Ergonomische toetsenborden

Compacte toetsenborden (toetsenborden zonder apart numeriek deel aan de rechterzijde) verlagen de reikafstand naar de muis, verlagen de belasting voor de onderarmen en worden als comfortabeler dan standaard toetsenborden ervaren. Daarom raden wij het gebruik van compacte toetsenborden aan en bestaat ons assortiment toetsenborden ook voor een groot deel uit compacte toetsenborden.

Bekijk aanbod

Een compact toetsenbord zonder numeriek

Vaak wordt het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet tot nauwelijks gebruikt. Afhankelijk van de werkzaamheden kan zodoende worden afgezien van het gebruik van een numerieke deel. Ook uit het onderzoek van het Berliner Ergonomic Institute blijkt dat 90% van de gebruikers het numerieke gedeelte niet of zelden gebruikt. Bovendien zijn de toetsen die men op het numerieke deel vindt ook nog een tweede keer verwerkt in de rest van het toetsenbord.

 

Werken in het primaire werkvlak

We adviseren altijd om een zo neutraal en ontspannen mogelijke houding aan te nemen tijdens het beeldschermwerken. Op die manier wordt overmatige spierspanning voorkomen en de kans op klachten verkleind. Dat houdt onder andere in dat reiken wordt voorkomen en dat men met de armen dicht bij het lichaam werkt, in het primaire werkvlak. Een compact toetsenbord draagt daar aan bij. Het toetsenbord op zich is smaller en men kan de muis dichterbij houden.

Varianten

Alle toetsenborden in ons assortiment zijn smal. Wij hebben ook separate numerieke toetsenbord (alleen het numerieke deel, los), zodat u de mogelijkheid heeft om een smal toetsenbord te gebruiken en het numerieke deel erbij te nemen wanneer nodig. Onderstaand een overzicht van onze toetsenborden met links naar de productpagina’s:

Het ErgoProof Compact Keyboard draadloos/bedraad

BakkerElkhuizen S-board 840 Numeriek Keyboard

BakkerElkhuizen S-Board 840 Toetsenbord USB

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?