Swopper krukken

De Aeris Swopper zorgt er al sinds 1997 voor dat gebruikers gezond en actief kunnen zitten. Deze zitoplossing is voorzien van een innovatieve 3D-technologie die ervoor zorgt dat je makkelijk in beweging blijft en van houding verandert. En dat 360 graden!

Ons aanbod Swopper balanskrukken

Actief zitten

Wanneer we een Swopper vergelijken met een bureaustoel, vallen eerst de verschillen op. De Swopper heeft geen rugleuning en geen armleggers. De toevoeging van een rugleuning en armleggers zorgt ervoor dat je al snel passiever gaat zitten. Immers: je leunt tegen de rugleuning en legt je armen neer op de armleggers. Een Swopper zorgt daarentegen voor een actieve zithouding. Wanneer de Swopper correct is ingesteld, word je gestimuleerd rechtop actief te zitten. Dat is niet alleen beter voor je lichaam (spieren, gewrichten, doorbloeding), maar ook voor je geest. Een verbeterde doorbloeding zorgt voor zuurstofrijk bloed naar je hersenen. Dat verbetert je concentratie en prestatie.

Gebruik van de Swopper

De Swopper kenmerkt zich door de convex vorm van de zitting en de spiraal langs de gaslift. De Swopper is ook compact. Wanneer je hem niet nodig heeft, schuif je hem makkelijk onder een tafel of bureau. De Aeris Swopper kan op verschillende manieren worden ingezet, bijvoorbeeld als vervanging voor een bureaustoel, als vergaderstoel, etc. Het gebruik van de Aeris Swopper hoeft niet worden beperkt tot je werkplek. Je kunt de Aeris Swopper ook thuis gebruiken.

De Swopper vergeleken

De Swopper kun je instellen aan de hand van drie instellingen: de hoogte, de mate van veerkracht van de veer en de uitzwenkmogelijkheid van de zitting. Het is belangrijk dat je de Swopper correct op je lichaamsmaten afstelt om onder andere te voorkomen dat je ‘rond’ gaat zitten (gebolde rug). De Swopper geeft je als gebruiker een milde prikkel om rechtop te blijven zitten. Qua fysieke activiteit zijn vooral je billen en benen actief bij het zitten op de Swopper.

De Swopper wordt vaak vergeleken met de Backapp balansstoel. De Backapp is ook een zitoplossing die je zonder rugleuning actief laat zitten, alleen is de Backapp wat makkelijker in gebruik: er zijn slechts twee instelmogelijkheden (hoogte en mate van onbalans). Ook stimuleert de Backapp je meer om rechtop te blijven zitten: de kans dat je gebold gaat zitten is kleiner. Naast je billen en benen wordt door de Backapp ook je gehele romp getraind. Daarentegen kun je op de Backapp niet heen en weer wiebelen.

Varianten Swopper

Van de Swopper zijn een aantal varianten te onderscheiden. We houden standaard een variant met microvezel beklezing (Swopper Standaard) op voorraad. Die kun je ook komen proberen in ons zitlab! Daarnaast kun je kiezen voor een variant met kunstlederen bekleding (de Swopper Classic). Je kunt verder kiezen of je de Swopper met of zonder wielen wilt en of je een extra hoge gaslift wilt voor hogere werkoppervlakten.

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!