Emma: de kantoormedewerker van de toekomst

Hoe beïnvloeden onze huidige werkgewoonten onze toekomstige gezondheid? Die vraag heeft Fellowes in samenwerking met een panel van deskundigen en een gedragsfuturist laten onderzoeken. Het resultaat is Emma, de kantoormedewerker van de toekomst. Opgepast: Emma biedt niet al te veel rooskleurige vooruitzichten…

De gevolgen van onze huidige manier van werken

Vrolijk word je niet van Emma. Ze heeft o.a. een bochel, een ronde buik, droge rode ogen, spataderen en eczeem. Niet echt een wassenbeeld zoals je ze tegenkomt in Madame Tussauds. Emma is een realistische weergave van hoe we er als kantoormedewerkers over 20 jaar uit zouden kunnen zien als we onze huidige manier van werken op kantoor voortzetten. Ze is het resultaat van 20 jaar te veel (stil)zitten in een slechte houding aan een niet-ergonomische werkplek.

Emma Kantoormedewerker drie zijden Ergonomiespecialist

Schrikbarende resultaten

In het onderzoek zijn zo’n 4000 kantoormedewerkers afkomstig uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk ondervraagd. De resultaten die hieruit naar voren komen zijn niet bepaald positief te noemen:

  • 50% van deze medewerkers heeft wel eens last heeft van rugklachten
  • 49% heeft last van een stijve nek
  • 45% ervaart hoofdpijnklachten en pijnlijke schouders

De helft van deze medewerkers heeft zich al eens moeten ziek melden omwille van fysieke klachten door het werk. Eén op de vijf de medewerkers brengt zelfs de hele dag inclusief pauzes achter zijn of haar beeldscherm door…

Word jij net zoals Emma?

Je toekomst hoeft er niet (letterlijk) zoals die van Emma uit te zien. Er is hoop! Maar er is dan ook wel verandering nodig. We moeten af van onze sedentaire manier van werkwijze. Een dynamische werkplek is hierin een goed idee. Met een zit-sta bureau, eventueel in combinatie met een actieve zitoplossing helpt je al een behoorlijk eind op weg naar een rooskleurige toekomst: afwisselen is het sleutelwoord!

 

Wil je voorkomen dat jij ook een Emma wordt? Bel of mail ons gerust!