Varier

Geïnspireerd door beweging
Varier is een modern, Scandinavisch merk dat wordt geïnspireerd door beweging. Varier werkt samen met ontwerpers en designers die anders denken over zitten. Dit is in 1979 begonnen met de uitvinding van de knielstoel. De producten staan voor activiteit, vrijheid, innovatie, kwaliteit in combinatie met een mooi ontwerp. Beweging is de essentie van Varier en komt dan ook naar voren in iedere Varier-stoel. 

Onze zitgewoonten

Zitten is een gewoonte geworden. We zitten een groot deel van de dag en we worden er niet beter op. Rugpijn, nek- en schouderpijn liggen op de loer. Ook concentratieproblemen en een verminderd presteren hangt hiermee samen. Varier speelt hierop in en wilt de zitgewoonten van gebruikers veranderen. Zo wordt gestreefd naar een gezonder leven: onze huidige zitgewoonten maken ons ongezond.

Bekijk aanbod

De drang om te bewegen

Ons lichaam is daarbij gemaakt om te bewegen. Zo ontstond een belangrijke vraag: wat is de ideale zithouding en is er sprake van één ideale zithouding? Gaandeweg kwamen ze er bij Varier achter dat er inderdaad een ideale zithouding is: dat is de vólgende zithouding. De volgende positie is altijd de beste positie, oftewel: bewegen. De vrijheid tot bewegen komt terug in de designs van Varier.

Varianten

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?