Toont alle 6 resultaten

Obesitas bureaustoel

Als je overgewicht hebt, is het vinden van een passende bureaustoel vaak een uitdaging. Het gros van de bureaustoelen op de markt zijn gemaakt voor de gemiddelde mens en houden weinig tot geen rekening met mensen die zwaarder en/of groter zijn. Het niet kunnen vinden van een bureaustoel kan veel frustratie met zich meebrengen. Het is niet prettig wanneer je steeds wordt geconfronteerd met het gegeven dat de stoelen niet passend zijn. Met een obesitas bureaustoel haal je een stoel in huis die wél past en die wél voldoende draagkracht heeft.

Een bijkomend probleem voor zwaardere personen is dat zij vaak ook lang zijn. Hier treedt weer hetzelfde probleem op: de gemiddelde Nederlander (mannen en vrouwen tezamen) is 174,25 cm en daar is het gros van de bureaustoelen op gebouwd. Alle NPR bureaustoelen (NPR = Nederlandse Praktijk Richtlijn) richten zich bijvoorbeeld op de lengte van de gemiddelde Nederlander. Hier is ook het verstelbereik van de bureaustoelgaslift op berekend. Wanneer je een te lage/ kleine bureaustoel gebruikt, heeft dat een negatieve invloed op de zithouding. Je knieën zullen zich al snel hoger bevinden dan je heupen, waardoor je al snel een ronde zithouding aanneemt. Ook is het opstaan vanuit deze lage positie extra zwaar en leidt tot meer druk op de lage rug (lumbale wervelkolom).

Stevige stoelen

De obesitas stoelen in ons assortiment zijn voorzien van een extra stevig mechaniek. Standaard bureaustoelen hebben doorgaans een draagkracht van maximaal 110 tot 120 kg. In onze obesitaslijn hebben we bureaustoelen met een draagkracht tot 250 kg. Deze hoge draagkracht zorgt voor een stuk veiligheid. Je weet immers dat de bureaustoel het gewicht aan kan. Je hoeft je niet druk te maken om het gegeven of de bureaustoel defect gaat door overbelasting. Daardoor kun je op de bureaustoel vertrouwen.

Vanuit de Arbowet ben je als werkgever verplicht om werknemers te voorzien van een veilige, verantwoorde werkplek. Dat is de zorgplicht die je als werkgever hebt. Een bureaustoel die voldoende draagkracht heeft en daardoor veilig kan worden gebruikt door de betreffende gebruiker maakt daar onderdeel van uit.

Voor wie zijn deze obesitas bureaustoelen?

Obesitas stoelen zijn bestemd voor iedereen waarvoor standaard bureaustoelen niet passend zijn door het gewicht en/of het postuur van de gebruiker. Dat kan zijn doordat de draagkracht van de standaard bureaustoel niet toereikend is, of doordat het formaat van de zitting en rugleuning niet voldoende groot zijn om goede steun en comfort te bieden.

Verschillende varianten obesitas stoelen

Wij hebben verschillende varianten obesitas stoelen in ons assortiment. Grofweg kan qua model een onderscheid worden gemaakt tussen de Score 5000-stoelenlijn en de Score MaXX-stoelenlijn. De Score 5000 lijn is bestemd voor personen tot 150 kg. De ‘gewone’ Score 5000 heeft een draagkracht tot 120 kg, de Score 5000 Verzwaard heeft een draagkracht tot 150 kg. De Score MaXX-lijn heeft een draagkracht tot 250 kg. We hebben drie verschillende soorten MaXX-lijn stoelen: S, M en L. De maat zegt iets over de afmeting van de zitting en rugleuning. Ook mooi meegenomen: de zitting en rugleuging van de MaXX-lijn bureaustoelen zijn optisch verkleind door de inzet van stukken leer-textiel aan de zijkanten van de zitting en rugleuning. Dit voorkomt ook dat de zitting randen in de huid snijden.