Toont alle 16 resultaten

ESD Stoelen

ESD staat voor electrostatic discharge, oftewel elektrostatische ontlading. Elektrostatische elektriciteit ontstaat na wrijving tussen verschillende materialen. Dit zijn de kleine vervelende elektrische schokjes die je wel eens voelt wanneer je metaal aanraakt. Deze schokjes voelen doorgaans vervelend aan, maar kunnen verder geen kwaad voor je lichaam. Wanneer je werkt met elektrostatische componenten kunnen deze schokjes…

Lees verder

ESD stoelen

ESD staat voor electrostatic discharge, oftewel elektrostatische ontlading. Elektrostatische elektriciteit ontstaat na wrijving tussen verschillende materialen. Dit zijn de kleine vervelende elektrische schokjes die je wel eens voelt wanneer je metaal aanraakt. Deze schokjes voelen doorgaans vervelend aan, maar kunnen verder geen kwaad voor je lichaam. Wanneer je werkt met elektrostatische componenten kunnen deze schokjes echter wel schadelijk zijn voor elektronische componenten waar je mee werkt. Gevolg: hoge reparatie- of vervangingskosten. ESD stoelen zijn dé oplossing wanneer schokken voorkomen moeten worden. ESD stoelen zorgen er mede voor dat er geen statische lading opbouwt, zodat ook geen ontlading kan plaatsvinden. ESD stoelen zijn bijvoorbeeld nodig bij de productie van bijvoorbeeld bankpassen, OV-chipkaarten, simkaarten en geheugenkaarten.

Met onze ESD stoelen kun je een ESD-veilige werkplek creëren. Ergonomiespecialist beschikt over een complete lijn goedgekeurde ESD veilige stoelen. Allemaal voorzien van een weerstand van 1 Mohm die zorgt voor een gecontroleerde ontlading. Hier geldt: Geen lading is geen ontlading! Al onze ESD stoelen en voldoen aan de norm IEC 61340-5-1 en zijn getest door het SP Technical Research Instituut uit Zweden.

Varianten ESD stoelen

Wij hebben verschillende soorten ESD stoelen in ons assortiment. Onderstaand vind je meer informatie per productlijn:

Score At Work ESD lijn

De Score At Work ESD lijn kenmerkt zich door het gegeven dat deze stoelenlijn is voorzien van een comfortabele, zachte schuimzitting incl. zitdiepteverstelling. Door deze schuifzitting kan de zitting 10 cm langer worden gemaakt. Deze ESD stoel biedt je verder de mogelijkheid om te kiezen voor een hogere rugleuning en een bredere zitting, zodat de stoel altijd goed passend kan worden gemaakt. Deze stoel is beschikbaar in vier verschillende varianten, waarbij het onderlinge verschil zit in de hoogte van de gaslift en de toevoeging van een voetenring of -plank waar nodig. Het ligt dus aan de werkhoogte waar je aan werkt, welke variant je nodig hebt. Standaard zijn de stoelen in deze lijn voorzien van een contactmechaniek: wanneer je met je rug tegen de rugleuning leunt, beweegt deze mee naar achteren. Je houdt zo contact. Je kunt ook kiezen voor een synchromatic of flowmatic mechaniek dat fijner af te stellen is.

Score At Work 4400 ESD lijn

De Score At Work 4400 ESD lijn biedt robuuste stoelen gemaakt van pur. Door het gebruik van pur kunnen deze stoelen goed tegen een stootje en kunnen ze ook worden ingezet in een productieomgeving die hogere eisen stelt aan het meubilair. De Score At Work 4400 ESD stoelen zijn standaard voorzien van een hoogteverstelling, een rughoekverstelling en rughoogteverstelling. Optioneel kan worden gekozen voor het toevoegen van een zitdiepteverstelling (schuifzitting). Deze stoelenlijn heeft een handig handvat verwerkt in de rugleuning, waardoor je de stoelen makkelijk mee kunt nemen van A naar B. Standaard hebben de 4400 ESD stoelen een vaste zithoek. Optioneel kun je bij deze lijn kiezen voor een verstelbare zithoek of synchromechaniek. Er zijn verschillende varianten in deze stoelenlijn, die onderling verschillen door de zithoogte/ werkhoogte die ze bieden en de toevoeging van een voetenring- of plank waar nodig. Deze lijn voldoet aan de ESD norm IEC 61340. Bijkomend voordeel: de Score At Work 4400 ESD lijn voldoet tevens aan de cleanroom-norm.

Spirit 1500 ESD lijn

Score Spirit 1500 ESD stoelen zorgen voor de ‘right spirit’ in de elektro-industrie. De Spirit 1500 kenmerkt zich door de compacte vormgeving van de rugleuning en het kleinere voetenkruis. Zo kun je makkelijk manoeuvreren in kleine ruimten. Spirit-lijn  is voorzien van een robuuste zitting en rugleuning uit pur. Deze stoelen zijn no-nonsence basic ESD stoelen. Daardoor zijn ze nog prijsvriendelijker. Deze stoelen hebben standaard een zithoogteverstelling, rughoogte en -hoekverstelling. Het is niet mogelijk om een zitdiepteverstelling toe te voegen. De Score Spirit 1500 leveren we in drie varianten, die onderling enkel verschillen in hoogte en het wel/ niet hebben van een voetenring. Deze stoel kan niet worden geleverd met een voetenplank. De Score Spirit 1500 ESD lijn voldoet ook aan de cleanroom-norm.

Ergo 2300 ESD lijn

De Score Ergo 2300 ESD stoelen zijn niet afgeleid van werkstoelen, zoals alle bovenstaande ESD stoelen, maar van bureaustoelen. De Ergo 2300 ESD stoelen zijn goed inzetbaar in ‘schonere’ industriële omgevingen, waar minder robuust meubilair nodig is. Het gebruik van zacht schuim in de zitting en rugleuning zorgt ervoor dat het zitten op de 2300 ESD stoelen nog comfortabeler is. Deze stoelen zijn standaard bekleed met ESD dralon en optioneel te bekleden met kunstleer. Deze stoel is verkrijgbaar in verschillende varianten, die onderling verschillen in zithoogte. Op de hogere modellen is een voetenring- of voetenplank toegevoegd. Standaard hebben deze stoelen een vaste zithoek, maar ze zijn ook leverbaar met een verstelbare zithoek. Ook kan een zitdiepteverstelling worden toegevoegd en zelfs een opblaasbare lumbaalsteun onderin de rugleuning. De stoelen voldoen aan de ESD norm IEC 61340.

ESD stoelen voor zware personen

Het is vaak lastig om een passende stoel te vinden voor personen die groter of zwaarder zijn dan gemiddeld. Immers: het gros van de bureaustoel wordt gemaakt om de gemiddelde mens. Wanneer naast het gewicht van de persoon ESD veilig werken een tweede component is waar rekening mee gehouden moet worden, is de zoektocht naar een passende stoel nog lastiger. Wij hebben een lijn bureaustoelen die geschikt is voor personen die zwaarder zijn. Deze ESD stoelen lopen op tot een maximaal draagkracht van 250 kg. Deze stoelen zijn voorzien van ESD Dralon bekleding, met optioneel kunstlederen bekleding. Standaard zijn deze stoelen voorzien van een vaste zithoek, waarbij optioneel gekozen kan worden voor een verstelbare zithoek of synchromechaniek. Qua instellingen hebben deze ESD stoelen standaard een hoogteverstelling, rughoogteverstelling en rughoekverstelling.

ESD zadelzitkrukken

Naast het assortiment ESD stoelen hebben we ook ESD zadelzitkrukken in ons assortiment. Zadelkrukken zorgen ervoor dat je heel makkelijk een actieve, rechtop zittende houding aanneemt. Dat komt doordat het bekken een neutrale positie behoudt en je niet tegen een rugleuning aanleunt. Met een zadelkruk ben je ook veel beweeglijker. Tegelijkertijd voldoe je toch aan de eisen van het ESD-veilig werken.

ESD stahulpen

Ook een stahulp helpt je op weg naar een dynamische, actieve werkdag. Door het gebruik van een stahulp kun je steunen tijdens het staan. Op die manier is het staand werken minder belastend voor benen en voeten en sta je vanzelf langer. Ook bij stahulpen is het verstandig te kiezen voor een ESD-veilige variant.