Toont alle 2 resultaten

Balansborden

Balansborden zorgen ervoor dat je beweeglijker staat en geen last krijgt van pijnlijke en/ of vermoeide benen en voeten tijdens het staan. Je bent continu een klein beetje in beweging, doordat je jezelf in balans houdt. Op die manier wordt de pompwerking van je spieren vergroot en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Je lichaamsgewicht komt niet statisch neer op je veten, maar wordt steeds anders verdeeld over je beide voeten. Je staat dynamisch en voorkomt statische belasting. Doordat het staan minder vermoeiend, pijnlijk en belastend is, sta je automatisch langer. Langer staan betekent minder zitten. Dat is positief, want we zitten met z’n allen al veel te veel.

Dynamisch werken

Een balansbord draagt uitstekend bij aan een dynamische manier van werken. Langdurig zitten is niet gezond, maar te lang stilstaan ook niet. Een balansbord zorgt ervoor dat je makkelijker en dus langer blijft staan én je staat niet stil. Zo heb je twee vliegen in één klap. Een paar keer per dag staand werken brengt veel voordelen met zich mee. Je voorkomt alle gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met sedentair gedrag (denk aan diabetes, obesitas, hartfalen) en je zorgt ervoor dat je lichaam niet de hele dag een zittende houding moet aannemen. Ons lichaam is immers niet gemaakt om langdurig stil te zetten. We zetten balansborden graag in combinatie met zit-sta tafels in. Balansborden en zit-sta bureaus vullen elkaar uitstekend aan.

Varianten balansborden

We hebben twee typen balansborden in ons assortiment, namelijk het Backapp 360 balansbord en het Steppie balansbord. Onderstaand vind je meer inhoudelijke informatie over de beide typen balansborden.

Backapp 360 balansbord

Wanneer je gaat staan op het Backapp 360 Balansbord zet je je balansmotor aan! Je verbetert je houding en blijft in beweging. Backapp 360 is anders dan alle andere balansborden. De mate van dynamiek kun je bij dit balansbord namelijk makkelijk zelf instellen door te draaien aan de ronde knop aan de onderkant. De rubberen ring die aan de onderkant van het balansbord is verwerkt zorgt ervoor dat bewegingen gedempt worden en dat het balansbord niet kan omkiepen. Dat is wel zo veilig en comfortabel. Op de Backapp 360 kun je in alle richtingen balanceren en blijf je de gehele dag in beweging. De mechaniek in het Backapp 360 balansbord is gelijk aan de Backapp Balansstoel: bij beiden kunt u door een simpele draaibeweging de mate van dynamiek instellen.

Steppie balansbord

Het Steppie Balansbord laat je balanceren aan de hand van een gebolde onderkant. Door het staan op Steppie kun je naar links en naar rechts balanceren. Hierdoor blijf je in beweging. De bewegingen die je maakt op Steppie doen denken aan surfen, omdat de bewegingen zijdelings zijn. Met kleine bewegingen beweeg je heen en weer, waardoor je je romp-ondersteunende spieren in werking zet. Je spieren worden op die manier getraind. Het Steppie Balansbord is stabiel. De mate van dynamiek die dit balansbord biedt kun je niet instellen. De mate van de bolling aan de onderkant van het bord is niet instelbaar.