RH stoelen

RH maakt bureaustoelen die geïnspireerd zijn op het menselijk lichaam. Deze bureaustoelen zorgen ervoor dat je beter presteert, meer kunt doen en optimaal wordt ondersteund. Zowel fysiek alsook mentaal! De slogan van RH is niet voor niets ‘designed for human performance’.

Onze aanraders van RH bureaustoelen

De filosofie achter RH-bureaustoelen

De filosofie achter RH-bureaustoelen is gebaseerd op het belang van een rechte houding en beweging tijdens het zitten. Dit vergemakkelijkt de ademhaling en de bloedcirculatie, terwijl beweging de spieren stimuleert. RH onderscheidt zich door het feit dat een RH stoel je lichaam optimaal ondersteunt. Dit komt door de manier waarop en de zorgvuldigheid waarmee een RH bureaustoel is af te stemmen op je lichaam. Ieder detail aan deze bureaustoelen is instelbaar.

Een uniek mechaniek

De filosofie van RH bureaustoelen komt terug in het zogenaamde tweepuntsprincipe, oftewel 2PP™. 2PP™ is het unieke scharniermechaniek dat is verwerkt in RH bureaustoelen. Deze techniek zorgt ervoor dat het lichaam voldoende variatie krijgt en goed ontlast wordt tijdens het zitten, ook wanneer je beweegt. Dit komt doordat de basisinstellingen van de stoel altijd behouden blijven. De zithoek blijft gelijk wanneer je beweegt. Of je nou rechtop zit of achteroverleunt: je houding blijft altijd ergonomisch verantwoord. Zo kun je langer werken en je beter concentreren!

Duurzame bureaustoelen

Wanneer de rugleuning of zitting van je RH bureaustoel aan vervanging toe zou zijn, is het niet nodig een geheel nieuwe bureaustoel aan te schaffen. De rugleuningen en zittingkussens zijn los te bestellen en te vervangen. Hier is bovendien geen gereedschap voor nodig. Op deze manier is er sprake van optimale duurzaamheid. Een RH-stoel is bovendien gebouwd om bestand te zijn tegen hoge belasting en om lang mee te gaan.

Varianten RH bureaustoelen

RH heeft verschillende modellen bureaustoelen uitgebracht, die ieder in verschillende varianten verkrijgbaar zijn. In alle modellen zijn de kernwaarden van RH gewaarborgd. Onderstaand meer informatie over de verschillende varianten RH bureaustoelen.

RH Logic

De RH Logic biedt een zitervaring die gepersonaliseerd is. Wanneer de bureaustoel eenmaal goed op je lichaam is ingesteld, voelt het aan alsof de bureaustoel voor jouw lichaam is gemaakt. Ieder detail is instelbaar. Daarbij zorgt deze bureaustoel voor optimale ondersteuning, zoals RH belooft. De Logic is hiertoe onder andere voorzien van een nauwkeurig instelbare lumbaalsteun, die met een luchtpompje instelbaar is. De Logic is ontworpen vanuit een duidelijke visie. De Logic moest een bureaustoel worden die gebruikers in staat stelt om de gehele dag actief te kunnen werken. Dat doel is gelukt: de RH Logic is een verfijnde, stevige bureaustoel die zorgt dat je tijdens het zitten lichtelijk in beweging blijft. Het ontwerp van de RH Logic is dan ook van hogere klasse: aan alle onderdelen van de stoel is aandacht besteed om u de best mogelijke zitoplossing te bieden.

Van de RH Logic bestaan een aantal varianten. De RH Logic 300 en 400 zijn de ‘oude garde’ die zich al jarenlang bewijzen als ergonomische probleemoplosser. Het verschil tussen beide is de hoogte van de rugleuning. De RH Logic 200 en 220 zijn de vernieuwde, geüpgradede versies van de Logic 300 en 400. Deze hebben een nieuwe look and feel en zijn voorzien van een iets ander mechaniek. Ook hier is het verschil tussen beide de hoogte van de rugleuning. De RH Logic 400 en de RH Logic 220 zijn ook verkrijgbaar met een XL-zitting voor extra lange personen. Tevens is er een variant met een coccyx zitting beschikbaar. Dat is een zitting met stuituitsparing, voor personen met klachten rondom de stuit/ het heiligbeen.

RH Mereo

De RH Mereo is geïnspireerd door de dynamische aard van het hedendaagse werkleven. De Mereo voorziet dan ook in een actieve, rechtop zittende werkhouding en beweging tijdens het zitten. Dit komt onder andere door de wrijvingsloze beweegtechniek van de RH Mereo en het toepassen van de 2PP™-techniek. Ook de RH Mereo voorziet in uitgebreide instelbaarheid, waarmee je de bureaustoel nauwgezet op de individuele lichaamsmaten van de gebruiker kunt instellen. Velen waarderen de combinatie van een separaat instelbare zithoek (hoek van de rugleuning ten opzichte van de zitting) en de nadrukkelijk aanwezige lumbale ondersteuning die de rugleuning door zijn vormgeving biedt.

De RH Mereo bestaat in verschillende varianten. De RH Mereo 200 en 220 zijn jaren geleden op de markt gebracht en laten sindsdien vele mensen hun werkdag ergonomisch doorkomen. Het verschil tussen beiden is de rugleuninghoogte.  In 2019 is de Mereo geüpgraded en is de RH Mereo 300 op de markt gekomen. De RH Mereo 300 brengt een modernere feeling met zich mee en heeft een hoge rugleuning die, in tegenstelling tot de Mereo 220, niet taps toeloopt.

RH Extend

Ook de RH Extend voorziet in een ergonomisch verantwoorde, rechtop zittende houding. De Extend heeft hiertoe onder andere een kussen dat verwerkt is in de bovenzijde van de rugleuning; het Tvedt-kussen. Dit kussen zorgt ervoor dat je meer steun krijgt van de bureaustoel bovenin de rug. Dat is ook een van de kenmerken aan deze bureaustoel die gebruikers als zeer prettig ervaren. In de Extend is net zoals bij de RH Logic en Mereo 2PP™-techniek gebruikt, zodat je in iedere positie, of je nou rechtop zit of achteroverleunt, een ergonomisch verantwoorde zithouding blijft aannemen. De RH Extend kenmerkt zich verder in zijn uiterlijk door de elegante ronde vormgeving van de rugleuning.

Van de RH Extend bestaan vier varianten: de R Extend 100, 120, 200 en 220. De varianten 200 en 220 vooraan hebben een separate rughoekverstelling (de hoek van de rugleuning ten opzichte van de zitting is los verstelbaar). Die instelling is niet toegevoegd aan de varianten 100 en 120. De varianten met een 120 en 220 hebben een hoge rugleuning (in tegenstelling tot de 100 en 200). De RH Extend kan ook worden voorzien van een XL-zitting, voor extra lange mensen.

Wil je graag eens een RH-bureaustoel zelf proberen? We hebben deze bureaustoelen standaard op voorraad! Maak snel een afspraak in ons zitlab!

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!