Thuiswerken

Vroeger, vóór 2020… toen was thuiswerken iets dat die ene collega deed, een dagje per week. Dat kunnen we ons vandaag de dag amper nog voorstellen: thuiswerken is de norm. 

Het ene bedrijf is helemaal overgegaan op thuiswerken, het ander bedrijf werkt hybride. Hoe dan ook: wanneer er sprake is van thuiswerken, is het belangrijk dat dit goed en grondig wordt aangepakt. Dat geldt dan voor alle facetten: van de afspraken die worden gemaakt over het thuiswerken (wat mag wel, wat mag niet?) tot aan de thuiswerkplek. We zien helaas nog steeds teveel mensen hangend op de bank met de laptop op de schoot. Dat is zonde, want het geeft een grote kans op klachten. Bovendien: officieel moet de thuiswerkplek in orde zijn vooraleer men thuis mág werken.

We hebben alle informatie voor je verzameld over thuiswerken, zowel vanuit het werknemersperspectief alsook vanuit het werkgeversperspectief. We helpen je niet alleen graag met informatie: we kunnen je ook voorzien van goede thuiswerkplekken. Wil je een standaardpakket of maatwerk? Alles is in overleg mogelijk. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Ons motto is en blijft niet voor niets: iedereen een passende werkplek. Zowel op kantoor alsook thuis.

Thuiswerken sfeer

Informatie over thuiswerken

Thuiswerken is in 2020 ad hoc ingevoerd. Iedereen moest van vandaag op morgen thuiswerken. Inmiddels is thuiswerken structureel van aard en dat verandert de zaak. De Arbowet heeft bijvoorbeeld ook betrekking op de thuiswerkplek. Er bestaat wetgeving met betrekking tot de plichten en rechten rondom thuiswerken. Ook over de vergoeding (wie betaalt wat en hoeveel) is nagedacht. We hebben alle informatie over thuiswerken voor je op een rij gezet. Zowel vanuit het werkgeversperspectief alsook vanuit het werknemersperspectief.

Een goede thuiswerkplek: huren of kopen? Het kan allemaal!

Je kunt alle kanten op met de thuiswerkplek. Wanneer je het thuiswerken in de toekomst wilt behouden, is kopen een goed idee. Wil je op den duur terug naar kantoor? Dan is huren een optie. Huren kan zeer flexibel met een opzegtermijn van een maand, inclusief leveren en ophalen van werkplekken. Alleen een bureaustoel of een gehele werkplek? Dat bepaal je helemaal zelf.

Wanneer het gaat om het aanschaffen van thuiswerkplekken pakken we dit het liefst grondig aan bij de kern. Dat doen we aan de hand van een thuiswerkplek-check. Met deze check kunnen we bepalen wat nodig is om de werkplek te optimaliseren, welke aspecten moeten worden aangepakt en welke middelen eventueel nodig zouden zijn. Op die manier kunnen we maatwerk leveren en inspelen op hetgeen nodig is en waar men thuis plaats voor heeft (onderschat dat aspect niet). Wil je liever iedereen hetzelfde bieden? Dan kan natuurlijk ook.

We gaan graag met je in gesprek om de eisen en wensen te verduidelijken. Neem gerust contact met ons op!

Klik hier voor ons contactformulier of bel 045 546 66 40

Thuiswerkbeleid – voorbeeld: Waterschap Limburg

Je kunt je thuiswerkbeleid op allerlei manieren vormgegeven. Als voorbeeld: Waterschap Limburg. Waterschap Limburg heeft ons in de arm genomen om te garanderen dat hun medewerkers thuis op een prettige, verantwoorde manier zitten te werken. We hebben van aan de hand van een online vragenlijst en toegestuurde foto’s de thuiswerkplek van de werknemers gecontroleerd. Aan de hand daarvan hebben we per medewerker een korte rapportage geschreven of de werkplek wel/ niet in orde is, wat de knelpunten zijn, hoe deze kunnen worden opgelost en welke middelen hiertoe nodig zijn. Tevens hebben we middelen voorgedragen om de werkplek in orde te maken. Werknemers hebben per persoon een budget ter beschikking gekregen dat ze mogen gebruiken voor de aanschaf van de geadviseerde middelen.

Door deze werkwijze weet het Waterschap zeker dat de werkplekken in orde zijn. Fysieke klachten worden zo voorkomen. Tevens dekt het Waterschap zich in, in het kader van de zorgplicht vanuit de Arbowet. Zij kunnen aantonen dat zij hier actief mee aan de slag zijn gegaan en dat ze hiertoe een externe, deskundige partij hebben ingeschakeld. Het Waterschap weet ook zeker dat de medewerkers gebruik maken van goede, kwalitatieve middelen die voorzien in een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Ze schaffen bovendien niet meer middelen aan dan nodig.

Zit je vraag er niet tussen?

Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.