Toont alle 2 resultaten

Armsteun

Je armen wegen ongeveer 10% van je lichaamsgewicht. Wanneer je armen niet of onvoldoende worden ondersteund tijdens het beeldschermwerken, kan dat nadelige gevolgen hebben voor je zithouding… Dat probleem kan makkelijk worden opgelost met een onderarmsteun!

Wat armleggers doen voor je zithouding

De armleggers van je bureaustoel stimuleren je om rechtop te blijven zitten op je bureaustoel. Dat geldt uiteraard, mits deze juist zijn ingesteld. Daarom adviseren wij traditionele bureaustoelen (bureaustoelen waarop je met je benen in een 90 graden positie zit) altijd met armleggers. Wanneer je deze steun mist, zak je namelijk al snel onderuit, of je gaat voorover zitten. Zo ontstaat een gebolde, ‘ronde’ positie van je wervelkolom. Dat leidt vaker tot rugklachten en nekklachten. Bij de juiste armondersteuning zijn je schouders ontspannen en leunen je armen in een hoek van 90° op de armondersteuning. Is dat niet mogelijk met je bureaustoel, dan is een armsteun het overwegen waard!

Wanneer is een armsteun nodig?

In de meeste gevallen zijn de armleggers van een goede ergonomische stoel voldoende om deze problemen te voorkomen. Soms voldoen de armleggers echter niet. Armleggers kunnen niet hoog genoeg reiken of te ver uit elkaar zijn gepositioneerd voor je postuur. Ook ontbreken de armleggers vaker. Dan is een onderarmsteun aan je bureaublad een oplossing. Als je een armsteun gebruikt, moet je de armleggers van je bureaustoel zodanig laag te zetten dat je deze onder je bureaublad kunt schuiven.

Er zijn ook bureaustoelen zonder armleggers die je prima kunt gebruiken zonder armondersteuning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zadelkruk of zadelstoel. Bij dergelijke zitoplossingen is het niet nodig om je armen te ondersteunen. De vorm van de stoel en de manier waarop de stoel je laat zitten zorgen er namelijk al voor dat je vanzelf makkelijk rechtop blijft zitten. Je blijft op deze stoelen makkelijk rechtop zitten, doordat je bekken een neutrale positie behoudt. Het bekken kantelt niet achterover, wat wel gebeurt op een standaard, traditionele bureaustoel. Daardoor ontstaat geen bolling in de onderrug en zit je vanzelf rechtop.

Verschillende varianten armsteunen

Wij hebben twee verschillende soorten armsteunen in ons assortiment. De Ergproof Combi onderarmsteun en de Ergoproof Duo Combi onderarmsteun. Het onderlinge verschil is dat de ene armsteun bestaat uit één geheel en de andere armsteun bestaat uit twee delen, die aan elkaar verbonden zijn. Doordat de Duo Combi uit twee delen bestaat, kun je de afstand en de hoek tussen de twee delen zelf aanpassen.

Beide armsteunen zijn voorzien van een comfortabele lycra bekleding en een zachte schuimvulling. Hierdoor zijn de armsteunen zacht en zeer comfortabel. Doordat dit schuim is verwerkt op een houten onderlaag blijft de armsteun toch zeer stevig. De steunen kunnen met een beugel aan het bureau worden gehangen. Gaten boren is helemaal niet nodig en de armsteun kan makkelijk verplaatst worden.