Resultaat 1–18 van de 41 resultaten wordt getoond

Ergonomische krukken

Binnen ons assortiment vindt u een breed spectrum aan ergonomische krukken. Aangezien wij een onafhankelijk adviseur en leverancier zijn, hebben we veel verschillende mogelijkheden voor ergonomische krukken, ergonomische werkkrukken maar ook ergonomische krukken met rugleuning en ergonomische kruk op wielen.

Lees verder

Ergonomische krukken

Binnen ons assortiment vindt u een breed spectrum aan ergonomische krukken. Aangezien wij een onafhankelijk adviseur en leverancier zijn, hebben we veel verschillende mogelijkheden voor ergonomische krukken, ergonomische werkkrukken maar ook ergonomische krukken met rugleuning en ergonomische kruk op wielen.

 

Wat is een ergonomische kruk?

Een ergonomische kruk is een praktisch en handzame oplossing voor veel verschillende werkplekken. Er zijn ergonomische krukken op wielen beschikbaar voor beeldschermwerkplekken. Er zijn ook bijvoorbeeld ergonomische werkkrukken leverbaar.

Deze praktische oplossingen zijn doorgaans instelbaar in hoogte, zodat u altijd op de juiste werkhoogte kunt werken. Er zijn echter ook niet instelbare varianten beschikbaar.

Een aantal ergonomische krukken kenmerkt zich door een dynamische zitting. Dat betekent dat ergonomische kruk beweegt wanneer je erop zit: de instabiliteit die ontstaat zorgt ervoor dat je in beweging komt.

 

Welke krukken zijn er?

Zoals hierboven al verhelderd, hebben we veel verschillende ergonomische krukken in ons assortiment. Deze krukken worden doorgaans zonder rugleuning uitgevoerd; echter sommige modellen zijn ook beschikbaar met rugleuning.

 

Één van de meest bekende toepassingsgebieden van ergonomische krukken is de dentale sector. Voor zowel de dentale als de medische sector zijn er ergonomische krukken beschikbaar met speciale stoffering die urine, bloed, zweet en alcohol bestendig is. Veel ergonomische krukken zijn ook beschikbaar als naadloze variant aangezien dit soms ook noodzakelijk is.

 

Er zijn ook ergonomische werkkrukken beschikbaar gemaakt van een zeer robuust materiaal. Daarmee voorkom je dat er beschadigingen ontstaan aan de zitting van de krukken. Om de juiste hoogte in te stellen zijn er ook ergonomische krukken met een voetbediening beschikbaar. Doorgaans zijn de ergonomische werkkrukken instelbaar op de juiste werkhoogte. Het is belangrijk dat we daarbij uw werkhoogte weten, zodat we de instelbare hoogte kunnen aanpassen door deze te voorzien van een andere gasveer. We kunnen de werkkruk dan eventueel ook uitvoeren met een in hoogte instelbare voetenring.

De ergonomische krukken zijn ook beschikbaar als ESD uitvoering en/of Cleanroom uitvoering.

 

Voordelen van een ergonomische kruk?

De voordelen van een ergonomische kruk zijn dat je als gebruiker altijd op een veilige en gezonde manier je taken en werkzaamheden kunt uitvoeren. Het uitgangspunt daarbij is, dat je de ergonomische (bureau)kruk dan ook altijd op de juiste manier kunt instellen zodat dit voldoet aan de fysieke behoefte en voldoet aan de ergonomische uitgangspunten.

 

De juiste zithouding

Ook op een ergonomische kruk neem je vrij makkelijk de juiste zithouding in. Daarbij is het goed om je werkhoogte ook direct even aan te passen. Immers, wanneer je gebruik maakt van een ergonomische kruk op wielen zonder een rugleuning, is het belangrijk dat je een rug-vriendelijke en rechte zithouding aanneemt om klachten te voorkomen.

Gebruik je een ergonomische kruk mét rugleuning? Ook dan is het instellen van de juiste hoogte en juiste werkhoogte zeer belangrijk. Pas dan op dat je niet te veel leunt tegen de rugleuning, want dan bestaat het gevaar dat je te ‘rond’ gaat zitten op de ergonomische kruk.

 

Welke ergonomische kruk is geschikt voor u?

Welke kruk het beste bij je past kunnen we natuurlijk niet op voorhand stellen. Daarvoor is het maken van een adviesafspraak noodzakelijk. Op die manier kunnen we je vraag goed in kaart brengen en de oplossing zoeken die het beste bij je past. We hebben natuurlijk altijd een aantal ergonomische krukken in het ZitLab op voorraad staan, zodat je deze ook kunt uitproberen. Het is wel noodzakelijk om vooraf even een afspraak te maken.