Zadelkrukken

Zadelkrukken kunnen een goed alternatief zijn voor een bureaustoel. Een zadelkruk maakt u beweeglijker: u rolt makkelijker van de ene naar de andere kant en staat bovendien makkelijker op. Door deze zitoplossingen kunt u op een gezonde, dynamische manier uw werk doen! Door dynamisch te werken bent u productiever, scherper en fitter. Zo bent u aan het eind van de werkdag nog steeds energiek! Een bijkomend groot voordeel van zadelkrukken: ze zijn zeer compact en kunnen makkelijk even worden opgeborgen.

Bekijk in webshop

Ergonomische houding

Een zadelkruk zorgt voor een actieve zithouding. De zithouding is afgeleid van de houding die een ruiter te paard aanneemt: niemand zit actiever dan een ruiter op zijn paard! Dit komt enerzijds door het feit dat een zadelkruk geen rugleuning heeft. Anderzijds zorgt de zithouding die de zadelkruk faciliteert dat er een neutrale stand in uw bekken ontstaat. Uw bekken kantelt niet achterover (zoals bij een conventionele stoel, waar u zit op uw billen). Door deze neutrale stand van het bekkenbeen, kan ook uw wervelkolom een neutrale stand aannemen. Dat resulteert erin dat de wervels en tussenwervelschijven een neutrale stand kunnen behouden, er ontstaat geen eenzijdige belasting. Zo zit u gezonder!

Beweging

De beweging die een zadelkruk stimuleert zorgt voor een verbetering van de doorbloeding. De spieren zijn continu lichtelijk actief, waardoor de pompwerking wordt gestimuleerd. Zo worden afvalstoffen afgevoerd en wordt zuurstofrijk bloed aangevoerd. Dit zorgt voor meer concentratie en dus een verhoogde productiviteit. Veel van de onderstaande zadelkrukken hebben de optie om een Balance mechaniek toe te voegen. Wij raden deze optie aan. Door dit Balance mechaniek beweegt het zadel ten opzichte van het onderstel. Zo ontstaat er nog meer beweging, waardoor u nog gezonder zit!

Verschillende varianten

Onderstaand hebben wij een verscheidenheid aan verschillende zadelkrukken met ieder diens eigen kenmerken. Zadelkrukken zijn zeer divers inzetbaar en kunnen dan ook in een grote variëteit aan settings worden ingezet. Onderstaand ziet u vaker de termen ‘Zadelkruk Jumper’ en ‘Zadelkruk Amazone’ terugkomen. Het verschil tussen beiden is de breedte van het zadel: Het Amazone-zadel is 34 cm breed zadel. Het Jumper-zadel is 44 cm breed. Wat u prefereert is persoonlijk, echter is er een trend dat vrouwen over het algemeen een Amazone zadel prefereren. Onderstaand kunt u via de links naar de productpagina’s van de diverse zadelkrukken.

Zadelkrukken (standaard)

Medische Zadelkrukken

Office Zadelkrukken

ESD Zadelkrukken

Amazone cleanroom zadelkruk

Cleanroom Zadelkrukken

Pur zadelkrukken

Varier motion

Opties

Standaard leveren wij naadloze zadelkrukken zonder extra opties en accessoires. U kunt kiezen voor een andere bekleding (PUxx in plaats van Stamskin), een andere kleur of het toevoegen van accessoires zoals een Balance mechaniek, andere wielen, een lendesteun rugleuning (naadloos gestoffeerd) of voetbediening. Een deel van deze opties heeft een meerprijs. Wilt u afwijken van de zadelkruk zoals wij deze standaard aanbieden? Neem dan contact met ons op via onze chatfunctie, tel.: 045 546 66 40 of laat uw gegevens achter op ons contactformulier.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?