Toont alle 4 resultaten

Centrische muis

De centrische muis vermindert lichamelijke klachten aan de handen, polsen, armen, schouders en nek. Wanneer je lichamelijke klachten hebt tijdens het werken, dan is het goed om je werkplek te laten controleren. Mogelijk is ook je computermuis de oorzaak van je klachten. Een centrische muis kan een oplossing voor je zijn en kan zeker bijdragen om klachtenvrij te werken en leven. Ergonomiespecialist adviseert je graag over welke ergonomische muis het beste bij jou past. Neem zeker contact met ons op. Of bel even naar +31 (0) 45-5466640.

Wat is een centrische muis?

Een centrische muis is een invoermiddel dat je recht vóór je legt, voor je toetsenbord. Je gebruikt hem in plaats van een standaard muis die je in je hand hebt. Met een centrische muis beweeg je de cursor op je beeldscherm met behulp van een rollerbalk of een touchpad. Met een centrische muis heb je niet de muis in je handen, zoals bij een standaard muis of verticale muis. Een centrische muis gebruik je ook met twee handen in plaats van eenhandig.

Waarom een centrische muis?

Een centrische muis kent verschillende voordelen. Zo kun je een centrische muis tweehandig gebruiken. Je bent niet continu met één hand in de weer, maar kunt de belasting van het muizen verdelen. Ook voorkom je dat je je hand om de muis heen verkrampt. Dat zien we vaker gebeuren bij mensen die gebruik maken van een standaard computermuis.

Het grootste voordeel is misschien toch wel dat je binnen je primaire werkvlak muist. Je houdt je handen dicht bij je lichaam. Immers, de muis ligt voor je toetsenbord. Dit zorgt ervoor dat je je bovenarmen ontspannen langs je lichaam kunt laten hangen. Zo voorkom je het ontstaan van overmatige spierspanning ter hoogte van de schouders. Deze zithouding stimuleert je automatisch om beter rechtop te blijven zitten.

We zien bij traditionele, standaard computermuizen dat men geneigd is om ongemerkt de muis steeds verder weg te duwen. Uiteindelijk reik je hierdoor naar de muis. Deze houding stimuleert je om voorovergebogen of onderuitgezakt te zitten. Die hele situatie wordt met een centrische muis (en overigens ook met een verticale muis) voorkomen.

Varianten centrische muizen

Er zijn verschillende centrische muizen op de markt. Het grote verschil hiertussen is de manier waarop de muis je cursor over je bureaublad laat bewegen. Er zijn centrische muizen die werken zoals een laptop (met een touchpad) en er zijn muizen die werken aan de hand van een balk. Het heen en weer, op en neer bewegen van de fysieke balk correspondeert met de locatie van je cursor.

In deze tweede variant (met de balk) hebben we allerlei verschillende smaakjes. Je kunt kiezen voor een compact formaat die je makkelijk mee kunt nemen in je tas. Je kunt kiezen voor een bedrade of draadloze variant. Een simpele no-nonsense versie of een versie die ook nog allerlei knoppen heeft voor bijvoorbeeld linksklikken, rechtsklikken, dubbelklikken, knippen en plakken.

Welke muis past bij mij?

Wil je weten of een centrische muis iets voor jou is? Of twijfel je bijvoorbeeld in de keuze voor ofwel een centrische muis, ofwel een verticale muis? Neem gerust contact met ons op. Dan helpen we je verder. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken om langs te komen in ons zitlab. Dan kun je zelf ervaren wat je prettiger vindt. Je kunt ons contacteren.