ESD stoelen

ESD, voor als het niet schokkend mag zijn: speciaal voor de fabricage van electronica.

Statische electriciteit ontstaat na wrijving tussen verschillende materialen. ESD staat voor electrostatic discharge, oftewel elektrostatische ontlading. Deze ontlading kunt u ervaren wanneer u bijvoorbeeld metaal of, minder wenselijk, een ‘ESD-gevoelig component’ aanraakt. U ondervindt dan bij de ontlading kleine schokjes. Dergelijke schokjes zijn hinderlijk voor u, maar schadelijk voor het elektronisch component waarmee of waaraan u werkt. Gevolg: hoge reparatie- of vervangingskosten.

Bekijk in webshop

Met onze ESD stoelen kunt u een ESD-veilige werkplek creëren. Ergonomiespecialist beschikt over een complete lijn goedgekeurde ESD veilige stoelen. Allemaal voorzien van een weerstand van 1 Mohm die zorgt voor een gecontroleerde ontlading. Hier geldt: Geen lading, is geen ontlading!

Al onze ESD stoelen en voldoen aan de norm IEC 61340-5-1 en zijn getest door het “SP Technical Research Instituut” uit Zweden.

De verschillende varianten

Score at work ESD lijn

4400 ESD lijn

Score Spirit 1500 ESD

Spirit 1500 ESD lijn

Ergo 2300 ESD lijn

ESD lijn voor zware personen

Amazone cleanroom zadelkruk

ESD Zadelzitkrukken

U kunt de keuze maken om een ESD veilige zadelkruk te gebruiken, in plaats van een ESD stoel. Soms kan het prettiger zijn om te werken met een zadelzitkruk: een zadelzitkruk maakt u beweeglijker, u rolt makkelijk van A naar B. Een bijkomend voordeel is dat een zadelzitkruk compact is, doordat een zadelzitkruk geen rugleuning heeft.

Een andere goede reden om te kiezen voor een ESD zadelzitkruk is het verschil in zithouding: een zadelzitkruk zorgt ervoor dat u een open zithoek heeft en uw benen spreidt (zoals op een zadel). Dit zorgt ervoor dat het bekken in een neutrale stand staat, wat ervoor zorgt dat u makkelijker rechtop blijft zitten. Dit is op diens beurt weer beter voor uw wervelkolom.

Wij hebben ESD zadelzitkrukken in twee varianten, te noemen de Score Amazone ESD en de Score Jumper ESD. Het verschil tussen beiden is het zadelformaat: de Score Jumper heeft een breed zadel, de Score Amazone heeft een smal zadel.

Wij hebben cleanroom zadelzitkrukken in twee varianten: de Amazone en de Jumper. Het verschil tussen beiden is het formaat van het zadel: de Jumper heet een groter zadel. Deze zadelzitkrukken zijn tevens ESD veilig.

Bekijk zadelkrukken

ESD stahulp

Staand en zittend werken afwisselen is zeer gezond. Soms kan dit staan echter vermoeiend worden, waardoor men al sneller weer gaat zitten. Om het staan langer vol te houden, kan een stahulp een goed hulpmiddel zijn. Zo kunt u uw benen meer ontspannen tijdens het staan, doordat u de druk op uw benen kunt verminderen. Een stahulp is ook ideaal op het moment dat er weinig beenruimte is op uw werkplek.

De Score 2232 ESD stahulp is ESD veilig en voorzien van trompetvoetjes (met wieltjes zou de stahulp wegrollen bij leunen). De stahulp is voorzien van een zitting gemaakt van polyurethaan (pur) en een onderstel met een diameter van 70 cm.

Bekijk ESD Stahulp

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?