Workshop ‘Zitten 2.0’

Lang en veel zitten gaat gepaard gaat met de nodige gezondheidsrisico’s. Daarom is het verstandig hier bewust mee om te gaan. In de workshop ‘Zitten 2.0’ leert u alles over:

 • de gevaren van langdurig zitten & ouderwetse zitgewoontes
 • de invloed van een slechte zithouding
 • hoe u wél goed moet zitten
 • de voordelen van dynamisch werken

Dat alles wordt toegelicht aan de hand van veelzeggende praktijkvoorbeelden, kennis van biomechanica en jarenlange ervaring als therapeut.

Voordelen Workshop Zitten 2.0
✓ Geeft inzicht in gezond zitgedrag

✓ Stimuleert gedragsverandering
✓ Geschikt voor beeldschermwerkers
✓ Tips om gezonder te werken

Waarom Ergonomiespecialist
✓ Uitgevoerd door professionals
✓ Veel kennis in huis
✓ Veel praktijkervaring
✓ Persoonlijk & professioneel 

Het doel van de workshop ‘Zitten 2.0’ is om bewustwording te creëren en kennis te verschaffen t.a.v. verantwoord zitten en sedentair gedrag tijdens ons werk. De workshop voorziet in het stukje ‘kennis’ in de leus ‘kennis en kunde’. Deelnemers krijgen o.a. diepgaande informatie over wat met het lichaam gebeurt als we op een bepaalde manier zitten, belasting & belastbaarheid, sedentair gedrag, de juiste zithouding en hoe dynamisch werken zorgt voor een vitale, productievere werkdag! Uiteraard leert de deelnemer zijn/haar werkplek te toetsen op de meest essentiële punten en de middelen ergonomisch af te stellen.

Na de workshop weten medewerkers niet alleen hoe ze zelf ergonomisch verantwoord kunnen beeldschermwerken: medewerkers kunnen elkaar ook coachen! Ze weten immers waar ze op moeten letten.

U kunt ook kiezen voor een combinatie van Quick scans en een Workshop

Meer informatie

Aanvragen workshop

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veel gestelde vragen

  Wat zijn de kosten van de workshop 'Zitten 2.0'?

  De kosten voor de workshop ‘Zitten 2.0’ worden gebaseerd op het aantal deelnemers. Voorwaarde bij de onderstaande prijzen is dat de workshops (bij grote aantallen medewerkers) op één dag gerealiseerd kunnen worden.

  Aantal deelnemers Kosten per deelnemer
    5 tot 14 € 49,95*
  15 tot 29 € 39,95
  30 tot 50 € 29,95
  50+ Offerte op maat

  * additionele kosten: 0,19 ct./km excl. BTW

  Is deze workshop een vervanging voor Quick Scans?

  Nee, de workshop is geen vervanging voor Quick Scans. Het is juist een aanvulling er op. De workshop zorgt voor het stuk ‘kennis’ en de Quick Scan (m.n. de Quick Scan Extra) zorgt voor het stuk kunde. De combinatie van beiden is ijzersterk. Je zorgt ervoor dat medewerkers zelf hun werkplek kunnen instellen. Niet alleen nu, ook in de toekomst. De workshop zorgt voor bewustwording, wat gedragsverandering vergemakkelijkt. Mensen snappen waarom ergonomisch werken belangrijk is en zijn daardoor eerder geneigd ook ergonomisch te werk te gaan.

  Hoelang duurt deze workshop?

  We gaan standaard uit van een tijdsbestek van één uur. Afhankelijk van het aantal vragen en de input vanuit de deelnemers kan dit iets langer of korter duren.

  Voor wie is deze workshop geschikt?

  Mensen die langdurig zittend werk verricht. De focus ligt op beeldschermwerkers.

  Wordt de workshop op locatie gegeven?

  Ja, standaard komen we op locatie om de workshop te geven. Indien er de expliciete wens is om de workshop bij ons op locatie plaats te laten vinden is dit uiteraard ook mogelijk.