De drive van Aeris is om het lichaam in beweging te houden. Mensen zijn immers gemaakt om te bewegen.

Als kind bewegen we voortdurend, maar de gewoonte om in beweging te zijn wordt ons afgeleerd in de loop van onze school- en werkloopbaan. We bewegen niet meer; maar we zitten meestal uren per dag. Daar komt het lichaam vaak door in opstand met klachten tot gevolg. Klachten zoals rugklachten en nekpijn zijn dan ook vaak te wijten aan stilzitten in een verkeerde houding en te weinig houdingsvariatie tijdens het zitten.

We zijn als Nederlanders kampioen zitten… Dat zit niet mee! Maar hoeveel zitten is te veel zitten? Lees hier verder!

Bewegend zitten

Aeris producten maken beweging mogelijk precies daar waar je deze het meest nodig hebt: wanneer je zit. De producten zorgen ervoor dat je kunt bewegen en zitten (of leunen) tegelijk. Op die manier zorgen ze voor meer gezondheid, meer motivatie en meer productiviteit. Immers: bewegen houdt je fit!

Elk Aeris product volgt de bewegingen van je lichaam (in plaats van andersom). Om dit mogelijk te zet Aeris consequent 3D ergonomie in. Aeris producten laten je:

  • Verticaal schommelen, waardoor de tussenwervelschijven worden ontlast
  • Zijwaarts bewegen, om spieren sterker te maken en je houding te verbeteren
  • Voorwaarts neigen om een verkeerde houding te voorkomen

Swopper

Het bedrijf Aeris is opgericht in 1996. Een jaar later volgde het product waar Aeris groot mee is geworden: de Swopper balansstoel. De Swopper is een innovatieve, driedimensionale flexibele actieve stoel. De Swopper staat ook wel bekend als ‘de kruk met de veer’, want dat is toch wel hét kenmerk van deze kruk: de veer om de gaslift heen. Door deze veer kun je de hele dag heen en weer veren op deze zitoplossing. Beweging alom! De mate van vering is instelbaar.

Lees hier meer informatie over de Aeris Swopper.

Muvman

De Aeris Muvman is een ander zeer bekend product van het merk Aeris. De Muvman is uniek, want hij laat je staan en zitten tegelijkertijd (tegenwoordig ook wel ‘stitten’; staan-zitten). De Muvman voorkomt dat je star stilstaat wanneer je staand werk verricht. Hij verbetert je houding en ontlast je rug. Staand werken wordt door het gebruik van de Muvman bovendien vele malen minder belastend, omdat niet al het lichaamsgewicht op je benen en voeten terecht komt.

Uniek aan de Muvman is de gaslift (inclusief zitting) die los van de voet naar voren kan hellen. Zo blijf je in beweging tijdens het staan. Deze beweging zorgt op zijn beurt weer voor een betere doorbloeding, waardoor je minder vermoeid raakt, je beter kunt concentreren en dus productiever bent.

Er zijn twee varianten Muvmans; de standaardvariant Muvman en de Muvman FACTORY. De standaardvariant is gemaakt voor de kantooromgeving. Deze variant heeft een zachte zitting uit microvezel. De Muvman FACTORY is de duurzame variant, speciaal gemaakt voor de hoge eisen in de productiebranche. De zitting is hiertoe voorzien van een robuuste, pur (polyurethane) zitting en de voet is voorzien van een beschermafdekking, zodat stofvorming in de voet wordt voorkomen.

Onze aanraders van Aeris

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!