Een werkplekonderzoek is een volledig, individueel onderzoek voor medewerkers die kampen met fysieke klachten tijdens het werken. We analyseren tijdens dit onderzoek de individuele werkplek met een aanvullend onderzoek naar fysieke klachten en de mogelijke samenhang met de betreffende werkplek. Er wordt gezocht naar mogelijke oorzaken van klachten en oplossingen hierin.

Werkplekonderzoek aanvragen

Laat in het formulier je contactgegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Voordelen Werkplekonderzoek

  • Verhelp klachten
  • Voorkom verzuim
  • Inclusief rapportage
  • Inclusief adviesafspraak in ons zitlab

Een werkplekonderzoek is een uitstekend middel wanneer een medewerker kampt met klachten. In dit onderzoek komen onder andere de volgende zaken aan de orde:

  • werkzaamheden
  • de ervaren klachten
  • eventuele behandeling van de klachten
  • provocerende en reducerende factoren

We kijken naar de ergonomische maten van de medewerker en vergelijken deze met de instellingen van de bureaustoel en het bureau. Als een werkplek onjuist is ingesteld, dan stellen wij deze onmiddellijk goed in. Dat geldt ook voor het bureau mits dit elektrisch of met slinger verstelbaar is.

Natuurlijk analyseren we hoe de werkplek is ingericht en ingesteld. Komen we hierin zaken tegen die anders en/of beter kunnen, dan melden wij direct aan de medewerker wat ze kunnen veranderen om de werkplek in ergonomische zin te optimaliseren. Het onderzoek zal worden uitgevoerd door ervaren deskundige(n) op het gebied van bewegen, fysieke belasting en ergonomie (fysiotherapeut, ergotherapeut en ergonoom).

Veelgestelde vragen

De kosten voor een individueel werkplekonderzoek bedragen € 295,00 excl. BTW per werknemer. Indien we je adviseren om producten aan te schaffen om de werkplek te optimaliseren, geven wij je per werknemer direct een gespecificeerde offerte van de aan te schaffen producten. Je bent vrij om deze producten te kopen waar je wilt.

Als onze reistijd naar jouw werkplek meer dan 60 minuten bedraagt, dan zullen we hiervoor voorrijdkosten in rekening brengen ( > 60 min. : € 49,00 excl. BTW/30 min.).

Wanneer je echter besluit om deze producten bij ons aan te schaffen, dan ontvang je een restitutie op een deel van de kosten die je hebt gemaakt voor het werkplekonderzoek. De restitutie van deze kosten bedraagt maximaal 25% van de waarde van de aan te schaffen producten voor de individuele werknemer en bedragen nooit meer dan €147,50 excl. BTW. De restitutie is niet van toepassing op actieproducten/reeds afgeprijsde artikelen.

In de rapportage informeren wij jou als opdrachtgever over de startsituatie, wat onze bevindingen zijn, wat we hebben veranderd, wat nog veranderd moet worden (bv. bureauhoogte aanpassing als gereedschap nodig) en adviseren wij je over eventueel aan te schaffen producten om de werkplek te optimaliseren.

Als het noodzakelijk is, maken we een aanvullende afspraak in ons ZitLab voor een ergonomisch onderzoek ten aanzien van zithoudingen en zitoplossingen (met behulp van video/foto-observatie).

In de rapportage kan ook een toelichting staan vermeld over de ontstane klachten in relatie tot de werkplek/ werkhouding. Aangezien wij met name vanuit ons therapeutisch oog naar de situatie kijken, komt het ook voor dat we verwijzen naar een (fysio)therapeut of arts. Dit zullen we dan ook opmerken in het rapport.

Afhankelijk van de omvang van de problematiek duurt een werkplekonderzoek tussen 30 en 60 minuten. Dit kan ietwat variëren. Als het nodig is dat de betreffende medewerker naar ons ZitLab komt voor een adviesafspraak, reserveren we voor deze afspraak een uur. Deze tweede afspraak hoeft uiteraard niet direct aansluitend aan het werkplekonderzoek plaats te vinden.

Werkplekonderzoeken worden altijd uitgevoerd door ervaren deskundige(n) op het gebied van bewegen, fysieke belasting en ergonomie (fysiotherapeut, ergotherapeut of ergonoom).

Heb je nog vragen over onze werkplekonderzoeken?

Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.