Is de werkplek van jou en je collega’s wel goed ingesteld? Weet men hoe de werkplek ingesteld moet worden? Een werkplekcheck biedt een oplossing voor deze dilemma’s! Bij een werkplekcheck checken we de werkplek. Daarin bieden we twee varianten, een basisvariant en een uitgebreide variant.

Aanvragen werkplekcheck

Laat in het formulier je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Werkplekcheck Basis

Een Werkplekcheck Basis is een snelle check van de instellingen van de werkplek. Tijdens de Werkplekcheck Basis stellen we de werkplekken in volgens de algemene ergonomisch verantwoorde normen. Deze dienst is goed geschikt voor het regelmatig onderhouden van de juiste instellingen en het gebruik van de werkplekken. De manier waarop een werkplek is ingericht in combinatie met de instellingen van het meubilair zijn van essentieel belang om rug-, nek-, en schouderklachten te voorkomen.

Basis Werkplekchecks worden uitgevoerd door een van onze ervaren medewerkers. Tijdens deze check wordt de werkplek van iedere medewerker persoonlijk op maat ingesteld met de bestaande middelen, míts dit zonder gereedschap gerealiseerd kan worden. Hierbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de werkzaamheden van de medewerker en diens persoonlijke voorkeuren.

Er wordt bij de Werkplekcheck Basis geen schriftelijk verslag gedaan van de werkplekcheck, met uitzondering van een samenvattend overzicht van geadviseerde producten die verantwoord werken mogelijk maken (indien noodzakelijk). Bij de Werkplekcheck Extra wordt wel een kort schriftelijk verslag gedaan. Bij de Werkplekcheck Extra wordt ook meer aandacht besteed aan instrueren van de medewerker.

 

  • Instellen werkplekken volgens ergonomische richtlijnen
  • Uitvoer door een ervaren medewerker

Werkplekcheck Extra

De Werkplekcheck Extra is de meer uitgebreide, gevorderde variant. Deze checks worden altijd uitgevoerd door een paramedicus. Hierdoor wordt meer diepgang gecreëerd. Er is meer ruimte voor uitleg, instructie, advies en individuele vragen. Achteraf krijgt de opdrachtgever altijd een overzicht van de specifieke maten die we hebben opgemeten bij de individuele medewerkers. We stellen de werkplek niet alleen in naar de ergonomische maten, maar we lichtten deze maat ook toe aan de betreffende medewerker, zodat de informatie beter beklijfd.

 

  • Instellen werkplekken volgens ergonomische richtlijnen
  • Persoonlijk individueel advies en toelichting
  • Schriftelijk overzicht van de juiste maten / hoogtes
  • Uitgevoerd door een paramedicus (ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom)

Veelgestelde vragen

De kosten voor de werkplekcheck worden gebaseerd op het aantal werkplekken en de variant die wordt gekozen:

Aantal medewerkers Werkplekcheck Basis Werkplekcheck Extra
5 – 14 €49,95* € 59,95
15 – 29 €39,95 € 49,95
30 – 50 €34,95 € 44,95
50 + Offerte op maat Offerte op maat

* additionele kosten: 0,19 ct./km excl. BTW

Een werkplekcheck is een goed idee wanneer werknemers veel zittend werk verrichten. Zitten aan een werkplek die ergonomisch niet goed is afgesteld, komt de zithouding niet ten goede. Dat kan leiden tot het ontstaan van fysieke klachten, zoals rugklachten, nekklachten en hoofdpijn. Door een werkplekcheck uit te laten voeren zorg je ervoor dat de werkplekken weer ergonomisch geoptimaliseerd zijn en zijn afgestemd op de individuele lichaamsmaten van de medewerkers.

Zoals de naam al aangeeft is de Werkplekcheck Basis een snelle check. Een Werkplekcheck Basis duurt zo’n 5 à 10 minuten per persoon. Bij de Werkplekcheck Extra besteden we tussen de 10 en 15 minuten aan iedere medewerker.

Werkplekcheck Basis Werkplekcheck Extra
De maten die voor de werkplek moeten worden aangehouden worden alleen mondeling medegedeeld aan de betreffende medewerkers. Je krijgt als opdrachtgever achteraf een rapportage waarin de maten staan weergegeven die voor iedere medewerker moet worden aangehouden.
Wordt uitgevoerd door een ervaren medewerker. Wordt altijd uitgevoerd door een paramedicus (ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom).
De werkplek wordt alleen op de ergonomische maten van de betreffende medewerkers ingesteld. Medewerkers worden ook uitvoerig geïnstrueerd waarom bepaalde maten worden aangehouden en waarop hij/zij moet letten bij het instellen van de werkplek.

Om nog meer bewustwording te creëren is ons advies om de werkplekchecks te laten plaatsvinden in combinatie met een workshop. Tijdens een workshop besteden we niet alleen maar aandacht aan gezond en veilig beeldschermwerk, maar we wijzen ook op de gevaren van sedentair gedrag (overmatig stil zitten).

Een werkplekonderzoek zetten we gericht in wanneer een werknemer kampt met klachten. Een werkplekcheck is meer preventief van aard, een werkplekonderzoek curatief. Een werkplekcheck is ook grootschaliger. Vaak worden hele afdelingen in één keer gecheckt. Werkplekonderzoeken zijn gericht op het individu. Een werkplekonderzoek duurt vaak een uur en wordt altijd vervolgd met een rapportage waarin staat vermeldt welke situatie zich voordoet en hoe wij adviseren dat de klachten kunnen worden opgelost.