De Arbonormen stellen dat een werkplek zodanig moet worden ingericht, dat de fysieke belasting geen gevaren met zich mee mag brengen qua veiligheid en gezondheid voor de werknemer (artikel 5.2). Als we dit vertalen naar de beeldschermwerkplek moeten we ervoor zorgen dat de werkplek geen fysieke klachten mag veroorzaken voor de gebruiker ervan. Het (kunnen) aannemen van een ergonomische zithouding is hierin belangrijk. Er is een wisselwerking tussen de werkplek en de houding die men aanneemt. Het aannemen van een ‘goede’, ergonomische werkhouding wordt vergemakkelijkt door een goed ingestelde werkplek. Tegelijkertijd kan een werkplek pas goed op de gebruiker worden afgestemd, wanneer de gebruiker een ergonomische houding aanneemt.

Wij hebben een stapsgewijze uitleg ten aanzien van het instellen van uw werkplek. Deze uitleg vindt u hier. Ook over de juiste zithouding hebben wij meer informatie voor u. Deze informatie vindt u via deze link

Wilt u een snel en kort overzicht ten aanzien van het instellen van uw werkplek? Download dan hier ons stappenplan: uw werkplek instellen in 10 stappen!

Bent u op zoek naar Arbonormen die zich op een ander onderwerp richten? Klik dan hier!