Toont alle 7 resultaten

Verstelbare tafelpoten

Een goed verstelbaar bureau is naast een goede stoel een belangrijk onderdeel bij de inrichting van de (beeldscherm)werkplek. In de meeste gevallen wordt een verstelbaar bureau gecreëerd door elektrisch verstelbare tafelpoten. We gebruiken de termen verstelbare bureaus, in hoogte verstelbare tafels en zit-sta tafels vaak door elkaar. We bedoelen hier in het algemeen zit-sta bureaus…

Lees verder

In hoogte verstelbare bureaus

Een goed verstelbaar bureau is naast een goede stoel een belangrijk onderdeel bij de inrichting van de (beeldscherm)werkplek. In de meeste gevallen wordt een verstelbaar bureau gecreëerd door elektrisch verstelbare tafelpoten. We gebruiken de termen verstelbare bureaus, in hoogte verstelbare tafels en zit-sta tafels vaak door elkaar. We bedoelen hier in het algemeen zit-sta bureaus mee die in hoogte verstelbaar zijn tot aan sta hoogte.

Werken op de juiste hoogte

Bij de opstart van je werkzaamheden is het belangrijk om even aandacht te schenken aan het instellen van je werkplek. Hierbij begin je eerst met het correct instellen van je stoel. Aan de hand van de afmetingen van je stoel kun je vervolgens je werkhoogte bepalen. Door gebruik te maken van een in hoogte verstelbare tafel is het heel makkelijk om dit te doen. De meeste verstelbare tafels kun je met een slinger of een elektromotor in hoogte verstellen. Dit laatste is natuurlijk handiger en makkelijker: als een in hoogte verstelbaar bureau uitgerust is met een elektrische instelbare tafelpoten, is de drempel om je werkplek correct in te stellen een stuk kleiner. Het geeft minder ‘gedoe’. En je bent sneller geneigd het ook daadwerkelijk te doen.

Verstelbare tafelpoten zonder blad

We werken met drie verschillende verstelbare tafelpoten, ofwel frames. De Ergoproof Basic modellen zijn elektrisch verstelbare tafelpoten waarmee je je bureau makkelijk kunt verstellen. De minimale hoogte bedraagt 70 cm en de maximale hoogte 117 cm (incl. tafelbladdikte). De Ergoproof Pro en Intellidesk bureaus hebben een nog groter bereik: deze tafelpoten zijn verstelbaar van 65 cm tot 130 cm en voldoen daarmee aan de NPR (Nederlandse Praktijk Richtlijn).

Goed om te weten is dat al onze tafelpoten zonder bureaublad geleverd worden. Tijdens het bestellen kun je wel een bureaublad toevoegen zodat je een compleet verstelbaar bureau hebt.

Deze tafelpoten onder een bestaand bureaublad?

Onze zit-sta bureaus worden standaard geleverd zonder tafelblad. Wanneer je een compleet ergonomisch bureau wilt bestellen, zul je zowel de poten als het blad moeten bestellen.

Een andere optie is om je bestaande bureaublad te gebruiken, mits je de bestaande tafelpoten kan verwijderen. Als je gebruik wilt maken van je bestaande bureaublad, dan adviseren wij om eerst even contact met ons op te nemen om te kijken of onze verstelbare poten zullen passen.

Hoe kies je de juiste werkhoogte?

Je kunt de juiste werkhoogte heel makkelijk bepalen als je bureaustoel juist is ingesteld. De juiste werkhoogte zittend is dan namelijk gelijk aan de hoogte van de bovenzijde van je armlegger. Het is belangrijk dat je kunt werken met ontspannen schouders. Wanneer je schouders zijn ontspannen, moeten je armen zich in een 90 graden hoek bevinden. Wanneer je de bureauhoogte zo instelt dat je nét met je elleboogpuntje het blad kunt raken, zit je goed. Dat geldt overigens zowel zittend alsook staand.

Elektrisch verstelbaar bureau

Al onze bureaus zijn elektrisch verstelbaar. Er zijn wel enige verschillen tussen de modellen. Deze verschillen zijn te vinden in de aandrijving, de maximale bladmaten, de snelheden, de draagkracht en het geluidsniveau. In de tabel zie je een overzicht.

Voordelen van een verstelbaar bureau

Het allergrootste voordeel van een in hoogte verstelbare tafel is natuurlijk dat je je werkhoogte ten aller tijde optimaal kunt instellen. Het instelbereik en instelgemak van het verstelbaar bureau zijn daarbij zeer bepalend. Sta je op het punt om een in hoogte verstelbaar bureau aan te schaffen? Let hier dan op. Ga er daarbij van uit, dat het zo weinig mogelijk moeite moet kosten om de verstelbare tafel op de juiste hoogte in te kunnen stellen. Het meest doeltreffende zijn dan de elektrisch instelbare zit-sta bureaus.

Elektrisch instelbare zit-sta bureaus geven je de gelegenheid om je houding hee makkelijk meermaals per dag te variëren. Door je zittijd minstens ieder half uur te onderbreken, zorg je ervoor dat je metabolisme actief blijft. Wanneer je gebruik maakt van een elektrisch in hoogte verstelbaar bureau hoef je je werkzaamheden bovendien niet te onderbreken maar kun je deze ook (maximaal 1 uur onafgebroken) staand voortzetten.

Combineren met stahulp of zit sta kruk

Wanneer je gebruik maakt van een elektrisch instelbare tafel die tot stahoogte instelbaar is, is het raadzaam om deze te combineren met een stahulp, zit-sta kruk of nog beter een balansstoel. Deze nieuwe manier van zitten hebben we uitvoerig op deze pagina beschreven, en hier vind je dan ook alle instructies rondom het innemen van de juiste zithouding. Het is inmiddels veruit bewezen, dat zitten op een actieve manier een prettige, comfortabele, duurzame en met name veel gezondere manier van zitten is. Maak gerust een afspraak om te ontdekken welke zitoplossing het beste bij je past.

Gezondheidsaspecten

Vanuit een gezondheidsoogpunt is het belangrijk om tijdens je (beeldscherm) werkzaamheden niet langer dan 30 minuten onafgebroken te zitten. Daarom adviseren we altijd om ieder half uur minstens 2 minuten níet te zitten. Die momenten kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een koffiepauze, een toiletbezoek, een kort staand overleg met een collega óf je gaat staand werken. Wanneer je deze activiteiten niet zittend maar fysiek actief uitvoert, dan zorg je ervoor dat er veel vers zuurstofrijk bloed naar je brein en je lijf gaat. Hiermee creëer je natuurlijk de meest essentiële voorwaardelijke capaciteit om je goed te kunnen concentreren en te kunnen focussen op je takenpakket. Qua staduur adviseren we om niet langer dan een uur aan een stuk te staan. Je kunt beter een paar keer per dag een kwartier staan dan eenmaal een uur.