De circulatieruimte in een kantoorvertrek is de ruimte die nodig is om de werkplek en het daar aanwezige meubilair en de aanwezige apparatuur te bereiken, inclusief de toegang tot het kantoorvertrek en exclusief nooddeur. Het is belangrijk dat de circulatie voldoende breed is, zodat werknemers op een prettige manier naar hun werkplek kunnen/ van hun werkplek weg kunnen. Ook in het kader van veiligheid moet

nen 1824

Circulatieruimte op kantoor

De breedte van doorgangen in een kantoorvertrek moet minimaal 60 cm bedragen. Indien regelmatig personen elkaar moeten passeren, moet deze breedte minimaal 90 cm bedragen. Indien de doorgang als looproute wordt gebruikt, moet de minimale breedte 120 cm bedragen. Deze breedte moet ervoor zorgen dat het rondlopen en passeren in een kantoor niet leidt tot hinder voor de medewerkers. Naast deze normen voor doorgangen, zijn er ook normeringen voor de benodigde ruimte achter werkplekken. Deze informatie vindt u op de pagina ‘Bewegingsruimte‘.

Wil je meer informatie ten aanzien van de NEN 1824 normen, lees dan verder?

Het kantoor tijdens de Coronacrisis

Als we rekening houden met de anderhalve meter maatregelen, is het nodig om meer afstand te bewaren dan beschreven in de NEN 1824. Deze nieuwe afmetingen zijn opgenomen in de NEN-spec 2. Lees hier hoe het kantoor moet worden ingericht tijdens de coronacrisis.