Dubbele beensteun
Het kan soms wenselijker zijn om te werken met je benen omhoog. Dat kan zijn omdat het nodig is dat de benen omhoog worden gehouden, maar het kan het werken ook prettiger maken. Vaak zien we dat mensen moeilijk een verantwoorde, prettige houding aannemen wanneer ze hun benen hooghouden. Het leidt vaker tot een gedraaide en/of oncomfortabele werkhouding. Dat is echter helemaal niet nodig. Met een instelbare Score Dubbele beensteun zit je ergonomisch verantwoord te werken met je benen op de juiste hoogte, in de juiste hoek.
Wanneer een beensteun?
Een beensteun is een uitkomst wanneer je kampt met een been- of voetblessure, een lichamelijke beperking of wanneer je het prettig vindt om te zitten met ondersteuning onder je benen. Een beensteun voorkomt dat je je knie moet buigen. Door het hooghouden van de benen wordt ook de doorbloeding gestimuleerd, wat het herstel kan bevorderen. Andersom kan het ook voor een behandelaar, pedicure of verpleegkundige prettig zijn als de benen van de cliënt hoog liggen. Zo kun je ergonomischer te werk gaan.
Beensteunen zijn heel breed inzetbaar. Je kunt ze gebruiken in de thuissetting, in de zorg, maar ook in een werksetting. Overal waar het belangrijk is dat iemand kan zitten met de benen hoog.
Dubbele beensteun of enkele beensteun
Wij hebben beensteunen in twee breedtes. De dubbele beensteun is de brede variant. Deze beensteun is 47 cm breed en is geschikt om twee benen te ondersteunen. We hebben ook enkele beensteunen. Die zijn bedoeld om één te ondersteunen. Deze enkele beensteun is dan ook een stuk smaller met een breedte van 25 cm. Welke van de twee je nodig hebt hangt er dus van af of je een of twee benen hoog wilt houden.
Eigenschappen van de dubbele beensteun
Je kunt de dubbele beensteun standaard in hoogte en hoek verstellen. De hoogteverstelling loopt van 42 tot 57 cm. De beensteun kan worden voorzien van wielen, waardoor je de benen op de beensteun makkelijk kunt verplaatsen. We leveren deze beensteun in verschillende stofferingen en kleuren. Hieronder hebben we meer informatie beschreven over de opties die je op de beensteun kunt kiezen.
Type stoffering
Standaard leveren we deze beensteun in twee stofferingen: kunstleer en Stamskin. Stamskin kun met kunstleer vergelijken, echter is dit 100% waterdicht, urine, bloed, zweet en schimmelbestendig. Stamskin kunnen we ook in 12 kleuren leveren. Kunstleer leveren we in het zwart.
Let op: met een kunstlederen bekleding valt deze beensteun in het snelleverprogramma. De levertijd bedraagt dan slechts 1 week!
Andere stofferingen op aanvraag.
Wielen
Je hebt de mogelijkheid om de wielen aan te passen aan de ondergrond waar de beensteun op zal worden gebruikt. We hebben wielen speciaal voor harde vloeren, zoals hout, tegels, laminaat, beton of linoleum. Ook hebben we wielen speciaal voor zachte vloeren zoals vloertapijt. Je kunt kiezen voor wielen die remmen wanneer een been op de beensteun wordt gelegd. Met deze wielen kun je de beensteun makkelijk verrijden, tenzij er gewicht op de beensteun wordt gelegd; dan remmen de wielen. Dit noemen we ook wel belast-geremde wielen. De belast-geremde wielen zijn geschikt voor een harde vloer. Je kunt tenslotte ook kiezen voor trompetvoetjes. Met trompetvoetjes kun je de beensteun niet rollen en moet je hem optillen om hem te verplaatsen. Daardoor staat hij wel nog steviger op zijn plek.
Type wielen
Je kunt de wielen aanpassen aan het type vloer waar de beensteun op gebruikt zal worden. We hebben wielen voor harde vloeren zoals tegels, linoleum, laminaat, hout, beton, etc. We hebben wielen voor zachte vloeren zoals vloertapijt. Je kunt ook kiezen voor trompetvoetjes. Dan moet je de voetsteun optillen om deze te verplaatsen.
Proefgebruik en retourbeleid.
De beensteun kan niet op proef worden besteld, of retour worden gestuurd.
Heb je nog vragen over deze of andere beensteunen? Of heb je nog vragen over het ergonomisch verantwoord hooghouden van een of beide benen? Je kunt altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder.