Werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek is een volledig, individueel onderzoek voor medewerkers die kampen met klachten tijdens het werken. We analyseren tijdens dit onderzoek de individuele werkplek met een aanvullend onderzoek naar fysieke klachten en de mogelijke samenhang met de betreffende werkplek. Er wordt gezocht naar mogelijke oorzaken van klachten en oplossingen hierin.

Voordelen Werkplekonderzoek
✓ Verhelp klachten
✓ Voorkom verzuim
✓ Inclusief rapportage
✓ Inclusief adviesafspraak in ons zitlab

Waarom Ergonomiespecialist
✓ Uitgevoerd door paramedici
✓ Grondige aanpak
✓ Binnen enkele dagen ter plekke
✓ Persoonlijk & professioneel 

Een werkplekonderzoek is een uitstekend middel wanneer een medewerker kampt met klachten. In dit onderzoek komen onder andere de volgende zaken aan de orde:

 • werkzaamheden
 • de ervaren klachten
 • eventuele behandeling van de klachten
 • provocerende en reducerende factoren

We kijken naar de ergonomische maten van de medewerker en vergelijken deze met de instellingen van de bureaustoel en het bureau. Als een werkplek onjuist is ingesteld, dan stellen wij deze onmiddellijk goed in. Dat geldt ook voor het bureau mits dit elektrisch of met slinger verstelbaar is.

Natuurlijk analyseren we hoe de werkplek is ingericht en ingesteld. Komen we hierin zaken tegen die anders en/of beter kunnen, dan melden wij direct aan de medewerker wat ze kunnen veranderen om de werkplek in ergonomische zin te optimaliseren. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door ervaren deskundige(n) op het gebied van bewegen, fysieke belasting en ergonomie (fysiotherapeut, ergotherapeut en ergonoom).

Aanvragen werkplekonderzoek

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veel gestelde vragen

  Wat zijn de kosten van een werkplekonderzoek

  De kosten voor dit individuele werkplekonderzoek bedragen € 250,00 excl. BTW per werknemer. Indien we u adviseren om producten aan te schaffen om de werkplek van een individuele werknemer te optimaliseren, geven wij u per werknemer direct een gespecificeerde offerte van de aan te schaffen producten. U bent vrij om deze producten te kopen waar u wilt.

  Wanneer u echter besluit om deze producten bij ons aan te schaffen, dan ontvangt u een restitutie op een deel van de kosten die u heeft gemaakt voor het werkplekonderzoek. De restitutie van deze kosten bedraagt maximaal 25% van de waarde van de aan te schaffen producten voor de individuele werknemer en bedragen nooit meer dan €125,00 excl. BTW. De restitutie is niet van toepassing op actieproducten.

  Waar bestaat de rapportage uit?

  In de rapportage informeren wij u als opdrachtgever over de startsituatie, wat onze bevindingen zijn, wat we hebben veranderd, wat nog veranderd moet worden (bv. bureauhoogte aanpassing als gereedschap nodig) en adviseren wij u over eventueel aan te schaffen producten om de werkplek te optimaliseren. Indien noodzakelijk maken we met de medewerker een aanvullende afspraak in ons zitlab voor een ergonomisch onderzoek ten aanzien van zithoudingen en zitoplossingen (met behulp van video/foto-observatie).

  Hoeveel tijd neemt een werkplekonderzoek in beslag?

  We rekenen voor een werkplekonderzoek standaard een tijdsbestek van één uur. Deze tijdsduur kan ietwat variëren. Indien het nodig is dat de betreffende medewerker naar ons zitlab komt voor een adviesafspraak, rekenen we ook voor deze afspraak een tijdsbestek van één uur.

  De tweede afspraak hoeft uiteraard niet direct aansluitend aan het werkplekonderzoek plaats te vinden.

  Door wie worden de werkplekonderzoeken uitgevoerd?

  Werkplekonderzoeken worden altijd uitgevoerd door ervaren deskundige(n) op het gebied van bewegen, fysieke belasting en ergonomie (fysiotherapeut, ergotherapeut of ergonoom).