Toont alle 2 resultaten

Cleanroom zadelkrukken

In een cleanroom is het van groot belang dat er stofvrij gewerkt kan worden. Je moet er immers ‘clean’ kunnen werken. Voedselproductie en medicijnenproductie vindt bijvoorbeeld plaats in een cleanroom. Je wilt namelijk geen stof en andere kleine deeltjes in dit soort producten tegenkomen. Om stofvrij te kunnen werken, is het belangrijk dat het meubilair hierop is aangepast. Cleanroom zadelkrukken zijn bijvoorbeeld een naadloos gestoffeerde kunstlederen zitting voorzien van HEPA-filter. Deze filter zorgt ervoor dat er geen stofdeeltjes in of uit de zitting kunnen, wanneer je erop gaat zitten of opstaat. Zo kun je verantwoord aan de slag! De krukken zijn getest door het “Fraunhofer instituut” en voldoen aan de norm DIN EN ISO 14644-1, ISO-klasse 5.

 

Waarom een zadelkruk?

Een zadelkruk zorgt ervoor dat je als vanzelf een rechtop zittende houding aanneemt. Je zit niet langer voorovergebogen en je hangt ook niet tegen een rugleuning aan. Dat rechtop zitten is ook niet vermoeiend. Op een zadelkruk zit je namelijk niet op je billen, maar op je zitbotjes. Je zit met je knieën een stuk lager dan met je heupen. Dat zorgt ervoor dat je bekken en wervelkolom een neutrale positie behouden. Daardoor is rechtop zitten geen lastige opgave.

 

Naast de verantwoorde zithouding, is ook het actieve karakter van een zadelkruk een grote meerwaarde. Je houdt jezelf rechtop, omdat je geen rugleuning hebt. Hierdoor ben je continu een heel klein beetje in beweging. Zo voorkom je passief zitgedrag en houd je je interne kacheltje altijd een beetje aan. Je voorkomt sedentair gedrag! Ook ben je makkelijker in de weer met een zadelkruk. Je rolt makkelijk van A naar B. Uiteraard is dat met een stoel ook mogelijk, maar door het passievere karakter van een stoel, zal je dat minder snel doen.

 

Varianten cleanroomstoelen

Wij hebben twee verschillende varianten cleanroom zadelkrukken: de Amazone-variant en de Jumper-variant. Het verschil tussen beiden is de breedte van het zadel. De Amazone heeft een smaller zadel van zo’n 34 cm breed. Het Jumper-zadel is zo’n 10 cm breder en is 44 cm breed. Welke variant prettiger is, is allereerst een persoonlijke kwestie. Uit ervaring weten we wel dat personen met een forser postuur eerder kiezen voor een Jumper en dat vrouwen sneller geneigd zijn te kiezen voor een Amazone.

 

Naast de breedte van het zadel, zijn de krukken ook verkrijgbaar in verschillende hoogtes. We hebben zadelkrukken voor een werkhoogte van 70 tot 85 cm, 80 tot 100 cm en 90 tot 115 cm.