Quick Scan Extra

Een Quick Scan Extra is een uitgebreidere snelle check van de instellingen van de werkplek. Tijdens de Quick Scan Extra stellen we de werkplekken in volgens de algemene ergonomisch verantwoorde normen. Tevens instrueren we medewerkers waar zij op moeten letten tijdens het instellen van hun werkplek en waarom we bepaalde maatvoeringen aanhouden. Deze dienst is goed geschikt voor het regelmatig onderhouden en handhaven van de juiste instellingen en het gebruik van de werkplekken. De manier waarop een werkplek is ingericht in combinatie met de instellingen van het meubilair zijn van essentieel belang bij het voorkomen van rug-, nek-, en schouderklachten.

Voordelen Quick scans
✓ Voorkom klachten
✓ inclusief rapportage

✓ Maak uw werkplek ergonomisch
✓ Tips om gezonder te werken
✓ Bedrijfsbreed inzetbaar

Waarom Ergonomiespecialist
✓ Uitgevoerd door paramedici
✓ Jarenlange ervaring
✓ Snel ter plaatse
✓ Onafhankelijk partij
✓ Persoonlijk & professioneel 

Quick Scans Extra worden altijd uitgevoerd door een paramedicus (ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom). Tijdens de Quick Scan Extra wordt de werkplek van iedere medewerker persoonlijk op maat ingesteld met de bestaande middelen, míts dit zonder gereedschap gerealiseerd kan worden. Hierbij wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de werkzaamheden van de medewerker en diens persoonlijke voorkeuren. De gebruiker krijgt ook een toelichting over de instellingen.

Bij Quick Scan Extra wordt u als opdrachtgever achteraf voorzien van een schriftelijke rapportage, waarin staat beschreven welke maten moeten worden aangehouden voor iedere medewerker (stoel/zitting-hoogte, bureaublad-hoogte, etc). Daarnaast ontvangt u een samenvattend overzicht van geadviseerde producten die verantwoord werken mogelijk maken (indien noodzakelijk). Bij de Quick Scan Extra besteden we (in tegenstelling tot de Quick Scan Basis) ook meer aandacht aan instrueren van de medewerker.

✓ Instellen werkplekken volgens ergonomische richtlijnen
✓ Persoonlijk individueel advies en toelichting
✓ Schriftelijk overzicht van de juiste maten / hoogtes
✓ Uitgevoerd door een paramedicus (ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom)

Quick Scan Basis

Aanvragen Quick Scan Extra

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

  Veel gestelde vragen

  Wat zijn de kosten van een Quick Scan Extra?

  Kosten

  De kosten voor de Quick Scan Basis worden gebaseerd op het aantal werkplekken. De scans zullen worden uitgevoerd door ervaren deskundige(n) op het gebied van bewegen, fysieke belasting en ergonomie (fysiotherapeut, ergotherapeut en ergonoom).

  Aantal medewerkers Kosten per medewerker (excl. BTW)
    5 – 14 €59,95*
  15 – 29 €49,95
  30 – 50 €44,95
  50 + Offerte op maat

  * additionele kosten: 0,19 ct./km excl. BTW

  Wanneer is een Quick Scan Extra een goed idee?

  Een Quick Scan Extra is altijd een goed idee wanneer u veel medewerkers heeft die beeldschermwerk verrichten. Zitten aan een werkplek die ergonomisch niet goed is afgesteld, komt de zithouding niet ten goede. Dat kan leiden tot het ontstaan van fysieke klachten, zoals rugklachten, nekklachten en hoofdpijn. Door een Quick Scan uit te laten voeren zorgt u ervoor dat de werkplekken weer ergonomisch geoptimaliseerd zijn en zijn afgestemd op de individuele lichaamsmaten van de medewerkers. Bovendien instrueren we de medewerkers bij de Quick Scan Extra uitvoerig, zodat ze zelf ook weten waar ze op moeten letten om een ergonomische zithouding aan te kunnen nemen.

  Hoelang duurt een Quick Scan Extra?

  Zoals de naam al aangeeft is de Quick Scan Basis een snelle check. Een Quick Scan Basis duurt zo’n 10 à 15 minuten per persoon.

  Wat is het verschil tussen een Quick Scan Basis en een Quick Scan Extra?

  Quick Scan Basis Quick Scan Extra
  De maten die voor de werkplek moeten worden aangehouden worden alleen mondeling medegedeeld aan de betreffende medewerkers. U krijgt als opdrachtgever achteraf een rapportage waarin de maten staan weergegeven die voor iedere medewerker moet worden aangehouden.
  Wordt uitgevoerd door een ervaren medewerker. Wordt altijd uitgevoerd door een paramedicus (ergotherapeut, fysiotherapeut of ergonoom).
  De werkplek wordt alleen op de ergonomische maten van de betreffende medewerkers ingesteld. Medewerkers worden ook uitvoerig geïnstrueerd waarom bepaalde maten worden aangehouden en waarop hij/zij moet letten bij het instellen van de werkplek.