Laptopstandaards

Via de Arbo wetgeving is laptopgebruik wettelijk gelimiteerd tot twee uur per dag. Tenzij de volgende minimale maatregelen worden getroffen:

  1. Men werkt met een laptophouder waardoor het laptopscherm vrij te plaatsen en in hoogte verstelbaar is;
  2. Aan de laptop wordt een los toetsenbord verbonden;
  3. In plaats van het touchpad van de laptop wordt een losse muis gebruikt;
  4. Indien er met documenten gewerkt wordt, voegt men een documenthouder toe aan de werkopstelling.

Deze regels zijn in het leven geroepen omdat het werken aan een laptop gepaard gaat met een niet ergonomische houding. Een laptopscherm staat relatief laag in vergelijking met een monitor. Dit beeldscherm is ook niet in hoogte verstelbaar. Vanuit ergonomisch oogpunt streven we er altijd naar om de omgeving aan te passen op de mens en niet de mens aan zijn omgeving. Dit laatste gebeurt echter wel bij laptopgebruik: we gaan krom en ‘rond’ zitten (meet gebogen rug), om maar goed op de laptop te kunnen kijken.

 

Om dit probleem te verhelpen zijn laptopstandaards in het leven geroepen. Door het gebruik van een laptopstandaard is het mogelijk om de laptop hoger te plaatsen; op ooghoogte. Hierdoor kunt u een recht op zittende, ergonomische zithouding aannemen bij het werken met de laptop.

Het gebruik van een laptopstandaard kan een hoop klachten verhelpen en voorkomen! 

Uit wetenschappelijk onderzoek van Ergo-Q is gebleken dat het gebruik van een laptopstandaard leidt tot 21% meer comfort en 32% minder nekbelasting. Let wel: u dient het gebruik van een laptopstandaard te combineren met de andere bovengenoemde maatregelen, te noemen: het gebruik van een los toetsenbord, muis en documenthouder. Het toetsenbord en touchpad van de laptop gebruiken terwijl de laptop op een laptopstandaard staat is niet de bedoeling en werkt ave rechts!

De inzet van laptopstandaards kan u de nodige kosten besparen, zoals:

  • Voorkomen van RSI/KANS claims;
  • Verminderen van ziekteverzuim veroorzaakt door lichamelijke klachten door computergebruik; hoge kosten zieke werknemer (per dag: gem. € 524 vaste kosten + gemiste omzet);
  • Geen externe monitor nodig
  • Flexibele werkplekken vs vaste desktop werkplek (minder pc’s en kantoorruimte per medewerker)
  • Verhoogde productiviteit van medewerkers (een rechtop zittende houding leidt tot een betere toevoer van zuurstofrijk bloed naar de hersenen)

Varianten

Wij hebben verschillende varianten laptopstandaards. Onderstaand een overzicht inclusief link naar de productpagina:

De ErgoProof Basic Laptopstandaard biedt u het gemak en comfort dat u in een laptopstandaard zoekt. Door één simpele beweging zet u de laptopstandaard in een van de 6 standen (hoogte/kantelhoek). Deze laptopstandaard weegt slechts 240 gram en heeft een dikte van 3 mm. Om het verplaatsen te vergemakkelijken is de laptopstandaard opvouwbaar. Door al deze factoren is de laptopstandaard zeer makkelijk en prettig in gebruik. De rubberen voetjes onder de standaard zorgen ervoor dat de ErgoProof Basic Laptopstandaard stevig op de tafel blijft staan. Het design is simpel en strak, waardoor de laptopstandaard er goed uitziet op iedere werkplek. De kabels worden door de speciale kabelhouders op de plaats gehouden. Door deze laptopstandaard kunt u zowel thuis als onderweg ergonomisch aan uw laptop werken.

 

Klik hier voor de productpagina.

De BakkerElkhuizen Ergo-Q 260 Laptophouder is een laptopstandaard met geïntegreerde documenthouder. U zet uw laptop tussen twee aluminium platen in, waarbij de voorste plaat (die over uw laptoptoetsenbord ligt) een documenthouder wordt. Deze voorste ‘documenthouderplaat’ kunt u naar voren klappen om uw laptop tussen beide platen te zetten. Door te kiezen voor deze laptopstandaard hoeft u niet nog eens een externe documenthouder aan te schaffen. Het gebruik van een documenthouder vergroot de productiviteit met maar liefst 17% is uit onderzoek gebleken. De BakkerElkhuizen Ergo-Q 260 Laptophouder is voorzien van 5 instelposities en is voorzien van beschermende binnenbekleding, zodat uw laptop nooit kan beschadigen. Om stevig op de plek te kunnen blijven staan zijn er anti-slipvoetjes verwerkt onder de laptopstandaard. Deze laptopstandaard is opvouwbaar en daardoor makkelijk mee te nemen. Ook het gewicht van deze documenthouder is gering: slechts 390 gram.

 

Klik hier voor de productpagina.

De ErgoProof Smart Laptoptas is de enige laptoptas met ingebouwde laptopstandaard én documenthouder. Dit innovatieve product is ontworpen om uw laptop, een mini/compact toetsenbord en een muis te transporteren. Eenmaal aangekomen op uw bestemming kunt u de laptoptas eenvoudig en snel transformeren in een laptopstandaard met documenthouder. De laptopstandaard is traploos in diverse hoogtes in te stellen (20° – 43°). Na het werk klapt u de laptophouder weer in en ritst u de laptoptas weer dicht. Uw kostbare laptop kunt u zo beschermd vervoeren. De ErgoProof Smart Laptoptas is bekroond met de Fira Ergonomic Excellence Award.

 

Klik hier voor de productpagina.