessoires. De verschillende mogelijkheden zijn dermate groot in aantal dat het te ver zou voeren om je alle opties online aan te bieden.

Varianten Höganäs bureaustoelen

Höganäs heeft twee verschillende productfamilies, te noemen de Höganäs+ lijn en de Höganäs ECO lijn. Onderstaand meer informatie over de beide productlijnen. We hebben deze bureaustoelen standaard op voorraad in ons zitlab. In ons zitlab kun je deze uitproberen. Gezien Höganäs stoelen dermate kunnen worden geconfigureerd en aangepast, en de keuze hierdoor dermate uitgebreid is, bieden we deze bureaustoelen niet online aan.

Höganäs+ bureaustoelen

De Höganäs+ productfamilie heeft verschillende varianten die ieder voldoen aan een andere behoefte. Doordat eindgebruikers (naast ergonomen en paramedici) zijn betrokken in het ontwerpproces, sluit de stoel goed aan bij de wensen en eisen van einsgebruikers. Je hebt met Höganäs immens veel mogelijkheden, waardoor je je bureaustoel geheel kunt laten aansluiten bij jou en je lichaam. Meer dan 20.000 variaties zijn mogelijk met Höganäs+! Het mechanisme dat in Höganäs bureaustoelen is verwerkt, is zodanig ontwikkeld dat er sprake is van een goede ergonomie en ultiem comfort. Het bewegingsmechaniek (free float mechaniek) werkt aan de hand van drie balansassen; de rugleuning en zitting kunnen los van elkaar bewegen en kantelen. Door het verwerkte stoelmechanisme kun je beweeglijk zitten, zonder dat je ook maar één instelling hoeft aan te passen. De mens is niet gebouwd om langdurig stil te zitten, Höganäs bied je de mogelijkheid om je houding te variëren. Rechtop zitten, in balans zitten, achterovergeleund of uitgestrekt: het kan allemaal met de Höganäs+ lijn.

Höganäs ECO bureaustoel

De Höganäs ECO biedt jou als gebruiker de mogelijkheid om veel te variëren met je werkhouding. Flexibiliteit en effectiviteit staan centraal in het ontwerp van deze bureaustoel. Dit komt doordat je op deze bureaustoel niet alleen zittend in verscheidene zithoeken kunt werken, maar ook half staand. Hoganas ECO bureaustoelen hebben een schuifzitting, welke onafhankelijk van de rugleuning kan bewegen en kantelen. In de Höganäs ECO is een gepatenteerd balanskussen verwerkt voorin de zitting. Wanneer je half staand wilt werken, blijft dit balanskussen horizontaal staan (terwijl de zitting naar voren kantelt). Zo glijd je niet van de zitting af als de stoel in de halfhoge positie staat. Dit kussen voel je niet wanneer je ‘gewoon’ zit. De Höganäs ECO beweegt met je lichaam mee. Dit komt door het geavanceerde mechanisme dat werkt aan de hand van drie balansassen (freefloat mechaniek). De rughoek van de rugleuning t.o.v. de zitting kan ook los worden ingesteld. Het mechanisme in Höganäs bureaustoelen is zo ontwikkeld dat ultieme ergonomie en comfort centraal staan!

Onze aanraders van Höganäs

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!