Onderarmsteunen

Uw armen wegen ongeveer 10% van uw lichaamsgewicht. Wanneer uw armen niet of onvoldoende ondersteund worden tijdens het beeldschermwerken, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw zithouding. Wanneer deze steun mist, gaat men al snel onderuit zakken om de armen op de armleggers van de bureaustoel te laten rusten. Zo ontstaat een gebolde, ‘ronde’ houding in uw rug, waardoor de kans op het krijgen van klachten aan uw (onder)rug aanzienlijk is.

Te hoge armleggers kunnen zorgen voor een houding waarbij de schouders overdreven zijn opgetrokken, waardoor de kans op het krijgen van nek- en schouderklachten reëel is. Bij de juiste armondersteuning zijn uw schouders ontspannen en leunen uw armen in een hoek van 90° op de armondersteuning.

Bekijk aanbod

Goede armondersteuning
In de meeste gevallen zijn de armleggers van een goede ergonomische stoel voldoende om deze problemen te voorkomen. Soms voldoen de armleggers echter niet. In deze situaties is een onderarmsteun aan uw bureaublad de oplossing. In deze situatie dient u de armleggers van uw bureaustoel zodanig laag te zetten dat u deze onder uw bureaublad kunt schuiven. Er zijn ook situaties denkbaar waarin de armleggers van uw bureaustoel niet te gebruiken zijn, omdat u bijvoorbeeld staand werkt aan een zit-sta tafel. In dat geval kan een onderarmsteun eveneens de oplossing zijn.

De verschillende varianten

ErgoProof Onderarmsteun Combi

ErgoProof Onderarmsteun Combi Duo

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?