Swopper

De Aeris Swopper zorgt er al sinds 1997 voor dat gebruikers gezond en actief kunnen zitten. Deze zitoplossing is voorzien van een innovatieve 3D-technologie die ervoor zorgt dat u makkelijk in beweging blijft en van houding verandert. En dat 360 graden!

Actief zitten

Wanneer we een Swopper vergelijken met een bureaustoel, vallen eerst de verschillen op. De Swopper heeft geen rugleuning en geen armleggers. De toevoeging van een rugleuning en armleggers zorgt ervoor dat u al snel passiever gaat zitten. Immers: u leunt tegen de rugleuning en legt uw armen neer op de armleggers. Een Swopper zorgt daarentegen voor een actieve zithouding. Wanneer de Swopper correct is ingesteld, wordt u gestimuleerd rechtop actief te zitten. Dat is niet alleen beter voor uw lichaam (spieren, gewrichten, doorbloeding), maar ook voor uw geest. Een verbeterde doorbloeding zorgt voor zuurstofrijk bloed naar uw hersenen. Dat verbetert uw concentratie en prestatie.

Bekijk Swopper producten

Gebruik van de Swopper

De Swopper kenmerkt zich door de convex vorm van de zitting en de spiraal langs de gaslift. De Swopper is ook compact. Wanneer u hem niet nodig heeft, schuift u hem makkelijk onder een tafel of bureau. De Aeris Swopper kan op verscheidene manieren worden ingezet, bijvoorbeeld als vervanging voor een bureaustoel, als vergaderstoel, etc. Het gebruik van de Aeris Swopper hoeft niet worden beperkt tot uw werkplek. U kunt de Aeris Swopper ook thuis gebruiken.

De Swopper vergeleken

De Swopper kunt u instellen aan de hand van drie instellingen: de hoogte, de mate van veerkracht van de veer en de uitzwenkmogelijkheid van de zitting. Het is belangrijk dat u de Swopper correct op uw lichaamsmaten afstelt om onder andere te voorkomen dat u ‘rond’ gaat zitten (gebolde rug). De Swopper geeft u als gebruiker een milde prikkel om rechtop te blijven zitten. Qua fysieke activiteit zijn vooral uw billen en benen actief bij het zitten op de Swopper.

De Swopper wordt vaak vergeleken met de Back App 2.0 Balansstoel. De Back App is ook een zitoplossing zonder rugleuning die u actief laat zitten, alleen is de Back App wat makkelijker in gebruik: er zijn slechts twee instelmogelijkheden (hoogte en mate van onbalans). Ook stimuleert de Back App u meer om rechtop te blijven zitten: de kans dat u gebold gaat zitten is kleiner. Naast uw billen en benen wordt door de Back App ook uw gehele romp getraind. Bekijk hier meer informatie over de Back App Balansstoel.

Swopper classic zwart

Paramedici kiezen voor de Swopper, want:

  • Zitten op een Swopper zorgt voor beweging tijdens het zitten, wat goed is voor lichaam en geest
  • Een correct ingestelde Swopper stimuleert een rechtop zittende, actieve zithouding

Meer informatie en downloads

Factsheet Swopper

Flyer Swopper

Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze?