Toont alle 2 resultaten

Beensteun

Soms is het nodig om een of beide benen volledig te kunnen ontlasten en hoog te kunnen houden. Dat kan bijvoorbeeld zijn om te herstellen van een blessure of omwille van een beperking aan het onderbeen of de voet. Een beensteun kan bijvoorbeeld een oplossing zijn voor mensen die kampen met knieproblemen, fracturen en vasculaire problemen of trombose. In zo’n situatie is het natuurlijk ook belangrijk dat je prettig en comfortabel zit. Je moet het been in de -voor jou- meest ideale positie kunnen houden.

Je been langdurig te hoog of te laag houden, of een beensteun die op een storende manier in je onderbeen drukt kan zorgen voor meer klachten in plaats van minder… Daarom kiezen wij voor beensteunen die zowel qua hoogte en hoek nauwkeurig verstelbaar zijn. Je been langdurig te hoog houden, zorgt voor een onnatuurlijke positie van de heup. Bovendien wordt het bovenbeen dan niet meer goed ondersteund, waardoor het gewicht van het been meer drukt op het onderbeen. Een te laag ingestelde beensteun kan ertoe leiden dat de zitting van de stoel in het been drukt. Ook kan het te laag houden van het been ongewenst zijn in verband met de aandoening waarvoor het been moet worden hooggehouden. Dat is bijvoorbeeld vaker het geval bij wonden en vasculaire problematiek.

Hygiënische stoffering

Al onze beensteunen zijn standaard voorzien van een bekleding uit kunstleer. Dat doen we bewust, uit hygiëneoverwegingen. Kunstleer kun je makkelijk schoonmaken met een vochtige doek. Je kunt naast het standaard kunstleer ook kiezen voor stamskin en PUxx bekleding. Deze beide bekledingen zijn tevens bestand tegen bloed, urine en schimmel. PUxx is zelfs bestand tegen desinfectiemiddelen en chemicaliën op basis van alcohol, chloor en ammoniak. Een bijkomend voordeel van kunstleer, is dat geen huidschilvers in de stoffering achterblijven. Die kans bestaat wel met een bekleding uit textiel. Desalniettemin is het ook mogelijk om te kiezen voor een stoffen bekleding.

Varianten beensteunen

We hebben twee varianten beensteunen in ons assortiment: beensteunen die breed genoeg zijn om er één been op te laten rusten (breedte: 25 cm) en beensteunen bestemd voor twee benen (breedte: 47 cm). De beensteunen zijn met behulp van een gaslift in hoogte verstelbaar en met een hendel in hoek verstelbaar. De beensteunen zijn standaard voorzien van een zwart aluminium onderstel met wielen, waarbij ook gekozen kan worden voor belast geremde wielen. Deze wielen zorgen ervoor dat de beensteun op zijn plek blijft staan, wanneer hij met gewicht wordt belast.