Resultaat 1–18 van de 126 resultaten wordt getoond

Ergonomische stoelen

We hebben veel verschillende soorten ergonomische stoelen in ons assortiment. Zo hebben we niet alleen veel verschillende soorten bureaustoelen, maar bijvoorbeeld ook werkstoelen die voldoen aan allerlei eisen, 24-uurs stoelen en patiëntenstoelen. Op deze pagina zie je ons complete assortiment stoelen.

Lees verder

Ergonomische stoel uitzoeken

We hebben veel verschillende soorten stoelen in ons assortiment. Zo hebben we niet alleen veel verschillende soorten bureaustoelen, maar bijvoorbeeld ook werkstoelen die voldoen aan allerlei eisen, 24-uurs stoelen en patiëntenstoelen. Op deze pagina zie je ons complete assortiment ergonomische stoelen.

Wat is een goede ergonomische stoel?

Een goede ergonomische stoel zorgt ervoor dat je veilig en gezond je taken kunt uitvoeren. Vaak wordt een ergonomische stoel ingezet om rugklachten of andere fysieke klachten te bestrijden of te voorkomen. Gezien het feit dat ieder mens uniek is, bestaat er ook niet slechts één goede ergonomische stoel. Dat geldt bij bureaustoelen, maar evenzo bij andere typen stoelen. We zijn erin gespecialiseerd om jou als klant te adviseren bij de zoektocht naar een goede ergonomische stoel. Wil je een ergo stoel kopen? Laat je dan door ons adviseren. Dat kan op afstand maar ook door een afspraak in te plannen in ons zitlab.

Er zijn steeds meer mensen die het belang inzien van het voorkomen van fysieke klachten. Vandaar dat steeds meer mensen de weg naar ons weten te vinden. Onze deskundigheid is er ook op gericht, om je te adviseren welk soort ergonomische stoel je het beste kunt aanschaffen. We lichten onze adviezen altijd toe vanuit een gezondheidsoogpunt; dat doen we vanuit onze paramedische achtergrond (fysiotherapeut, ergotherapeut, ergonoom) met een brede kennis over gezondheid.

Welke stoelen zijn er?

We hebben veel verschillende soorten stoelen, die ieder zijn bestemd voor een andere setting en voor een ander doel. Ben je niet op zoek naar een stoel, maar een kruk?

Bureaustoelen

We hebben een zeer groot assortiment aan bureaustoelen in ons assortiment. Dit assortiment loopt van makkelijk instelbare projectstoelen, tot nauwkeurig instelbare ergonomische probleemoplossers. We hebben zeer prijsvriendelijke oplossingen en oplossingen met uiterst veel instelmogelijkheden. Alle bureaustoelen die wij voeren hebben gemeenschappelijk dat ze voorzien in een gezonde verantwoorde zithouding. Naast de bureaustoelen voor de gemiddelde Nederlander, hebben we ook bureaustoelen voor zware mensen (tot 250 kg draagkracht), bureaustoelen voor lange mensen en 24-uurs bureaustoelen die ervoor gemaakt zijn om 24/7 gebruikt te worden.

Werkstoelen

We hebben allerlei varianten werkstoelen. Dat zijn werkstoelen met een zachte schuimzitting, maar ook robuustere varianten met een zitting uit pur of beukenhout. Je kunt zo kiezen voor een werkstoel die past bij het doel dat hij dient. Achter de kassa gelden bijvoorbeeld andere eisen aan meubilair dan in bijvoorbeeld een productieomgeving. Naast de standaard werkstoelen, hebben we ook cleanroom werkstoelen en ESD-veilige werkstoelen. Ook voor de laboratoriumsetting hebben we verschillende laboratoriumstoelen.

Stoelen in de zorg

Ook voor de zorgsector hebben we allerlei oplossingen. Voor patiënten hebben we verschillende soorten medische stoelen met eigenschappen waar standaard (bureau)stoelen niet in voorzien. Dit assortiment behelst onder andere trippelstoelen en artrodeestoelen. Voor de behandelsetting hebben we bloedafnamestoelen en allerhande krukken voor behandelaren. Voor behandelaren hebben we in de medische sector niet zozeer stoelen, maar allerhande medische krukken die standaard voorzien zijn van hygiënisch kunstleer.

Voorkomt een ergo stoel rugklachten?

Ergonomische stoelen ondersteunen in het aannemen van een ergonomisch verantwoorde zithouding. Deze stoelen zijn zodanig ontworpen dat ze nauwkeurig kunnen worden afgestemd op de lichaamsmaten van individuele personen. Op die manier ondersteunen ergonomische stoelen bij het aannemen van een verantwoorde zithouding. Verschillende ergonomische stoelen stimuleren bovendien tot het aannemen van een actieve zithouding. Zowel door het faciliteren van een actieve houding, alsook door het stimuleren van bewegend zitten. Op die manier kunnen veel klachten, zoals rugklachten, worden verholpen en voorkomen.

De juiste zithouding

Een ergonomische stoel heeft als doel om je zittend op een veilig en gezonde manier je werkzaamheden te kunnen laten doen. Het kunnen handhaven van de juiste zithouding is van veel factoren afhankelijk. De instelbaarheid en mogelijkheden die de stoel biedt spelen hierin een belangrijke rol.

Een slechte zithouding heeft een negatief effect op je lichaam. De hele dag voorovergebogen ‘rond’ zitten of onderuitgezakt zitten, kan leiden tot veel verschillende klachten, zoals rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten en vermoeidheid. De wervelkolom wordt hierbij langdurig in een niet-optimale positie gebracht. Dat leidt op den duur tot vervelende, aanhoudende klachten. Dan hebben we het nog niet gehad over alle risico’s die sedentair gedrag of een sedentaire leefstijl met zich meebrengt…

De stoel goed instellen

Er is een belangrijke voorwaarde om het effect van de ergonomische oplossing te kunnen garanderen: je dient de stoel altijd op de juiste manier in te stellen. Dat betekent dat je de stoel op je persoonlijke maten en naar je persoonlijke behoefte moet instellen. Doe je dat niet, dat zal het effect verdwijnen. In sommige gevallen, ontwikkel je zelfs klachten als je stoel niet op de juiste manier staat in gesteld. We hebben daarvoor een handige tool ontwikkeld, die je hier kunt inzien en eventueel kunt downloaden als je deze wilt delen met anderen.

Het is in iedere situatie van belang dat je veilig en gezond je werk kunt uitvoeren. Dat geldt natuurlijk voor werkplekken op kantoor (beeldschermwerkplekken) maar zeker ook in de zorg, in een laboratorium of in een productie-omgeving.

Welke ergonomische stoel is geschikt voor jou?

We hebben veel verschillende soorten ergonomische stoelen. Welke stoel ‘de beste’ is, is persoonlijk en hangt af van veel factoren zoals je lichaamssamenstelling, persoonlijke wensen, eisen & voorkeuren en de klachten waar je eventueel mee kampt. Sommige stoelen streven ernaar om je te activeren en u uit de traditionele 90˚-zitpositie te halen. Andere stoelen bieden juist optimale ondersteuning. De ene stoel richt zich op instelgemak en de andere juist op gedetailleerde instelbaarheid.

Welke stoel geschikt is, hangt ook af van de omgevingseisen aan het meubilair. Moet de stoel robuust zijn? Is hygiëne een belangrijk aspect (zoals in de zorg)? Of worden speciale eisen gesteld aan het meubilair, zoals geschiktheid voor 24-uurs gebruik, ESD-veilig werken of cleanroomnormen. Ook bij bureaustoelen moet je rekening houden met de eisen die de omgeving aan de stoelen stelt. Wil je hulp bij de keuze voor de juiste stoel: contacteer ons alsjeblieft! We helpen je liever vooraf, dan dat je achteraf een verkeerde keuze blijkt te hebben gemaakt.