Toont alle 3 resultaten

Stamatten

Staand werken wordt vaak als belastend en vermoeiend ervaren aan de benen en voeten. Je wordt onrustig, krijgt een vervelend of pijnlijk gevoel aan je benen en voeten en gaat dan op een gegeven moment toch maar weer zittend werken. Zonde! Met een stamat is staand werken veel minder belastend. Dat komt doordat je op een zachte ondergrond staat. Je ervaart minder statische druk aan je benen en voeten. Resultaat: je blijft langer staand werken en zit dus minder.

Wat is een stamat?

Een stamat (ook wel een antivermoeidheidsmat genoemd) is een mat, gemaakt van een zacht materiaal (vaak rubber), bedoeld om op te staan tijdens het werken. Doordat het materiaal zacht is wordt de druk van je lichaamsgewicht continu op een andere manier over je voeten verdeeld. Dan wat meer links, dan wat meer rechts… Dan wat meer druk op je voorvoet, dan op je hak. Zo wordt statische belasting voorkomen. Deze drukverdeling zorgt voor ultra kleine spiersamentrekkingen in je benen. Je bent continu een heel klein beetje in beweging. Op die manier wordt de doorbloeding van en naar je benen gestimuleerd. Zuurstofrijk bloed wordt continu aangevoerd, afvalstoffen worden afgevoerd. Je voorkomt pijnlijke en vermoeide benen.

Welke stamat kiezen?

We hebben verschillende soorten stamatten. We hebben bijvoorbeeld stamatten voor op kantoor, stamatten met een textielen toplaag (zodat men ook met hakkenschoenen de mat kan gebruiken) en stamatten speciaal voor de industrie.

Het assortiment aan stamatten is zeer uitgebreid. Naast de basisvarianten die we in onze webshop aanbieden, is het ook mogelijk een stamat aan te schaffen die voldoet aan bepaalde eisen, zoals:

  • Resistent tegen kou, vocht of olie
  • Bestemd voor binnen of buiten
  • ESD-bestendig
  • Bestand tegen zeer intensief gebruik

We hebben niet alleen stamatten bestemd voor op kantoor of in de industrie. We hebben ook varianten voor in de zorg (met bijvoorbeeld antislipfunctie of rolstoelvriendelijk). We hebben matten met specifieke afmetingen en varianten die verkrijgbaar zijn op de rol.

Ben je op zoek naar een specifieke stamat, of een stamat die aan specifieke eisen voldoet? Neem contact met ons op.