Toont alle 9 resultaten
Met een voetensteun kun je de ondergrond waar je je voeten op zet verhogen. Zo zit je niet met afhangende benen en voorkom je klachten. Een voetensteun draagt op die manier bij aan een ergonomisch verantwoorde werkhouding. Vaak wordt een voetensteun op kantoor echter niet gebruikt waarvoor hij dient…
Wanneer je zit, zonder dat je voeten de grond kunnen raken, leidt dat al snel tot druk in je benen. Je bovenbenen drukken immers in de zitting. Hierdoor wordt de doorbloeding van en naar je benen belemmerd. Dat kan leiden tot allerlei klachten, waaronder slapende benen en voeten. Een andere situatie die we vaker zien: mensen die op het puntje van de zitting zitten, om met de voeten aan de grond te komen. Dat leidt vaak tot een voorovergebogen, ronde zithouding.
Een voetensteun zorgt ervoor dat afgeknelde onderbenen worden voorkomen, doordat je je voeten op de juiste hoogte kunt plaatsen. Je kunt goed achterin de stoel blijven zitten en voorkomt afhangende benen. We zien dat veel mensen een voetensteun onder het bureau gebruiken voor comfort, als voetenbankje om de voeten lekker op te laten rusten. In die situaties is een voetensteun eigenlijk helemaal niet nodig. Het leidt juist tot een niet-ergonomische zithouding. Je zakt sneller onderuit, doordat je je benen strekt. In de meeste situaties (als je gebruik maakt van een goede stoel en bureaustoel), kun je de werkplek ook zodanig instellen, dat een voetsteun niet nodig is. Het gebruiken van een voetensteun is nodig in twee situaties:
Je moet dus eerst je werkplek op je lichaamsmaten afstemmen, voordat je de conclusie kunt trekken dat je een voetensteun nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van ons handige stappenplan instellen werkplek. In het kader van goed, ergonomisch zitten is het belangrijk dat je goed met je rug tegen de rugleuning aan kunt zitten en de zithoogte en -diepte correct kunt instellen.
Een voetensteun zorgt ervoor dat je op je voeten kunt steunen tijdens het zitten, waardoor je onderbenen niet worden afgekneld. Je kunt verantwoord zitten door het gebruik van een voetensteun. Bij het instellen van een ergonomische bureaustoel bestaat de 1e stap altijd uit het instellen van de zithoogte van de bureaustoel, met als eis dat je voeten de grond moeten kunnen raken. Aan deze eis kan middels een voetensteun worden voldaan, als het niet gaat zonder voetensteun.
Wij hebben voetensteunen in ons assortiment, verdeeld over drie verschillende productfamilies: de Score Pro, Score Discus en Score Basic lijn. Onderstaand vind je meer informatie over de verschillende productfamilies en de kenmerken per soort.
De Score Pro voetensteunen bieden de grootste mate aan comfort met de meeste verstelmogelijkheid. Met één voet stel je deze voetenplank in qua hoogte en kantelhoek. Door deze mate van eenvoud is deze lijn goed inzetbaar op werkplekken waar meerdere personen gebruik maken van de voetensteun. Bijkomend voordeel aan deze voetensteunen is het antislip oppervlak en het compacte formaat van het onderstel. Zo komt hij ook goed tot zijn recht als voetensteun aan een kassabalie. Deze voetensteunen zijn tevens verkrijgbaar in ESD-variant.
De Score Discus dankt zijn naam aan de ronde voetplank die lijkt op een discus. Deze voetsteun is met één voet te bedienen en werkt aan de hand van een gaslift (in plaats van een schaarmechaniek). De Discus is ideaal wanneer een grote hoogte moet worden overbrugd. Er is een variant met een verloop van 5 tot 15 cm en een variant met een verloop van 15 tot 25 cm.
De Score Basic voetensteun is, zoals de naam al zegt, de basisvariant. De Score Basics zijn eenvoudige voetsteunen die zeer robuust zijn, door het gebruik van staal en slagvast kunststof (ABS). De voetsteunen kunnen daardoor op de meest diverse werkplekken worden ingezet. Ook de Basic varianten zijn standaard voorzien van een verstelbare hoogte en hellingshoek. De Score Basic voetsteunen zijn ook verkrijgbaar in een ESD variant.