Door de jaren heen zijn we veranderd van actieve mensen in sedentaire wezens. In ons verre verleden waren we dagelijks continu in beweging. We moesten jagen en voedsel verzamelen om te voorzien in ons levensonderhoud. Heden ten dage zitten we de nodige uren achter ons bureau, aan onze tafels en op de bank. We hebben een bewegend bestaan verruild voor een statisch bestaan!

Lange tijd zijn beeldschermwerkers ondersteund in deze statische houding. Bureaustoelen werden niet ontworpen met het oog op beweging en afwisseling. Daarmee werd een probleem in de hand gewerkt: een groot deel van de klachten die kantoorwerkers ervaren vinden hun oorzaak in een gebrek aan beweging…

Ergonomie met een mooie vormgeving

In tegenstelling tot vrijwel elke andere fabrikant in de kantoormeubelindustrie staat Wilkhahn wereldwijd voor design made in Germany. Wilkhahn biedt hoogwaardige bureaustoelen waarin ergonomie en design worden verweven met Deutsche Gründlichkeit. Het merk streeft ernaar om bureaustoelen te creëren met baanbrekende innovaties. Zo heeft Wilkhahn bijvoorbeeld een rugleuning gecreëerd die driedimensionaal beweegt. Niet alleen recht naar achteren, maar ook schuin. De Wilkhahn AT bureaustoel biedt ook de mogelijkheid om actief en half staand te zitten, door de extra hoge gaslift, gecombineerd met een zitting die zo kan worden ingesteld, dat de zitting naar voren toe schuin af loopt (voorwaartse neig).

Milieubewuste bureaustoelen

Wilkhahn stelt ook nieuwe standaarden op het gebied van sociaalecologische benadering. Als winnaar van de Duitse milieuprijs werkte het bedrijf samen met de architecten Frei Otto en Thomas Herzog en oefent het al meer dan 20 jaar actief milieuverantwoordelijkheid uit. Naast een aantal internationale onderscheidingen ontving bureaustoel ON ook de Federal Ecodesign Award.

De verschillende varianten

Wij hebben van Wilkhahn drie productfamilies in ons assortiment. De Wilkhahn AT, Wilkhahn ON en de Wilkhahn Neos. Onderstaand vind je meer informatie over ieder type Wilkhahn stoel. Je kunt de productpagina’s van de stoelen bekijken in onze webshop.

De Wilkhahn AT

De Wilkhahn AT is verkozen tot het beste kantoor inrichtingsproduct van 2019 in Duitsland. Deze bureaustoel biedt ultieme bewegingsvrijheid. Door de gebruikte Trimension® technologie, kun je niet alleen voorwaarts en achterwaarts bewegen, maar kantelt de stoel ook schuin naar achteren. De Wilkhahn AT zet door het gebruikte bewegingsmechaniek ook aan tot bewegen tijdens het zitten.

Het spannendste aspect aan de Wilkhahn AT is zonder twijfel de mogelijkheid om niet alleen traditioneel in een hoek van 90º te zitten. De zitting kan versteld worden, waardoor deze een voorwaartse neig krijgt (loopt naar voren toe schuin af). Dit, in combinatie met een extra hoge gaslift, zorgt ervoor dat je kunt zitten met een open zithoek op deze stoel (heupen hoger dan de knieën). Daardoor zit je veel makkelijker rechtop, zit je actiever en kun je veel dynamischer werken. Je kunt de stoel zo ook gebruiken als stasteun.

Wilkhahn ON

De Wilkhahn ON is de eerste bureaustoel waarin het is gelukt om je niet alleen naar voren en achteren te laten bewegen, maar ook diagonaal. Dat gebeurt aan de hand van de innovatieve Trimension® technologie. De zitting en rugleuning bewegen los ten opzichte van het frame. Daardoor voelt het bewegen op de Wilkhahn ON heel natuurlijk. Je lichaamszwaartepunt blijft altijd tussen de scharnierende delen. De bureaustoel is verder voorzien van een zeer comfortabel flexibel zit- en rugontwerp (Flexframe®). Bij het ontwerp van de Wilkhahn ON is vanaf het eerste moment rekening gehouden met duurzaamheid. Het design van de stoel is stijlvol en tijdloos. Is de stoel na járen gebruik aan het eind van zijn levensduur? Dan kan maar liefst 96% van de stoel worden gerecycled.

Wilkhahn Neos

De Wilkhahn Neos is een bureaustoel die voor een divers publiek geschikt is. Deze bureaustoel biedt comfort in combinatie met gemak. De Wilkhahn is vrij intuïtief instelbaar. Wilkhahn spreekt hierbij zelf over ‘zitten zonder rijbewijs’, waarmee ze bedoelen dat het zitten en het instellen van de bureaustoel geen hogere wiskunde moet zijn. Desondanks is deze bureaustoel toch voorzien van alle benodigde instelmogelijkheden. Alle functies van de Wilkhahn Neos zijn verwerkt in een subtiel, aansprekend design met een duidelijke, voor zichzelf sprekende vormgeving. Zo biedt de Wilkhahn Neos niet alleen gemak en comfort, maar ook een stijlvol design.

Onze aanraders van Wilkhahn

Hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste stoel?

Onze specialisten staan voor je klaar!