Ergonomische stoelen

Zitten is gewoon geworden

We leven in een wereld waarin ‘zitten’ is ingebakken. We zitten ’s ochtends thuis aan het ontbijt, we zitten in de auto, we zitten op kantoor… zo gaat het nog wel even door! Vooral mensen die veel beeldschermwerk uitvoeren brengen nogal een significant deel van de dag zittend door. Omdat zitten zo’n gewoonte is geworden, staan we er niet bij stil. Het lijkt iets onbelangrijks, maar dat is niet het geval.

Een slechte zithouding

Een slechte zithouding heeft een negatief effect op het lichaam. De hele dag ‘rond’ zitten, of onderuitgezakt zitten kan leiden tot een veelheid aan klachten, waaronder rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten en vermoeidheid. De wervelkolom wordt langdurig in een niet-optimale positie gebracht, wat op den duur leidt tot vervelende, aanhoudende klachten… En dan hebben we het nog niet gehad over alle risico’s en gevolgen die gepaard gaan met sedentair gedrag op zich.

IntelliDesk Zit sta bureau in kantoor Ergonomiespecialist

De kracht van een ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoelen ondersteunen in het aannemen van een ergonomisch verantwoorde zithouding. Deze stoelen zijn zodanig ontworpen dat ze nauwgezet kunnen worden afgestemd op de lichaamsmaten van individuele personen. Op die manier ondersteunen ze bij het aannemen van de juiste zithouding. Ergonomische stoelen stimuleren bovendien tot het aannemen van een actieve zithouding. Zowel door het faciliteren van een actieve houding, alsook door het stimuleren van bewegend zitten. Op die manier kunnen veel klachten worden verholpen en voorkomen!

De keuze is reuze

We hebben veel verschillende soorten ergonomische bureaustoelen. Welke bureaustoel ‘de beste’ is, is persoonlijk en hangt af van veel factoren zoals uw lichaamssamenstelling, persoonlijke wensen, eisen & voorkeuren en de klachten waar u eventueel mee kampt. Sommige stoelen streven ernaar om u te activeren en u uit de 90˚ zitpositie te halen. Andere stoelen bieden juist optimale ondersteuning. De ene stoel richt zich op instelgemak en de andere juist op gedetailleerde instelbaarheid.

Via de onderstaande links ziet u een overzicht van de ergonomische bureaustoelen in ons assortiment. Via deze links kunt u meer informatie krijgen over de verschillende merken bureaustoelen en waar de focus op ligt bij die specifieke stoelen. We zijn ons ervan bewust dat het vrij lastig is om online een bureaustoel te kiezen die het beste bij u past. We adviseren u dan ook graag om de juiste keuzes te maken.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?