Lang en veel zitten gaat gepaard gaat met de nodige gezondheidsrisico’s. Zo is er een verhoogd risico op de ontwikkeling van insuline resistentie (Diabetes type 2) en hart- en vaatziekten. Door het langdurig handhaven van ongezonde zitposities achter een beeldscherm, ontstaan veel aspecifieke lichamelijke klachten, waardoor het vermogen om goed te presteren aanzienlijk achteruit zal gaan en fysieke klachten – met daarmee grote kans op verzuim – zal ontstaan. Daarom is het verstandig hier bewust mee om te gaan en je hier bewust van te zijn. Onze workshops kunnen hier een goede rol in spelen voor jou en/of je collega’s.

In de workshop leer alles over:

Dit alles wordt toegelicht aan de hand van veelzeggende praktijkvoorbeelden, kennis van biomechanica en jarenlange ervaring als therapeut.

Offerte aanvragen

Laat in het formulier je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Workshop op maat gemaakt

Het doel van onze ergonomie workshop is om bewustwording te creëren en kennis te verschaffen t.a.v. verantwoord zitten en sedentair gedrag tijdens ons werk. Tijdens de cursus/ workshop besteden we aandacht aan de gezondheidsgevolgen van de manier waarop je zit en lichten we termen als ‘belasting & belastbaarheid’ en ‘dynamisch werken’ toe. Het thema sedentair gedrag staat daarbij centraal. Ook de onderwerpen ‘de juiste zithouding’ en ‘hoe kan dynamisch werken zorgen voor een vitale, productievere werkdag’, worden centraal gesteld. Uiteraard leert de deelnemer zijn/ haar werkplek zelf te toetsen op de meest essentiële punten en de middelen ergonomisch af te stellen.

We stellen de workshop altijd op in overleg. Dat doen we op basis van de situatie binnen je organisatie. Zijn er specifieke vragen of problemen binnen de groep medewerkers, dan zullen wij dat zeker meenemen in de workshop. Na de workshop weten medewerkers niet alleen hoe ze zelf ergonomisch verantwoord kunnen beeldschermwerken: medewerkers zullen elkaar ook coachen! Ze weten immers waar ze op moeten letten.

Veelgestelde vragen

De kosten voor de workshop worden gebaseerd op het aantal deelnemers. Bij het samenstellen van de prijzen zullen wij rekening houden met het aantal sessies dat we per dag kunnen organiseren. Heb je een groep medewerkers op verschillende vestigingen, en wil je graag iedereen laten deelnemen? Dan zullen we de workshop een aantal keer herhalen. Vraag gerust naar de mogelijkheden en naar de betreffende prijzen.

Wil je gebruik maken van onze volledige dienstverlening, combineer dan de workshop met een werkplekcheck. De workshop zorgt voor het stukje kennis en bewustwording; de werkplekcheck is vervolgens verantwoordelijk voor het ‘ Aha’ moment! De combinatie van beiden is ijzersterk. Je zorgt ervoor dat medewerkers zelf hun werkplek kunnen instellen. De workshop zorgt voor bewustwording, wat gedragsverandering vergemakkelijkt. Mensen snappen waarom ergonomisch werken belangrijk is en zijn daardoor eerder geneigd ook ergonomisch te werk te gaan. De ideale combinatie van kennis en kunde.

De ergonomie workshop/cursus duurt ongeveer 60-90 minuten. Afhankelijk van het aantal vragen en de input vanuit de deelnemers kan dit iets langer of korter duren.

Mensen die langdurig zittend werk verricht. De focus ligt op beeldschermwerkers.

Ja, standaard komen we op locatie om de workshop te geven. Indien er de expliciete wens is om de workshop bij ons op locatie plaats te laten vinden is dit uiteraard ook mogelijk.