Ergonomische toetsenborden

Compacte toetsenborden (toetsenborden zonder apart numeriek deel aan de rechterzijde) verlagen de reikafstand naar de muis, verlagen de belasting voor de onderarmen en worden als comfortabeler dan standaard toetsenborden ervaren. Daarom raden wij het gebruik van compacte toetsenborden aan en bestaat ons assortiment toetsenborden ook voor een groot deel uit compacte toetsenborden.

Vaak wordt het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet tot nauwelijks gebruikt. Afhankelijk van de werkzaamheden kan zodoende worden afgezien van het gebruik van een numerieke deel. Ook uit het onderzoek van het Berliner Ergonomic Institute blijkt dat 90% van de gebruikers het numerieke gedeelte niet of zelden gebruikt. Bovendien zijn de toetsen die men op het numerieke deel vindt ook nog een tweede keer verwerkt in de rest van het toetsenbord.

 

Richtlijnen en wetgeving

Er zijn enige regels waar een toetsenbord aan moet voldoen in het kader van ergonomisch werken met een toetsenbord:

  1. De afstand tussen de toetsen bedraagt tussen de 1,8 tot 2,0 mm (ISO 9241).
  2. Het letterdeel moet duidelijk gescheiden zijn van de functietoetsen (ISO 9241).
  3. Donkere letters op een heldere achtergrondkleur vergemakkelijken het lezen (ISO 9241), en dragen bij aan een hogere productiviteit (Snyder, 1990).
  4. De middelste rij toetsen mag niet hoger dan 30 mm boven het bureauoppervlak liggen (DIN 2137).
  5. Het toetsenbord moet hellend kunnen worden geplaatst en mag geen geheel vormen met het beeldscherm (Council Directive 90/270/EEC).

 

Varianten

Alle toetsenborden in ons assortiment zijn smal. Wij hebben ook separate numerieke toetsenbord (alleen het numerieke deel, los), zodat u de mogelijkheid heeft om een smal toetsenbord te gebruiken en het numerieke deel erbij te nemen wanneer nodig. Onderstaand een overzicht van onze toetsenborden met links naar de productpagina’s:

ErgoProof Compact Keyboard USB 

Het ErgoProof Compact Keyboard USB is een compact, utradun toetsenbord met volledige functionaliteit. Doordat het toetsenbord zeer compact en licht is, kunt u het niet alleen goed inzetten op kantoor, maar ook onderweg. ErgoProof Compact Keyboard USB is zeer flexibel inzetbaar. Het toetsenbord is plug&Play: u sluit het toetsenbord middels USB aan en kunt aan de slag! Doordat de toetsen zijn verwerkt aan de hand van een schaarstructuur, zijn de toetsaanslagen sneller en ook stiller. Daarbij zorgt dit voor een langere levensduur van uw toetsenbord. Het ErgoProof Compact Keyboard USB is CE en FCC gecertificeerd.

 

Klik hier voor de productpagina.

Penclic Toetsenbord USB

Het Penclic Toetsenbord USB is een andere variant compact toetsenbord zonder numeriek deel. Dit toetsenbord is ultradun (5 mm) en heeft toetsen die voorzien zijn van schaarmechaniek. Hierdoor zijn de toetsaanslagen licht en geruisloos. Het Penclic toetsenbord is eenvoudig aan te sluiten: u hoeft slechts de Nano USB ontvanger in uw computer of laptop te doen en u kunt aan de slag. Dit toetsenbord is voorzien van oplaadbare batterijen. Wat betreft design zijn er in het Penclic Toetsenbord USB rustgevende, moderne kleuren gebruikt.

U kunt op dit toetsenbord een Penclic Numeriek Toetsenbord aansluiten. Dit is relevant indien u vaker cijfermatig werk dient te verrichten, maar toch graag gebruik maakt van een compact toetsenbord door de dag heen.

 

Klik hier voor de productpagina.

Penclic Numeriek Toetsenbord

Het Penclic Numerieke Toetsenbord is een toevoeging aan uw Penclic Toetsenbord USB. Op deze manier kunt u het numerieke deel van het toetsenbord toevoege op het moment dat u het nodig heeft. Bovendien is ook het design in lijn met het Penclic Toetsenbord. Dit numerieke toetsenbord is ultradun en is voorzien van een oprolkabel, waardoor u overbodige kabels op uw bureau voorkomt. De toetsen van dit numerieke toetsenbord zijn licht en stil.

 

Klik hier voor de productpagina.

Rapoo 2.4GHz Ultra Slim Toetsenbord

Het Rapoo 2.4GHz Ultra Slim Toetsenbord is een toetsenbord met numeriek gedeelte, dat in vergelijking met een ‘standaard’ toetsenbord desondanks relatief smal is. Wanneer u veelal cijfermatige gegevens moet invoeren gedurende de dag is dit toetsenbord zodoende goed geschikt voor u. Kenmerkend aan dit toetsenbord is het feit dat dit toetsenbord ultradun is: slechts 4,9 mm. Het Rapoo 2.4GHz Ultra Slim Toetsenbord werkt draadloos, waarbij de verbinding reikt tot maar liefst 10 meter. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een betrouwbare 2,4GHz verbinding. Onderin het toetsenbord is een opbergvakje verwerkt, waar u makkelijk de draadloze USB adapter in kwijt kunt. Zo heeft u deze altijd bij de hand. De toetsen zijn qua feedback vergelijkbaar met de toetsen op een laptop, waardoor u snel en geruisloos typt. Het toetsenbord is voorzien van multimedia toetsen, zodat u makkelijk films en muziek kunt bedienen.

 

Klik hier voor de productpagina.

BakkerElkhuizen S-Board 840 Toetsenbord USB

Het BakkerElkhuizen S-Board 840 Toetsenbord USB heeft een optimale lay-out, door de extra brede spatiebalk en de makkelijk te vinden cursortoetsen. Doordat dit toetsenbord licht en compact is, is het makkelijk mee te nemen. De toetsaanslagen zijn zeer licht; vergelijkbaar met laptoptoetsen. Erg handig zijn de twee USB aansluitpoorten die in het toetsenbord zijn verwerkt. Op deze manier bevestigd u met het grootste gemak bijvoorbeeld het separate, numerieke toetsenbord van BakkerElkhuizen op uw toetsenbord. De multimediatoetsen die bovenin het toetsenbord zijn verwerkt vergroten het gemak nog meer.

 

Klik hier voor de productpagina.

BakkerElkhuizen S-board 840 Numeriek Keyboard

Dit numerieke toetsenbord is te combineren met het BakkerElkhuizen S-Board 840 Toetsenbord USB. Dit numerieke toetsenbord kunt u zeer eenvoudig, aan de hand van een oprolbare USB-kabel, aansluiten op uw compacte toetsenbord, waardoor u de numerieke toetsen kunt gebruiken op het moment dat u het nodig heeft. Een handige toevoeging aan dit numerieke toetsenbord is de ingebouwde calculator-functie. De toetsaanslagen is vergelijkbaar met laptop-toetsaanslagen.

 

Klik hier voor de productpagina.

Goldtouch Verstelbaar Toetsenbord USB

Het Goldtouch Verstelbare USB Toetsenbord is een toetsenbord dat in twee delen is opgebroken. Dit zorgt voor een ergonomische stand van uw polsen in tegenstelling tot een traditioneel, ‘breed’ toetsenbord. De hoek tussen de beiden delen is traploos, in iedere gewenste hoek verstelbaar. Doordat een aantal bedieningsknoppen aan de linkerzijde van het toetsenbord zijn ingebouwd, is de verdeling tussen links en rechts beter verdeeld. Het toetsenbord is makkelijk door middel van PS/2 en USB te verbinden met uw computer.

 

 

Klik hier voor de productpagina.