Toont alle 3 resultaten

Bloedafnamestoel

Bloedprikken is een werkzaamheid die nauwkeurig en precies moet gebeuren. Dat lukt je beter als je een goede, rechtop zittende werkhouding kunt aannemen. Vooral als je langdurig aan een stuk moet bloed moet afnemen. Om zelf een goede houding aan te kunnen nemen, is het belangrijk dat je de zitpositie en armpositie van de patiënt ook nauwkeurig kunt instellen. Met onze instelbare Score bloedafnamestoelen is dat geen enkel probleem.

Kenmerken bloedafnamestoel

In het kader van ergonomisch werken streven we er altijd naar om de omgeving aan te passen op de persoon, in plaats van andersom. Als de patiënt zelf te laag of te hoog zit, of de patiënt moet zijn arm in de vrije ruimte omhooghouden zonder ondersteuning, bemoeilijkt dat je taak als verpleegkundige.

Een goede, ergonomische bloedafnamestoel zorgt ervoor dat de taak veel prettiger en comfortabeler verloopt. Zowel voor jou als behandelaar, alsook voor de patiënt. Bij al onze bloedafnamestoelen kun je de zithoogte van de patiënt en de armpositie instellen. De patiënt ligt of zit zo comfortabel, en jij hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om goed je werk te kunnen doen. We hebben bloedafnamestoelen waarop de patiënt alleen kan zitten. We hebben ook bloedafnamestoelen waarop de patiënt kan liggen en die tevens in Trendelenburg positie kunnen worden gebracht.

Onze bloedafnamestoelen hebben speciaal ontworpen armleggers. De armleggers op deze stoelen zijn gebogen, zodat er een gootje ontstaat. Hier kan de arm comfortabel op blijven stilliggen. Bovendien is het mogelijk om te kiezen voor verstelbare armleggers (draaibaar, hoogte, etc.), zodat de taak nog makkelijker en prettiger kan verlopen.

Stoffering

Standaard leveren we bloedafnamestoelen met een stamskin bekleding. Stamskin is waterdicht en is bestand tegen bloed, urine, zweet en schimmel. Deze stoffering kan met een vochtige doek worden afgenomen om hem te reinigen. Is het belangrijk dat de stoel bestand is tegen desinfectiemiddelen en schoonmaakmiddelen? Dan kies je beter voor een PUxx bekleding. PUxx is gemaakt op basis van polyurethaan (pur). Deze bekleding is ook nog eens bestand tegen de meeste desinfectiemiddelen en schoonmaakmiddelen op basis van alcohol, chloor en ammoniak. PUxx wordt ook vaker gekozen, omdat het de eigenschap heeft om warmte goed af te voeren. Dat voorkomt een zweterig gevoel voor de patiënt.

Welke soorten bloedafnamestoelen zijn er?

We hebben drie soorten bloedafnamestoelen in ons assortiment, met ieder zijn eigen eigenschappen. Iedere stoel kan ook nog eens worden voorzien van allerhande extra opties, zoals bijvoorbeeld sta-op beugels, verstelbare armleggers in plaats van vaste en een voetpedaal. Onderstaand vind je meer informatie per type stoel.

Bloedafnamestoel Vena Standaard

De Vena Standaard is onze basisvariant bloedprikstoel. Qua vormgeving doet de Vena Standaard denken aan een bureaustoel. Je kunt de stoel, net zoals een bureaustoel, in hoogte verstellen. We leveren de stoel standaard met één vaste Vena bloedprik-armlegger. Het is mogelijk om te kiezen voor multi-verstelbare armleggers.

Bloedafnamestoel Vena Vario

De Vena Vario is een comfortabele, luxer uitgevoerde bloedafnamestoel. Deze bloedprikstoel leveren we standaard met twee vaste armleggers. Het grote voordeel aan de Vena Vario, is dat deze stoel in een handomdraai in Trendelenburg positie kan worden gezet. We hebben de Vena Vario stoel in drie varianten:

  • Zonder rem, zonder hoogteverstelling, met verrijdbaar onderstel
  • Met rem, voorzien van hydraulische hoogteverstelling, met verrijdbaar onderstel
  • Met hydraulische hoogteverstelling en trompetvoet (deze variant is uiteraard niet verrijdbaar)

De Vena Vario is de enige bloedafnamestoel waarmee je een patiënt makkelijk van A naar B kunt transporteren. De stoel is uitbreidbaar met een voetpedaal, sta-op beugels, centrale rem en ook te verkrijgen met multi verstelbare armleggers.

Bloedafnamestoel Vena Hydro

De Vena Hydro is een combinatie van de Vena Standaard en Vena Vario. Net zoals de Vena Standaard is de Vena Hydro een bureaustoelachtige bloedprikstoel. De stoel heeft een hydraulische hoogteverstelling, draaiblokkering, en is standaard voorzien van twee vaste bloedprik-armleggers. De Vena Hydro kenmerkt zich met een rugleuning die tot 30 graden kan kantelen. Deze stoel is uit te breiden met sta-op beugels, geremde wielen en ook te verkrijgen met multi verstelbare armleggers.