Resultaat 1–18 van de 26 resultaten wordt getoond

Zit Sta bureaus

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Ons lichaam is gebouwd om te bewegen. Hoe goed onze zithouding ook is, bewegen door regelmatig te staan en lopen blijft nodig. Sterker nog, het is van groot belang voor je gezondheid om je houding tijdens je werkdag af te wisselen. Zitten…

Lees verder

Zit sta bureau: in hoogte verstelbaar

Het menselijk lichaam is niet gemaakt om de hele dag stil te zitten. Ons lichaam is gebouwd om te bewegen. Hoe goed onze zithouding ook is, bewegen door regelmatig te staan en lopen blijft nodig. Sterker nog, het is van groot belang voor je gezondheid om je houding tijdens je werkdag af te wisselen. Zitten is namelijk net als zonnen: doe het met mate. Uiteraard moet je wel aan het eind van je werkdag je werk af hebben… Met een elektrisch zit sta bureau is dat geen probleem!

Een ergonomisch bureau

Een ergonomisch bureau is in de hoogte verstelbaar!

Met onze verstelbare bureaus kun je je werkplek ergonomisch helemaal optimaliseren. Je stelt namelijk met het grootste gemak jouw ideale zit- en stahoogte in. Je hoeft nooit meer te werken aan een te hoog bureau of juist te hangen over een te laag bureau. Je kunt het bureau helemaal aan jouw lichaamslengte aanpassen. Zo creëren we de meest ideale ergonomische situatie! We hebben bureaus met een verstelbereik van 70 tot 117 cm en NPR 1813 gecertificeerde bureaus met een verstelbereik van 65 tot 130 cm. Zo is er voor iedereen een bureau met de juiste hoogtes verkrijgbaar.

De ideale werkhoogte

Elektrisch verstelbare zit-sta bureaus worden steeds vaker op kantoren ingezet om enerzijds de gelegenheid te bieden om voldoende te variëren en anderzijds om iedere medewerker in de gelegenheid te brengen om zijn/ haar werkplek op de juiste werkhoogte in te stellen. Bij de levering van zit-sta tafels, ontvang je een handige instructie zodat je je ideale werkhoogte telkens opnieuw zelf kunt bepalen.

Je kunt je ideale werkhoogte als volgt bepalen. Zorg er allereerst voor dat je helemaal rechtop zit of staat en bij voorkeur ook een ergonomische bureaustoel hebt. Draai je een kwartslag naar links of rechts, zodat je zij richting je werkplek is gepositioneerd. Buig je elleboog vervolgens ongeveer 90 graden (een rechte hoek). Zorg ervoor dat je je schouder helemaal ontspant. Stel de hoogte van het bureau zo in, dat het bureaublad het puntje van je elleboog nét raakt.

Dit trucje kun je gebruiken om zowel zittend alsook staand je bureauhoogte te bepalen. Een ander handig hulpmiddeltje om de bureaubladhoogte te bepalen wanneer je zit: wanneer je je bureaustoel goed hebt ingesteld, kun je het bureau op gelijke hoogte zetten als je armlegger. De bovenkant van het bureaublad moet dan even hoog zijn als de hoogte van je armlegger.

Varianten zit sta bureaus

Binnen het standaard assortiment van Ergonomiespecialist hebben we veel verschillende uitvoeringsvarianten en mogelijkheden. We hebben elektrisch verstelbare bureaus die tot een maximale hoogte van 117 cm reiken. Dat zijn onze Ergoproof Basic frames. Onze Ergoproof pro en IntelliDesk frames reiken tot een hoogte van 130 cm en zijn daarmee ook NPR-1813 gecertificeerd.

Zwarte of witte verstelbare bureau poten

We hebben de tafelframes beschikbaar in zwart of wit. De bureaubladen die passen op deze zit sta onderstellen zijn leverbaar van minimaal 120 cm tot maximaal 200 cm (diepte 80 cm). Er zijn ook verlengde opstellingen en hoekopstellingen mogelijk. Daarvoor is het echter noodzakelijk gebruik te maken van een zogenaamde derde poot. Het is zelfs mogelijk een zit-sta tafel met één poot aan te schaffen.

Elektrisch verstelbaar bureau met certificaat

Alle zit-sta bureaus binnen het assortiment van Ergonomiespecialist zijn gemaakt in de EU en zijn ook voorzien van het officiële CE-certificaat. Dat betekent ook, dat de zit-sta bureaus voorzien zijn van een heldere handleiding wanneer je deze zelf wilt monteren.

De motoren van zowel Ergoproof als IntelliDesk zit sta bureaus hebben een sterke dynamische draagkracht tot wel 120 kg per set. Dit lijkt misschien wat aan de hoge kant, maar vaak worden de bureaus nog steeds zwaar belast met zware PC’s, papier en andere documenten. Door het extra vermogen gaan de motoren ook langer mee en is er vrijwel nooit een storing. En als dat wel het geval is, dan staat onze eigen technische dienst natuurlijk altijd voor je klaar.

We verkopen alleen elektrisch instelbare zit-sta bureaus, aangezien uit onderzoek is gebleken dat slinger verstelbare bureaus nagenoeg niet of bijna niet worden gebruikt en vaak defectgevoelig zijn. Veel mensen vinden het te veel moeite om regelmatig de slinger te moeten bedienen om de tafel in een andere positie te brengen. Het resultaat is dat dan de investering in zijn totaliteit niet rendeert en de gebruikers nog steeds stil zitten.

Naast het gegeven dat we kiezen voor elektrische verstelbaarheid, kiezen we ook bewust voor frames met snelle, stille en krachtige motoren. Ook daarmee nemen we de drempels weg om regelmatig staand te werken. Met Ergoproof of IntelliDesk zit-sta bureaus kies je voor een bureau dat volledig voldoet aan je verwachtingen. Zowel op kwaliteitsniveau, maar zeker ook qua uitstraling.

Voordelen van een zit sta bureau

Het gebruik van een zit-sta bureau brengt veel voordelen met zich mee. Wanneer je overdag voldoende kunt afwisselen en minder zit, merk je dat je meer energie overhoudt en productiever bent. De doorbloeding wordt gestimuleerd door beweging. Zo wordt ook steeds zuurstofrijk bloed aangevoerd naar je hersenen. Ook zullen fysieke klachten, die ontstaan door te veel zitten, effectief worden aangepakt. Uit onderzoek blijkt, dat bijvoorbeeld trainingseffecten in je vrije tijd zullen verbeteren, als je minder zit. Ook voorkom je alle risico’s en aandoeningen die gelinkt worden aan sedentair gedrag.

Een zit-sta tafel zorgt er natuurlijk ook voor dat je je werkplek altijd op de juiste maat kunt instellen. Daar hebben we overigens ook handige richtlijnen en hulpmiddeltjes voor. We hebben bijvoorbeeld verstelhandsets met een display incl. geheugenposities. Met IntelliDesk modellen kun je zelfs meldingen krijgen op je bureaublad dat het tijd is om van positie te wisselen. Je kunt je bureauhoogte vervolgens wisselen met 1 klik op de knop. Jouw persoonlijke stahoogte wordt hierbij bepaalt aan de hand van een eigen profiel. Zo kun je ieder IntelliDesk bureau in een handomdraai op jouw ideale hoogte instellen door in te loggen.

Een bestaand bureau verstelbaar maken?

Onze zit-sta bureaus worden standaard geleverd zonder tafelblad. Wanneer je een compleet ergonomisch bureau wilt bestellen, zul je zowel de poten als het blad apart moeten bestellen.

Een andere optie is om je bestaande bureaublad te gebruiken, mits je de bestaande poten kan verwijderen. Als je gebruik wilt maken van je bestaande bureaublad, dan adviseren wij om eerst even contact met ons op te nemen om te kijken of de verstelbare poten zullen passen.

Combineren met stahulp of zit sta kruk

Elektrisch instelbare zit-sta bureaus passen exact in het beleid om minder te zitten. Een bekende richtlijn is, om je zittijd te beperken tot maximaal 30 minuten aan één stuk, en dit af te wisselen door minimaal 2 minuten niet te zitten. Om dit regime niet te laten leiden tot verlies van productie, is de inzet van de zit-sta tafel geïndiceerd. Je hoeft niet altijd je werkplek te verlaten bij het onderbreken van het zitten. Op die manier ben je ongemerkt regelmatig in beweging, en dat is precies waar het lichaam vaak om vraagt.

Actief zitten is net zo belangrijk als actief staan. Veel mensen gebruik dan ook extra hulpmiddelen om staan aangenamer te maken. Langdurig stilstaan zorgt namelijk net zo zeer voor klachten als langdurig zitten. Oplossingen zoals een stahulp of een hogere zit-sta kruk zijn doeltreffende oplossingen die staand werken makkelijker en minder belastend maken.

Complete ergonomische werkplek nodig?

Zoek je een complete en ergonomische werkplek? Heb je vaker lichamelijke klachten door het zitten? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. De specialiteit van Ergonomiespecialist is om lichamelijke klachten tijdens of ontstaan door het zitten te voorkomen, en in de meeste gevallen te verhelpen. Heb jij pijn tijdens het zitten? Of voel je vaak je pijn in je rug, nek, armen of benen? Dan is het de hoogste tijd om contact met ons op te nemen. Wij zijn experts in het vinden van een passende werkplek voor jou, waarbij je klachtenvrij kan werken/zitten. Graag adviseren wij jou, na een gesprek, over de ergonomische bureaustoel die jouw zithouding verbetert en goed past bij een zit sta bureau.