Resultaat 1–18 van de 74 resultaten wordt getoond
Een goede ergonomische bureaustoel doet wonderen voor je zithouding. Daarom is een het gebruik van een ergonomische bureaustoel ook zeer belangrijk als je zittend werk verricht. Welke bureaustoel voor jou de beste is, is persoonlijk. We doen onze naam graag eer aan: we voeren een breed assortiment ergonomische bureaustoelen, zodat we voor iedereen een passende zitoplossing hebben. Op die manier kunnen we ons ook een onafhankelijke dealer noemen.
De specialiteit van Ergonomiespecialist is om lichamelijke klachten tijdens of ontstaan door het zitten te voorkomen, en in de meeste gevallen te verhelpen. Heb jij pijn tijdens het zitten? Of voel je vaak je pijn in je rug, nek, armen of benen? Dan is het de hoogste tijd om contact met ons op te nemen. Wij zijn experts in het vinden van een passende werkplek voor jou, waarbij je klachtenvrij kan werken/zitten. Graag adviseren wij jou, na een gesprek, over de ergonomische bureaustoel die jouw zithouding verbetert en klachten voorkomt.
Ons assortiment bureaustoelen is Scandinavisch georiënteerd. Dat doen we bewust. In Scandinavië loopt men namelijk ver voor, als het aankomt op ergonomie en ergonomisch werken. We staan in nauw contact met fabrikanten om tijdig over de meest recente innovaties en ontwikkelingen geïnformeerd te worden. Zo zijn we altijd up-to-date en kunnen we je voorzien van het beste advies.
Een goede ergonomische bureaustoel kan helemaal worden aangepast aan jouw individuele lichaamsmaten en behoeften. Een goede ergonomische bureaustoel zorgt er ook voor dat je veilig en gezond je werkzaamheden aan het bureau kunt uitvoeren. Vaak is beeldschermwerk een vrij statische bezigheid. Daardoor gaat beeldschermwerk ook vaak gepaard met klachten, zoals nekpijn of rugpijn. In die situaties kan de juiste stoel voor veel verlichting zorgen! Uiteraard hoef je geen pijnklachten te hebben om een ergonomische bureaustoel te gebruiken. We zetten ze uiteraard het liefst preventief in!
Het voornaamste kenmerk van een ergonomische bureaustoel is dat deze, naast de instelbaarheid en manier van bewegen, ook past bij je fysieke behoefte. Om dat te kunnen bepalen, is het van belang dat je weet waar deze behoefte ligt. Onze adviseurs hebben een paramedische achtergrond, en zijn gespecialiseerd in het oplossen van de fysieke klachten. Je kunt altijd contact opnemen voor het plannen van een adviesafspraak in ons zitlab in Kerkrade.
Op onze website vind je veel informatie over de juiste zithouding en hoe je deze zithouding kunt aannemen. Het kenmerk van een juiste houding is dat je een denkbeeldige lijn kunt trekken vanaf je oorgat, via je schouderkop naar de buitenkant van je heup. Dat noemen we ook wel de loodlijn. Wanneer je deze lijn kunt trekken, zit je helemaal rechtop. In deze positie is de belasting op je tussenwervelschijven aan alle zijden gelijk en is er minder kans op beschadigingen en klachten. Het doel is altijd om een zo natuurlijk mogelijke houding te kunnen innemen, zonder dat deze een negatieve invloed heeft op je gezondheid. De loodlijn helpt hier een handje bij.
Het is op veel verschillende bureaustoelen mogelijk om een juiste zithouding aan te nemen. Hierbij moeten we wel stellen dat dit op de ene bureaustoel makkelijker is dan op de andere. Dat hangt onder andere af van de instelmogelijkheden van de bureaustoel, de vorm van de zitting en de aanwezigheid/ instelbaarheid van de rugleuning. Bij het vormen van een advies in ons zitlab lichten wij onze visie (waarom past bureaustoel X het beste bij jou) altijd toe aan de hand van de video-obeservatie en een beweegbaar model van de wervelkolom.
Ja, een goede ergonomische bureaustoel voorkomt klachten. Sterker nog: het gebruik van een goede ergonomische bureaustoel verhelpt bestaande klachten ook! Uit ervaring weten we dat er veel gezondheidswinst valt te behalen als de werkhouding gecorrigeerd wordt. Het inzetten van een ergonomische bureaustoel bij de bestrijding van nekklachten of (lage) rugklachten leidt vaak tot grote successen. Hierbij is het wel belangrijk dat de ergonomische bureaustoel ook goed wordt ingesteld en dat de werkhoogte/ beeldschermhoogte op de juiste hoogte worden gezet. Anders ben je nog even ver. Deze laatste twee moeten worden bepaald als de stoel goed is ingesteld.
Bij het voorkomen van klachten spelen ook factoren een rol die bijvoorbeeld te maken hebben met je leefstijl. Een gezonde leefstijl wil in dit kader ook zeggen dat je voldoende beweegt. Mensen met een zittend beroep, zitten vaak meer en langer dan ze zelf denken. Te veel zitten zorgt voor passiviteit. Door deze passiviteit gebruik je de gewrichten en spieren van je wervelkolom (en aangrenzende gewrichten) minder/bijna niet. Dat zorgt ervoor dat deze kracht en elasticiteit verliezen. Hierdoor ontwikkel je klachten. Velen denken de schade van de hele dag zitten te kunnen inhalen, door ’s avonds te gaan sporten. Die waaier gaat helaas niet op. ’s Avonds sporten compenseert niet voor de hele dag zitten. Dus: regelmatig opstaan is ook met een ergonomische bureaustoel belangrijk om klachten te voorkomen. We raden altijd aan om ieder half uur minstens twee minuten níet te zitten.
We hebben een handig stappenplan voor je gemaakt, dat je kunt gebruiken bij het instellen van je ergonomische bureaustoel. We zijn in dit stappenplan uitgegaan van de instelbaarheid van een goede ergonomische bureaustoel. Wil het met ons stappenplan niet lukken? Laat ons dat gerust weten, dan helpen we je.
Het is van essentieel belang, dat je werkplek altijd naar de ergonomische richtlijnen is ingesteld. Dat betekent dat je na het instellen van je stoel ook je bureau op de juiste hoogte moet instellen. Vervolgens stel je ook de hoogte van je beeldscherm op de juiste manier in, en plaats je je toetsenbord en muis direct voor je. Voila! Dat maakt al een heel verschil.
We zouden je graag een kant-en-klaar antwoord geven op deze vraag, maar die is er niet. De bureaustoel die voor persoon X de beste is, hoeft voor jou nog niet de beste te zijn. Als we allemaal hetzelfde waren, was er ook maar 1 type bureaustoel nodig. Welke stoel het beste bij je past bepalen wij bij een bezoek aan ons zitlab samen. Wij vormen een mening over de manier waarop je zit en wat de stoel met je lichaamshouding doet. Jij vormt je mening over het gevoel van comfort, aangezien dit net zo belangrijk is. Zo komen we uiteindelijk tot het antwoord op de vraag. Het uitgangspunt dat we hier verder bij hanteren, is dat je je werkzaamheden op een veilige, verantwoorde manier moet kunnen uitvoeren en dat er geen nadelinge gezondheidseffecten mogen ontstaan bij de uitvoering van je werkzaamheden.
Bij de aanschaf van een goede ergonomische bureaustoel spelen gezondheidsfactoren de meest essentiele rol. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen. Wij voorzien onze klanten dan ook altijd van een advies, waar je ‘beter’ van wordt. Hiertoe is het belangrijk dat de bureaustoel je ofwel door de vorm ervan voorziet van een ergonomisch verantwoorde zithouding, ofwel dat je op een passieve manier rechtop zit met de juiste ondersteuning.
De instelbaarheid of het bediengemak kan ook zeer doorslaggevend zijn. Staat de stoel bijvoorbeeld op een flexwerkplek, dan dient deze iedere dag opnieuw te worden ingesteld op je eigen ergonomische maten. Er bestaan stoelen met slechts twee bedienknoppen, maar ook met twaalf bedienknoppen. Hoe meer knoppen, des te complexer het instellen is.
De meeste fabrikanten van de stoelen binnen ons assortiment hanteren een garantieperiode van zo’n tien jaar. Dat betekent dat je zorgeloos je beslissing kunt maken. Natuurlijk kan er altijd wel eens iets stuk gaan, maar we staan er dan voor garant dat het ook opgelost en gerepareerd kan worden.