Herman Miller stoelen

Herman Miller is een van de grote namen op het gebied van kantoormeubilair. Dit merk onderscheidt zich in de combinatie van design, ergonomie en duurzaamheid. Ze creëren ruimtes waarin mensen graag werken, leren en leven.

Herman Miller besteedt er veel aandacht aan om ergonomische bureaustoelen ook een mooie moderne uitstraling te geven. Vorm en functie gaan hand in hand. Daarom ook dat we spreken over ‘Herman Miller designstoelen’. Onderstaand vind je meer informatie over de kernwaarden die Herman Miller nastreeft.

Op zoek naar een Herman Miller bureaustoel? Bekijk alle Herman Miller bureaustoelen in ons assortiment in onze webshop!

Onze aanraders van Herman Miller

Design bureaustoel

Visueel zijn Herman Miller stoelen high-end designer stoelen. Een Herman Miller bureaustoel herken je makkelijk in een grote groep bureaustoelen, doordat de vormgeving zeer kenmerkend is. Er wordt altijd gebruik gemaakt van vernieuwende vormen en technieken. Over ieder onderdeel in het design is nagedacht. Je zult in de Herman Miller collectie nooit een saaie, standaard bureaustoel vinden. Er is altijd sprake van een innovatief, vernieuwend ontwerp. De stoelen zijn een lust voor het oog en veel meer dan een voorwerp om op te zitten. Herman Miller werkt dan ook samen met een grote schare aan ontwerpers die van het begin tot het eind meedenken in het ontwerp van het meubilair. Een van de bureaus waar Herman Miller mee samenwerkt is het bekende Studio 7.5.

Studio 7.5 Herman Miller

In 1992 hebben Carola Zwick en Burkhard Schmitz samen met een team van 6 mensen hun studio opgezet in Berlijn. Zij waren op zoek naar vrijheid om aan projecten te werken die ze zelf interessant vonden, zonder dat zij hierin belemmerd werden door leidinggevenden. Ze werken volgens het idee dat iedereen alles doet. Zo blijven ze fris, nieuwgierig en blijven ze nieuwe ideeën krijgen. De naam is ontstaan doordat zij hun modelwerkplaats hebben gebouwd in een vrachtwagen van 7,5 ton. Zo hadden ze de vrijheid van de ene naar de andere projectlocatie te rijden. Zij halen vooral voldoening uit het ontwerpen van bureaustoelen. In samenwerking met Herman Miller heeft Studio 7.5 onder andere de Herman Miller Mirra en de Herman Miller Setu ontworpen. Hun doel is om mensen te voorzien van comfort en een bureaustoel te bieden die gebruikers optimaal ondersteunt om zo productief mogelijk te zijn.

Duurzame bureaustoel

Herman Miller is een van de pioniers van het Cradle2Cradle principe. Dit is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Hierbij wordt ieder onderdeel en ieder materiaal zodanig opnieuw gebruikt dat het geen waarde verliest. Cradle2Cradle is door Herman Miller zowel toegepast in het ontwerp- alsook in het productieproces. Veel bureaustoelen worden voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled materiaal. Op hun beurt zijn de meeste bureaustoelen ook weer geheel recyclebaar. Bijna alle bureaustoelen van Herman Miller beschikken over zilveren en zelfs gouden Cradle to Cradle certificaten. De Herman Miller Mirra 2 is hiervan het schoolvoorbeeld. Herman Miller bureaustoelen gaan bovendien uiterst lang mee. Dat komt onder andere door het veelvuldig gebruik van netbespanning en kunststof in plaats van textiel.

Ergonomische bureaustoel

Naast design wordt er bij Herman Miller ook flink nagedacht over ergonomie. Herman Miller bureaustoelen zijn dan ook ergonomische hoogstandjes. De Embody is bijvoorbeeld voorzien van Pixelated Support dat je het gevoel geeft dat je zweeft. De Setu regelt de weerstand automatisch aan de hand van een Kinematic Spine. Zo hebben alle Herman Miller bureaustoelen een hoop unieke technologie die de stoelen zo kenmerkend maakt.

De verschillende varianten

Onderstaand hebben we alle varianten Herman Miller bureaustoelen in onze collectie voor je op een rij gezet. Het gros van deze Herman Miller bureaustoelen hebben wij standaard op voorraad. Wil je ze eens komen proberen? Plan dan een adviesafspraak in ons zitlab!

Herman Miller Mirra 2

We noemen de Herman Miller Mirra ook wel eens de stoel voor het leven. Daarmee duiden we erop dat deze bureaustoel uiterst lang mee gaat. En is de bureaustoel na járen gebruik ‘op’? Dan kan hij geheel worden gerecycled, zonder dat het materiaal aan waarde verliest. Daarom heeft deze stoel het gouden Cradle2Cradle keurmerk. Wat betreft ergonomie biedt de Mirra 2 uitgebreide instelbaarheid in combinatie met een inventief, intuïtief bewegingsmechanisme. Je kunt instellen hoe ver de bureaustoel mee naar achteren en naar voren beweegt en hoeveel weerstand de stoel geeft. Ook biedt deze stoel een 3D-instelbare lumbaalsteun. Niet onbelangrijk: zitten op een Mirra 2 is heerlijk luchtig. Dat is vooral op warme zomerdagen een groot voordeel!

Herman Miller Aeron

De Herman Miller Aeron is qua design een van de iconen van Herman Miller. De vormgeving van de stoel in combinatie met de gebruikte materialen herken je uit duizenden. Een design hoogstandje! De Aeron is ontworpen als een stoel voor een mix van intensieve taken en ontspannen interactie. Zo volgt Aeron je beweging tijdens actief computerwerk en staat hij je toe een ontspannen telefoongesprek te voeren waarbij je maximale ondersteuning en comfort blijft behouden. De Aeron heeft een rugleuning met inventieve verstelbare PostureFit SL™. Zo word je bij alle activiteiten door de rugleuning ondersteund. De mate van druk kun je geheel naar wens instellen.

Herman Miller Sayl

Geïnspireerd door de Golden Gate Bridge ontwierp Yves Behar de Herman Miller Sayl. De stoel moest maximaal kunnen presteren met een minimum aan materialen. De Y-constructie die op de rugleuning te zien is, komt overeen met de manier waarop kabels worden uitgestrekt vanaf de torens van een hangbrug. De elastomeerstrengen in de rugleuning ondersteunen je op een zodanige manier dat je wordt gestimuleerd tot bewegen. Dit komt door de verschillen in spanning en dikte van de strengen. Een prachtig ontwerp, elegante constructie, ergonomisch verantwoord, met respect voor het milieu. Door de combinatie van een Y-kolom met een net-bespannen of gestoffeerde flexibele rug geeft de Sayl je maximale ondersteuning waar het nodig is zonder bewegingsvrijheid te verliezen.

Herman Miller Embody

Karakteristiek voor de Herman Miller Embody is de aparte rugleuning die op een abstracte manier doet denken aan een wervelkolom. De functionaliteit van de Herman Miller Embody is volledig in zicht en is onderdeel gemaakt van het design. Door het ontwerp en gebruikte materialen geeft de Herman Miller Embody tijdens het zitten optimale drukverdeling, natuurlijke uitlijning en maximale ondersteuning. Zitten in Embody geeft je het gevoel dat je zweeft zonder in onbalans te zijn. De Herman Miller Embody is ontworpen vanuit het idee dat men steeds meer en langer stilzit, waardoor vermoeidheid en stijfheid ontstaan. De stoel beweegt geheel met je lichaam mee. Door de dynamische oppervlaktedruk op de zitting en rug van de Embody, past deze zich automatisch aan de microbewegingen van je lichaam aan.

Herman Miller Setu

De wijze waarop we tegenwoordig werken en leven is veranderd. De Herman Miller Setu is ontworpen om ons in deze nieuwe wereld te ondersteunen. Studio 7.5 uit Berlijn heeft de contouren en prestaties van Setu naar onze veranderde levensstijl ontworpen. Met de Setu hoef je alleen de hoogte juist in te stellen. De gebruikte materiaal innovaties zorgen voor de rest. De Setu wordt vaak als vergaderstoel ingezet in plaats van als bureaustoel. Materiaal innovaties in de Setu zorgen voor een combinatie van kracht en flexibiliteit. De Kinematic Spine regelt de weerstand wanneer je achteroverleunt. De Lyris 2 elastomere suspensie zitting en rugleuning zijn één geheel. Het verdeelt je gewicht gelijkmatig en past zich aan de contouren van je lichaam aan, waardoor er geen drukpunten ontstaan. Setu biedt zowel ondersteuning, comfort als ventilatie!

Herman Miller Celle

De Herman Miller Celle dankt zijn naam aan de 751 polymeercellen die zijn verwerkt in de gepatenteerde cellulaire rugleuning van de stoel. De cellen en verbindingslussen zijn zodanig ontworpen dat zij een ‘flexibele kaart’ vormen. Op deze manier past de rugleuning zich aan je lichaam aan. De cellen in de rugleuning ondersteunen je rug, terwijl de rugleuning tegelijkertijd luchtdoorlatend is. Wanneer een bureaustoel veel en intensief gebruikt wordt, mag men verwachten dat de bureaustoel kwalitatief aan bepaalde maatstaven voldoet. De Herman Miller Celle is een bureaustoel die goed bestand is tegen intensief gebruik. Zelfs wanneer er continu verschillende personen de stoel gebruiken en zelfs in de meest veeleisende omgevingen.

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!