Toont alle 5 resultaten

Verticale muis

Een verticale muis zorgt door de vorm van de muis per definitie voor een neutrale positie van je onderarm. Dat voorkomt overmatige spierspanning, die wel optreedt bij het gebruik van een standaard computermuis. Een verticale muis voorkomt klachten en wordt vaak ook als comfortabeler ervaren.

Wat is een verticale muis?

Een verticale muis kan worden vergeleken met een standaard computermuis. Het verschil zit hem in de vorm. Waar je bij een gewone computermuis je hand plat -horizontaal- op de muis legt, houd je je hand bij een ergonomische verticale muis verticaal. Leg je hand maar eens ontspannen voor je neer. Je zult zien dat je je handpalm niet plat op tafel legt. Je houdt je hand in een positie die vergelijkbaar is met handen schudden. De muis gebruiken in deze neutrale, ontspannen positie voorkomt dat overmatige spierspanning optreedt tijdens het muizen. Bijkomend voordeel: bij een verticale muis beweeg je je handrug ook niet richting je pols. Dat is ook een belastende positie voor je hand en pols.

Een verticale muis laat je de veel meer bewegen vanuit je schouder en bovenarm. Met een standaard computermuis beweeg je de muis voornamelijk vanuit je pols. Gezien kleine gewrichten minder belastbaar zijn dan grote gewrichten, is de manier waarop de verticale muis je laat bewegen verantwoorder.

Buiten het verschil qua vorm, is een verticale muis eigenlijk erg vergelijkbaar met een standaard computermuis. Beide typen muizen hebben een linksklik en rechtsklik knop. Beide muizen werken met behulp van een scrolwiel.  Ook is de manier waarop je de cursor over je scherm laat bewegen bij beide muizen gelijk. Het gegeven dat de muizen qua gebruik vergelijkbaar zijn is handig. Je hoeft zo niet lang te wennen aan het gebruik van de verticale muis, wanneer je overstapt.

RSI voorkomen

Je kunt met een verticale muis klachten zoals RSI of KANS-klachten voorkomen (KANS staat voor Klachten aan de Arm, Nek en Schouders). Zoals gesteld: door het gebruik van de verticale muis staan de spieren in de hand en arm niet continu op spanning. Dat is wel zo belangrijk, gezien we de muis al snel uren per dag gebruiken. Deze spanning leidt tot overbelasting en op den duur tot klachten.

RSI (als gevolg van muisgebruik) ontstaat vaak door de combinatie van een niet-neutrale, niet-onstpannen houding en repetitieve bewegingen. Klikken en het bewegen van de cursor over je scherm zijn beiden repetitief. Dat is nou eenmaal de aard van de taak. Ervoor zorgen dat je klikt en muist in een ontspannen, neutrale positie zorgt vaak voor een hele verlichting!

De beste verticale muis

We hebben een aantal verticale muizen in ons assortiment. We hebben verticale muizen voor personen met grote handen (Evoluent), maar de meeste mensen komen prima uit te voeren met een standaard verticale muis, zoals onze Ergoproof Shark verticale muis. Dit is onze bestverkochte verticale muis. De Ergoproof Shark is een draadloze verticale muis. Het voordeel daarvan, is dat de kabel van de muis je niet in de weg zit tijdens het muizen. Liever een andere variant verticale muis? Of liever een bedraad model? We hebben veel verschillende opties!

Hulp nodig om de juiste keuze te maken?

Ook wanneer je een ergonomische muis zoekt, mag je ons bellen voor advies! Tijdens het gesprek kunnen we meer inzoomen op je werkplek en eventuele klachten. Zo weet je zeker dat je een computer muis koopt die bij je past. Heb je meerdere ergonomische muizen nodig, bijvoorbeeld voor op kantoor? Vraag dan een offerte aan. Neem zeker contact met ons op.

T: +31 (0) 45-5466640