Varier is een modern, Scandinavisch merk dat wordt geïnspireerd door beweging. Varier werkt samen met ontwerpers en designers die anders denken over zitten. Dit is in 1979 begonnen met de uitvinding van de knielstoel. De producten staan voor activiteit, vrijheid, innovatie, kwaliteit in combinatie met een mooi ontwerp. Beweging is de essentie van Varier en komt dan ook naar voren in iedere Varier-stoel.

Onze zitgewoonten

Zitten is een gewoonte geworden. We zitten een groot deel van de dag en we worden er niet beter op. Rugpijn, nek- en schouderpijn liggen op de loer. Ook concentratieproblemen en een verminderd presteren hangt hiermee samen. Varier speelt hierop in en wilt de zitgewoonten van gebruikers veranderen. Zo wordt gestreefd naar een gezonder leven: onze huidige zitgewoonten maken ons ongezond.

 

De drang om te bewegen

Ons lichaam is daarbij gemaakt om te bewegen. Zo ontstond een belangrijke vraag: wat is de ideale zithouding en is er sprake van één ideale zithouding? Gaandeweg kwamen ze er bij Varier achter dat er inderdaad een ideale zithouding is: dat is de vólgende zithouding. De volgende positie is altijd de beste positie, oftewel: bewegen. De vrijheid tot bewegen komt terug in de designs van Varier.

Varianten Varier stoelen

Wij hebben verschillende varianten Varier stoelen. Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende varianten. Deze stoelen (behalve de Varier Peel) hebben wij standaard op voorraad in ons zitlab.

Varier Move

De Varier Move biedt een combinatie van zitten en bewegen. De Move heeft een driehoekige zitting en een afgeronde voetplaat, waardoor de kruk altijd een klein beetje in onbalans is. Je bent continu in beweging en hebt een grote mate aan bewegingsvrijheid. De zitting stimuleert ook tot een rechtop zittende, dynamische zithouding. De open hoek tussen het boven- en onderlichaam verbetert de bloedsomloop, verhoogt het energieniveau en de concentratie. Je kunt de Move gebruiken aan je bureau, aan je tafel, maar ook tijdens het pianospelen of schilderen. De mogelijkheden zijn eindeloos. De stoel is te gebruiken door volwassenen, maar ook kinderen kunnen gebruik maken van deze zitoplossing.

Varier Motion

De Varier Motion is een zadelkruk met een heel uniek zadel. Het zadel is namelijk heel erg smal van vorm. Daardoor zit je minder wijdbeens op deze zadelkruk. Tegelijkertijd voorziet de Motion in een zeer actieve, rechtop zittende houding. De Motion bied je een grote bewegingsvrijheid en volgt je bewegingen. Deze kruk is goed inzetbaar bij veel verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan studeren, computeren of muziek spelen. Ook voor kappers en receptionisten is dit een goede zitoplossing. De basis van de stoel is gemaakt van rubber, geïnspireerd op de zolen van tennisschoenen. Hierdoor is het onderstel beweeglijk verend en heeft de stoel tegelijkertijd een goede grip op de ondergrond.

Varier Variable Balans

Het unieke ontwerp en de functionaliteit van Varier Variable Balans maken het tot een icoon dat direct herkenbaar is. Het uitgekiende ontwerp zorgt voor optimaal comfort. Door de knielende houding die je op de Variable aanneemt, zit je heel makkelijk rechtop. Je neemt vanzelf een open heuphoek aan: je knieën zijn lager gepositioneerd dan je heupen, waardoor het bekken een veel neutralere stand behoudt. Rechtop zitten is hierdoor niet vermoeiend en makkelijk vol te houden. De Variable past bovendien mooi in elk interieur, zeker in combinatie met een bureau.

Varier Peel

Varier Peel is een ergonomische relaxfauteuil met de uitstraling van een designstoel. De vorm van deze stoel is geïnspireerd op de vorm en de functie van een vallend sinaasappelschilletje: een zachte, ronde schil die je beschermt. De Peel is flexibel en volgt de bewegingen die jij als gebruiker maakt. De neksteun is verstelbaar en de Peel wordt geleverd met een voetenbankje. Doordat de hoek tussen de zitting en de rugleuning gelijk blijft in iedere stand, ondersteunt de stoel je lichaam goed. Dit komt door het gebruik van een kantelmechanisme om de stoel te doen laten bewegen. Daarbij heb je de mogelijkheid om 360° te draaien wanneer je in de stoel zit. Deze stoel is uitermate geschikt om thuis, of tussendoor op het werk even te ontspannen.

Varier Gravity Balans

De Varier Gravity Balans is ontworpen met de intentie om een stoel te creëren waarop je zowel goed kunt ontspannen en ook productief kunt werken. Dat is gelukt! De Gravity kun je in vier posities gebruiken. Je kunt rechtop zittend knielen en productief aan de slag gaan, maar ook heerlijk ontspannen achteroverleunen in drie posities. Zitten op de Gravity Balans brengt totale rust met zich mee. De stoel veert ook comfortabel met je lichaam mee. Dat komt doordat het frame is gemaakt van hout. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar, waardoor je geheel wordt ondersteund. Doordat je in iedere positie een open zithoek aanneemt, zit je zonder de rug overmatig te belasten. De wervelkoom houdt immers een nagenoeg neutrale positie aan. We noemen de Gravity Balans daarom ook wel onze ergonomische relaxfautieul!

Onze aanraders van Varier

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!