Toont alle 7 resultaten

Goede bureaustoel voor thuis

Dat menig persoon tegenwoordig thuis werkt, zal niemand zijn ontgaan. Thuiswerken heeft sinds 2020 een vlucht genomen. We merken dat veel mensen nog steeds geen goede bureaustoel hebben voor thuis, of dat zij nog steeds gebruik maken van een leenstoel van het werk. Het hebben van een goede thuiswerkstoel is echter erg belangrijk. Sterker nog: strikt gezien mag iemand volgens de Arbowet pas thuiswerken wanneer de werkplek thuis in orde is.

 

Het belang van een goede thuiswerkstoel

Het is belangrijk om thuis een goed instelbare, kwalitatieve bureaustoel te hebben. Je kunt veel klachten voorkomen met een goed instelbare bureaustoel die je tevens aanzet tot het aannemen van een goede zithouding. Op de bank zitten werken leidt tot een ronde, voorovergebogen zithouding. De zithoogte die een eetkamerstoel biedt is vaak te laag in combinatie met een eetkamertafel. Deze situaties zijn klachtengevoelig en makkelijk op te lossen met het inzetten van een goede bureaustoel voor thuis. Vooral wanneer je langdurig thuiswerkt en veel uren per dag achter het beeldscherm doorbrengt is een goed instelbare, ergonomische thuiswerkstoel erg belangrijk.

 

Thuiswerkstoel Arbowet

De Arbowet stelt dat de werknemer voorzien moet zijn van een werkplek waar hij gezond en veilig aan kan werken. Dat geldt op kantoor, maar zeker ook voor de thuiswerkplek wanneer er sprake is van thuiswerken. De werkgever heeft een zorgplicht om ervoor te zorgen dat de werkplek van de werknemer thuis in orde is. Officieel mag iemand anders niet eens thuis werken.

Om gezond te kunnen werken en klachten te voorkomen is een goed instelbare bureaustoel voor thuis belangrijk. Je zult je dan wellicht afvragen: welke bureaustoel is de beste bureaustoel voor thuis? Des te beter instelbaar de stoel is op je lichaamsmaten en behoeften, des te beter. Tegelijkertijd kun je er ook rekening mee houden dat er qua instelbaarheid andere eisen zijn aan een bureaustoel die slechts 2 uurtjes per dag wordt gebruikt dan aan een bureaustoel die volledige dagen wordt gebruikt.

 

Beste bureaustoel voor thuis

Het hangt er mede vanaf hoe lang je dagelijks zit te werken wat voor een stoel nodig is. Wanneer je twee uur per dag beeldschermwerk verricht thuis zijn er andere eisen aan de stoel dan wanneer je volledige dagen thuis werkt.

Werk je volledige dagen thuis, dan is het belangrijk om echt te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. Dan heb je het bijvoorbeeld over bureaustoelen zoals de Wilkhahn ME of de HÅG Futu. Deze bureaustoelen zijn uitgebreid instelbaar, zodat je de stoel uitstekend op je lichaamsmaten kunt aanpassen. Ook hebben deze bureaustoelen een fijn instelbaar beweegmechaniek, dat je onbewust aanzet tot bewegen tijdens het zitten.

Werk je slechts een paar uurtjes thuis? Dan is een van de goedkopere bureaustoelen in ons thuiswerkstoelen assortiment ook voldoende. Denk bijvoorbeeld aan de Avara of Lemosa bureaustoel. We hebben ook thuiswerkstoelen die qua ontwerp niet uitzien als een typische bureaustoel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Cozyr bureaustoel of de Vitari bureaustoel. We hebben al een thuiswerkstoel vanaf €189,- excl. BTW!