Toont alle 11 resultaten

Cleanroom stoelen

Wanneer je werkt in een cleanroom, is het van groot belang dat de ruimte stofvrij is en blijft. Om dit klaar te spelen is het van belang dat het meubilair hierop aangepast is. Wanneer je gaat zitten of verzitten, is er altijd een verplaatsing van lucht in of uit de zitting. Cleanroom stoelen zijn voorzien…

Lees verder

Cleanroom stoelen

Wanneer je werkt in een cleanroom, is het van groot belang dat de ruimte stofvrij is en blijft. Om dit klaar te spelen is het van belang dat het meubilair hierop aangepast is. Wanneer je gaat zitten of verzitten, is er altijd een verplaatsing van lucht in of uit de zitting. Cleanroom stoelen zijn voorzien van een speciale filter waar de lucht doorheen gaat, zodat er geen stofdeeltjes in de ruimte komen. Sommige cleanroom stoelen zijn geheel massief vervaardigd uit polyurethaan (pur), waardoor er geen luchtverplaatsing vanuit de zitting kan plaatsvinden. Het materiaal van cleanroom stoelen is bovendien stof afstotend: er worden geen stofdeeltjes aangetrokken of verspreid door de gebruikte materialen.

Voldoen aan de norm

Ergonomiespecialist beschikt over een complete lijn cleanroom stoelen, die getest zijn door het “Fraunhofer instituut” en voldoen aan de norm DIN EN ISO 14644-1, ISO klasse 5. De stoelen zijn verkrijgbaar in ESD kunstleer of polyurethaan. Cleanroom stoelen zijn altijd ESD veilig en mogen gebruikt worden in “Sensitivity Level 1” werkomgevingen (in overeenstemming met SEMI E78-1102).

Varianten cleanroomstoelen

Wij hebben verschillende varianten cleanroomstoelen in ons assortiment. Onderstaand enige informatie over de verschillende cleanroomstoel productlijnen:

Score At Work Cleanroom lijn

De Score Spirit 1500 lijn Cleanroom stoelen zijn werkstoelen die doorontwikkeld zijn voor het werk in een cleanroom. Doordat deze cleanroom stoelen gebaseerd zijn op werkstoelen, zijn deze stoelen zeer robuust en sterk. De stoelen in deze lijn zijn vervaardigd uit ESD polyurethaan (pur). Dit polyurethaan is zodanig vervaardigd, dat het geen stofdeeltjes aantrekt of verspreidt. Het onderstel van deze cleanroom stoelen is vervaardigd uit aluminium. Deze stoelen zijn tevens ESD veilig. De stoelen zijn voorzien van een weerstand van 1 Mohm. Daardoor vindt er een gecontroleerde ontlading plaats. Kenmerkend aan Score Spirit stoelen is het kleine voetkruis: hierdoor kun je met deze stoelen makkelijk manoeuvreren in kleine ruimten en kun je dichter bij het werkblad werken.

Score At Work 4400 Cleanroom lijn

De Score At Work 4400 Cleanroom lijn is afgeleid van de Score At Work 4400 werkstoelen. Bij beide werkstoelen zijn de zitting en de rugleuning vervaardigd uit polyurethaan (pur). Bij de cleanroom variant is er echter sprake van een speciaal soort ESD polyurethaan. Dit materiaal werkt stofafstotend. Het onderstel van deze stoel is gemaakt van aluminium. De Score At Work 4400 Cleanroom lijn is (net zoals de Score Spirit Cleanroom-lijn) zeer robuust en ook geschikt voor de inzet in zware industrie en laboratoria, op het moment dat er stofvrij gewerkt dient te worden. Doordat er sprake is van zacht polyurethaan, is de stoel comfortabel. Bovendien is deze lijn stoelen bestand tegen chemicaliën en makkelijk te reinigen. Deze lijn stoelen hebben standaard een hoogte-, rughoogte- en hoekverstelling en zitten prettig. Zo kun je op een comfortabele manier je werkzaamheden uitvoeren. Bovendien is deze lijn stoelen ESD veilig. Het verschil met de Score Spirit Cleanroom-lijn zit met name in de vorm van de stoelen. De rugleuning bij beide stoelen is anders gevormd. Zo heeft deze productlijn een handvat in de rugleuning, waar de Score Spirit Cleanroom-lijn dat niet heeft. Ook heb je bij deze lijn de mogelijkheid om te kiezen voor een synchromechaniek en de toevoeging van een voetenplank in plaats van een voetenring. De Score At Work 4400 cleanroomstoelen voldoen tevens aan de ESD norm.

Ergo 2300 cleanroom lijn

De cleanroom stoelen in de Ergo 2300 Cleanroom lijn zijn kwalitatieve cleanroom bureaustoelen voorzien van een zitting en rugleuning vervaardigd uit kunstleer. In de zitting en rugleuning is een Hepa filter verwerkt om de lucht te filteren en stofvorming te voorkomen. In het assortiment cleanroom stoelen, is deze lijn het meest vergelijkbaar met een bureaustoel. De andere series cleanroom stoelen zijn gebaseerd op werkstoelen. De cleanroom stoelen in deze lijn hebben standaard een rughoogte en -hoek verstelling, zodat je altijd voldoende ondersteuning ervaart in het lumbale gedeelte van je rug. Het is ook mogelijk een zitdiepteverstelling toe te voegen.