Thuiswerkplek.org: Alles voor en over thuiswerken!

Thuiswerken heeft de laatste tijd een enorme opmars gemaakt. Thuiswerken werd al steeds populairder, maar nu een groot deel van Nederland verplicht thuiswerkt, is het relevanter dan ooit. Velen zijn niet goed voorbereid op thuiswerken en dat resulteert in de nodige fysieke pijntjes en ongemakken…. Daarom hebben wij een platform opgezet voor en over thuiswerken: www.thuiswerkplek.org.

Check de thuiswerkplek!

Is de thuiswerkplek ergonomisch verantwoord? En voldoet de thuiswerkplek aan de Arbonormen? Op Thuiswerkplek.org vindt u verschillende handige tools die kunnen helpen om dit te toetsen!

Infographic Instellen werkplek

Ergonomisch werken begint bij een ergonomisch ingestelde werkplek. Aan de hand van deze infographic kan de thuiswerker de eigen thuiswerkplek stap voor stap ergonomisch instellen.

Checklist RI&E

Met de RI&E Checklist kan de thuiswerker toetsen of zijn thuiswerkplek Arboproof is. Kan ieder item met ‘ja’ worden beantwoord, is alles in orde. Is dat niet het geval, is er nog werk aan de winkel om de thuiswerkplek geschikt te maken!

Thuiswerkplek Check

We kunnen voor u checken of de thuiswerkplek in orde is volgens de ergonomische en arbo-richtlijnen. Dat doen we online, aan de hand van foto’s. Als resultaat ontvangt u en korte rapportage met onze bevindingen per mail.

De zorgplicht van werkgever

De werkgever is vanuit de zorgplicht verplicht om te toetsen of de thuiswerk conform de Arbonormen is ingericht. Is dit niet het geval, moet de werkgever hier actie op ondernemen. Tevens is de werkgever verplicht voorlichting te geven over het instellen van de werkplek. Deze tools ondersteunen de werkgever te voldoen aan zijn zorgplicht. Niet onbelangrijk is dat werknemers zo ook verantwoord hun werk kunnen verrichten.

Thuiswerken

Informatie over thuiswerken

Op Thuiswerkplek.org vindt u ook alle ins en outs over thuiswerken en de thuiswerkplek. Op de website staat bijvoorbeeld informatie over thuiswerken en ergonomie, fiscale aspecten, juridische aspecten, maar ook tips en voor- en nadelen.

Naast deze algemene informatie is er ook veel informatie te vinden over specifieke producten die een must zijn voor de thuiswerkplek, zoals laptopstandaards, ergonomische toetsenborden, goede stoelen en zit-sta bureaus.

Thuiswerkplekken kopen of huren

Is er geen goed thuiswerkplek voor handen? Op Thuiswerkplek.org bestaat ook de mogelijkheid om werkplekken te kopen of huren. Huren is ideaal geschikt wanneer de thuiswerkplek tijdelijk van aard is. Bijvoorbeeld uitsluitend tijdens de Coronacrisis. Kopen is een goed idee als u voor nu en de toekomst een goede thuiswerkplek wil.

Neem gerust eens een kijkje op www.thuiswerkplek.org!