Toont alle 3 resultaten

Trippelstoelen

Wanneer het niet goed mogelijk (of niet wenselijk) is dat je je lopend binnenshuis verplaatst, kan een trippelstoel een uitkomst bieden. Een trippelstoel ondersteunt je, wanneer je je (binnenshuis) van de ene naar de andere plek wilt verplaatsen. Je kunt je vanuit de trippelstoel verplaatsen door kleine stepbewegingen te maken met een of beide voeten; trippelen. Een trippelstoel kan goed worden ingezet bij personen met bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten en spier- en gewrichtsklachten. Trippelstoelen zijn breed inzetbaar en kunnen worden gebruikt in de thuissituatie, maar ook in een werksituatie.

Wat is een trippelstoel?

Een trippelstoel kan wellicht het beste worden beschreven als een kruising tussen een bureaustoel en een rolstoel. Trippelstoelen hebben een zitting en rugleuning vergelijkbaar met een bureaustoel. De overeenkomst met een rolstoel zit hem in het gegeven dat beide middelen je de mogelijkheid bieden om je zittend te verplaatsen.

Wanneer bijvoorbeeld sprake is van valgevaar als je je lopend zou verplaatsen of het lopen is te belastend, kan een trippelstoel een goede uitkomst bieden. Je blijft mobiel en kunt je binnenshuis veilig en verantwoord verplaatsen. Het grote voordeel van een trippelstoel boven een rolstoel, is het gegeven dat je je benen blijft gebruiken (om te trippelen). Hierdoor blijf je licht in beweging en zit je niet geheel passief. Immers: rust roest. Uiteraard moet hierbij gekeken worden of er verder geen medische indicatie is, waarom een rolstoel toch een betere keuze zou zijn.

Eigenschappen trippelstoelen

Al onze trippelstoelen zijn voorzien van een trippelonderstel met vier wielen, een remhendel en een uitklapbare voetensteun. Je kunt kiezen of je de remhendel aan de linker- of rechterkant geplaatst wilt hebben. Zo kan de remhendel worden geplaatst aan de zijde met de beste arm-handfunctie, of aan de dominante zijde. Verder hebben alle trippelstoelen standaard armleggers en een gaslift hoogteverstelling voorzien van draaiblokkering.

Soorten trippelstoelen

Er zijn veel verschillende soorten trippelstoelen op de markt. Zo bestaan er elektrische trippelstoelen (zelfs elektrische trippelstoelen met joystick) en trippelstoelen met gaslift. De trippelstoelen in ons assortiment hebben allen een gaslift. Daardoor kunnen we ze ook voor een scherpe prijs aanbieden.

We hebben trippelstoelen met een gewone, rechte zitting en trippelstoelen met een artrodesezitting. Bij een artrodesezitting is de voorzijde van de zitting voorzien van twee beensteunen. Die beensteunen kunnen los van elkaar in hoek worden ingesteld. Zo voorkom je dat de zitting bijvoorbeeld in een been of een prothese drukt, of dat je het been moet buigen omwille van de zitting. We hebben ook artrodesestoelen met een bureaustoelonderstel. Verder kun je kiezen voor een medium rugleuning of een hoge rugleuning. We hebben ook een variant die speciaal gemaakt is voor zwaardere personen tot tot 120 kg en 150 kg (de Trippelstoel 5000 en de trippelstoel 5000 Verzwaard). We hebben ook een variant speciaal gemaakt voor op de werkvloer: de Score Trippelstoel at Work.