Toont alle 6 resultaten

Stahulp of stakrukken

Staand werken kan belastend zijn voor je voeten en benen. Vooral als je langdurig moet staan of wanneer je moet staan op een harde ondergrond. We adviseren altijd om staand en zittend werken zoveel mogelijk af te wisselen, maar soms is dat niet mogelijk. In die situaties kan een stahulp een goede oplossing zijn. Met een sta hulp (ook wel een stahulp kruk) kun je de belasting op je voeten en enkels even onderbreken.

Het gebruik van een stahulp of stakruk

Een stahulp is in principe een zitting die geplaatst is op een gaslift, waar je op/ tegenaan kunt steunen. Het is een handig verplaatsbare middel dat je op allerlei plekken kunt inzetten. Stahulpen kunnen altijd in hoogte worden versteld, zodat je jouw ideale steunhoogte kunt instellen. Een sta hulp is echter niet bedoeld om op te zitten: het is bedoeld om je voeten, enkels en knieën even te ontlasten zodat je geen vermoeidheidsklachten ontwikkeld tijdens het staand werken.

Er is tot dusver geen standaard richtlijn ontwikkeld, die iets zegt of beschrijft wanneer een stahulp of een stakruk ingezet dient te worden. Wat ons betreft is een stahulp een goed middel wanneer je last hebt van het staand werken. Langdurig staand werken is in principe belastend voor het menselijk lichaam, net zoals langdurig zittend werk dat kan zijn. Idealiter wissel je zitten en staan af, maar als dat niet kan, is een stahulp een goede oplossing. Mocht een stahulp je niet aanspreken, is een stamat ook een goed alternatief.

Verschillende soorten stahulp of stakruk

Een stahulp of stakruk kan op allerlei werkplekken ingezet worden. Dat kan bijvoorbeeld op kantoor, in combinatie met een zit-sta bureau, maar ook bijvoorbeeld in een laboratorium bij het onderzoek aan een microscoop. Ook zien we vaak de inzet van een stahulp achter kassa’s of bij een bloemist. In een productieomgeving kunnen stahulpen natuurlijk ook goed worden ingezet.

Afhankelijk van de (werk)omgeving zijn er verschillende soorten beschikbaar. Dit heeft vaak te maken met de materialen waarvan de stahulp of stakruk gemaakt is. Zo is bijvoorbeeld de Aeris Muvman voorzien van een comfortabele zachte zitting. Dat is ideaal voor op kantoor. Score stahulpen hebben een massieve zitting uit pur (polyurethaan). Die zijn weer ideaal in de industrie.

Bij veel stahulpen is de hoek tussen de zitting en de gaslift instelbaar. Andere stahulpen hebben een draaibare zitting. Er bestaat ook een opvouwbare stahulp (de Score Steady), zodat deze makkelijk op te bergen is.

Hulp bij het kiezen van een stahulp of stakruk

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen we ons voorstellen. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze. Dat kan telefonisch, per e-mail of via de chat op onze website.