Toont alle 4 resultaten

Artrodesestoelen

Sommige mensen ervaren klachten wanneer de zitting van een stoel drukt tegen de onderkant van het bovenbeen. Die situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen wanneer men pijnklachten ervaart in de benen, heupen of knieën, of wanneer er sprake is van een stijf been, een beenlengteverschil of een geamputeerd been. In die situaties is het wenselijk om…

Lees verder

Artrodesestoel

Sommige mensen ervaren klachten wanneer de zitting van een stoel drukt tegen de onderkant van het bovenbeen. Die situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen wanneer men pijnklachten ervaart in de benen, heupen of knieën, of wanneer er sprake is van een stijf been, een beenlengteverschil of een geamputeerd been. In die situaties is het wenselijk om deze druk van de zitting weg te nemen en een dele van de zitting schuin te laten aflopen. Dat kan met een artrodesestoel.

Kenmerken artrodesestoel

Een artrodesestoel heeft een zitting waarvan de voorzijde uit twee los instelbare delen bestaat. De zitting heeft zeg maar twee ‘beensteunen’. Deze zittings-delen kun je door middel van een hendel los van elkaar in hoek verstellen. Zo kun je de zitting bijvoorbeeld aan de ene kant geheel horizontaal laten en de andere kant schuin laten aflopen. Hierdoor voorkom je dat de zitting in het been drukt. Deze drukverlichting zorgt op zijn beurt voor klachtenverlichting.

Voor wie is de artrodesestoel geschikt?

Het woord ‘artrodese’ betekent letterlijk ‘het vastzetten van een gewricht’. Soms zijn bepaalde gewrichten in het lichaam beschadigd en moeten deze geheel worden vastgezet. Als dit bijvoorbeeld gebeurt bij het kniegewricht en je gebruikt een gewone bureaustoel, treedt een hefboomwerking op. Door het gewicht van het onderbeen, gaat de zitting drukken in het bovenbeen. Dan is een artrodesestoel dé oplossing. Een artrodesestoel kan echter bij veel meer situaties een uitkomst bieden. In principe kan een artrodesestol worden ingezet bij iedereen die behoefte heeft aan drukverlichting aan de onderzijde van het bovenbeen.

Een artrodesestoel wordt ook vaker ingezet in combinatie met een beensteun. Met deze combinatie zorg je ervoor dat het been lichtelijk kan afhangen (door de artrodesezitting). Het onderbeen en de voet worden vervolgens door de beensteun ondersteund. Deze situatie is minder geschikt wanneer je erg mobiel bent tijdens je werkzaamheden en veel heen en weer beweegt of trippelt.

Soorten artrodesestoelen

We hebben verschillende soorten artrodesestoelen in ons assortiment. Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende soorten artrodesestoelen is het onderstel. Je kunt kiezen voor een ‘gewoon’ onderstel, zoals onder een bureaustoel. Je kunt ook kiezen voor een trippelonderstel. Een trippelonderstel maakt het mogelijk om met de stoel te trippelen. Zo kun je je trippelend binnenshuis verplaatsen, zonder te hoeven lopen van A naar B. Hier vind je alle trippelstoelen. Je kunt verder kiezen voor een medium rugleuning of een hoge rugleuning, met of zonder armleggers. We hebben ook een artrodesestoel voor zwaardere personen tot 120 kg (dat is de Score 5000 Artrodesestoel).