Toont alle 7 resultaten

Medische krukken

Speciaal voor omgevingen waarin hygiëne van groot belang is, hebben wij medische krukken en zadelkrukken. Deze krukken zijn in te zetten in ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartspraktijken, dokterspraktijken, etc. Ook in laboratoria en praktijkruimten van bijvoorbeeld fysiotherapeuten of ergotherapeuten komt een medische kruk goed van pas. Medische (zadel)krukken zijn naadloos gestoffeerd, waardoor er geen vuil in de naden kan gaan zitten. Bovendien kan het materiaal eenvoudig worden schoongemaakt. Een medische kruk is handig wanneer je veel in de weer bent, bijvoorbeeld als behandelaar. Je beweegt makkelijk en flexibel door de ruimte heen. Bovendien nemen deze krukken weinig ruimte in beslag.

We hebben medische krukken met een ronde zitting (geheel rond of met twee beenuitsparingen) en medische zadelkrukken. Een zadelkruk kenmerken zich door de zitting, die is gevormd als een zadel. Deze ergonomische kruk brengt veel voordelen met zich mee. Vooral in een dynamische setting zoals bijvoorbeeld de zorg.

Ergonomisch houding en dynamisch werken

Zadelkrukken zijn ideaal wanneer je veel in de weer bent en streeft naar actief werken. Door de vormgeving van deze krukken, zit je vanzelf actief rechtop. Dat komt door het ontbreken van een rugleuning en de vorm van de zitting. Je leunt niet (passief) tegen een rugleuning aan, maar gebruikt je eigen spierkracht om te balanceren. Zo versterk je je spieren. De vorm van het zadel zorgt ervoor dat je bekken een neutrale stand aanneemt tijdens het zitten. Doordat het bekken een neutrale stand aanneemt, blijft het lumbale gedeelte van de wervelkolom ook in een neutrale stand. Je zit rechtop en er komt minder druk op het lumbale gedeelte van de wervelkolom. Rechtop zitten gaat door het plaatsnemen op een zadelstoel als vanzelf. Bedenk: niemand zit zo actief als een ruiter op zijn paard.

Stofsoorten: Stamskin en PUxx

Stamskin en PUxx zijn twee varianten kunstleer. Beide stofsoorten zijn goed inzetbaar in de zorg, omdat ze urine-, bloed-, zweet- en schimmelbestendig zijn. Beide stoffen zijn ook 100% waterdicht. Het verschil tussen beiden is dat PUxx robuuster is. PUxx is beter bestand tegen desinfectiemiddelen en chemicaliën (op basis van chloor, ammoniak en alcohol), doordat het gemaakt is van pur (polyurethaan). Stamskin daarentegen moet gereinigd te worden met een borstel en zeepwater. PUxx is ook kraswerender dan Stamskin en biedt meer comfort: PUxx voert warmte goed af (geen zweterig gevoel).

De verschillende varianten

Naast het onderscheid tussen krukken met een ronde zitting (al dan niet met beenuitsparingen) of een zadelzitting, zijn er nog meer verschillen. Je kunt ook kiezen uit medische krukken geschikt voor verschillende werkhoogten en met verschillende typen rugleuningen.

Wil je advies bij het kiezen van de juiste medische kruk? Neem dan contact met ons op of bel os op 045 546 66 40.