Een leven zonder te bewegen is ondenkbaar. Interne en externe prikkels zorgen ervoor dat ons lichaam in balans blijft. Het belang van voldoende beweging kennen we allemaal. Zolang er geen lichamelijke klachten zijn, zijn we er echter vaak niet bewust mee bezig.

De zitoplossing die beweegt

Veel mensen zitten een groot deel van hun (werk)dag achter de pc of in de boeken. Door de dag heen is het halen van een kopje koffie en de documenten uit te printer vaak de enige beweging. Onderbelasting is voor deze groep vaak dan ook een oorzaak van diverse lichamelijke klachten, waaronder RSI/KANS en lage rugklachten. De oplossing zit vaak in goede uitleg en meer beweging tijdens het werk. Een goede bureaustoel is hierbij een belangrijk onderdeel om te komen tot meer beweging. Het Bioswing-systeem kan hier een grote bijdrage in leveren!

Het inventieve pendelmechanisme

Aan de ontwikkeling van het unieke Bioswing-systeem zijn vele studies en onderzoeken voorafgegaan. Bioswing bureaustoelen zijn voorzien van een inventief pendelmechanisme. De zitting en de rugleuning zijn bevestigd aan een basis, waaraan ze middels staalkabels vasthangen (vergelijkbaar met een pendulum). Wanneer je op een Bioswing bureaustoel zit, hang je feitelijk in de lucht. Door rubberen schokdempers beweeg je gedoseerd en gelijkmatig. Aan de hand van deze constructie onder de zitting wordt u continu lichtelijk in beweging gehouden. Het effect van dit pendelmechanisme is dat je als gebruiker continu uitgedaagd wordt om op een subtiele wijze je spieren te gebruiken. Daarnaast zorgt dit schommelen voor een optimaal functioneren van de tussenwervelschijven tijdens het zitten. De continue prikkeling van de bewegingssensoren houd je alert en zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Conclusie: een betere concentratie en houding tijdens het werk waardoor klachten duidelijk verminderen of zelfs verdwijnen.

Bioswing 360 IQ

De Bioswing 360 IQ bureaustoel is een van de vooraanstaande bureaustoelen van het merk Bioswing.  Deze bureaustoel voorziet een ergonomisch verantwoorde zithouding. Naast het pendelmechanisme kenmerkt deze bureaustoel zich met een royale rugleuning met instelbare lumbaalsteun en de mogelijkheid een voorwaartse neig toe te voegen, zodat je makkelijker actief rechtop blijft zitten.

Onze aanraders van Bioswing

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!